Menu
Στην τρόικα η κατάργηση του ΦΠΑ σε μικρούς επιχειρηματίες, ελεύθερους, μπλοκάκια

Στην τρόικα η κατάργηση τ…

Την έγκριση της τρόι...

Διακοπές ρεύματος στην Ηλεία αύριο και την τετάρτη

Διακοπές ρεύματος στην Ηλ…

Ειδοποιούνται οι ε...

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά για τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά …

Στο Κόκκινο και η "Α...

Η «μάχη» του Κατακόλου

Η «μάχη» του Κατακόλου

Από το «ασύμφορο» ...

Μια ακόμα σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης στην Ηλεία

Μια ακόμα σύλληψη για καλ…

 Συνελήφθη, σήμερα...

Έναρξη εκπτώσεων, κρατώντας «μικρό καλάθι»

Έναρξη εκπτώσεων, κρατώντ…

Από τη Δευτέρα και...

Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο παιδιά στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση τα δ…

Κρίσιμη παραμένει ...

Σκουπίδια Πύργου: Μυρίζει… πρόβλημα!

Σκουπίδια Πύργου: Μυρίζει…

Σκόνταψε πάλι την ...

Καντίνες: φτηνή και καλή λύση για τα μπάνια μας

Καντίνες: φτηνή και καλή …

Κοντινές παραλίες ...

Σκηνικό παρακμής στους παραθαλάσσιους οικισμούς

Σκηνικό παρακμής στους πα…

Σκουπίδια, ξερά χό...

Χημεία και Τέρατα

Χημεία και Τέρατα

Όσοι είχαν μείνει ...

Γ. Γεωργιόπουλος: «Να συνεχίσουμε το έργο του Βασίλη στην ακαδημία…»

Γ. Γεωργιόπουλος: «Να συν…

Ο Γεωργιόπουλος  μ...

Στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν γίνονται δημοψηφίσματα!!

Στη χώρα όπου γεννήθηκε η…

Του Αθανάσιου Κατσ...

Τα …καθρεφτάκια στους Ηλείους

Τα …καθρεφτάκια στους Ηλε…

  Tην περασμένη Πέμ...

Φονικά Καράτουλα: 70 χρόνια μετά με νόημα για το σήμερα

Φονικά Καράτουλα: 70 χρόν…

Εκδήλωση – φόρος τ...

Εκπαιδευτικός - μαθητής: ένα εκπληκτικό ζευγάρι

Εκπαιδευτικός - μαθητής: …

Το δίδυμο εκπαιδευ...

Prev Next
A+ A A-

Είμαστε… όλοι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Δημοκρ ατίας…

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 24

Του Βαγγέλη Πάλλα

Άλλη μία φορά η δημοκρατία δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα. Αυτή τη φορά δεν άντεξε. Έφυγε. Ο λαός είναι ανήμπορος να την κρατήσει, ή εντελώς ανέτοιμος για κάτι τέτοιο.

Περισσότερα...

Στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν γίνονται δημοψηφίσματα!!

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 70

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*

Το δημοψήφισμα είναι μορφή άμεσης δημοκρατίας, στο πλαίσιο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Διενεργείται σε πολλές δημοκρατικές χώρες, κυρίως, με πρωτοβουλία των οργάνων της πολιτείας αλλά  και ομάδων πολιτών, προκειμένου το εκλογικό σώμα με την ψήφο του να εγκρίνει ή να απορρίψει ένα ζήτημα μείζονος σημασίας.

Περισσότερα...

Γερμανοντυμένα μυαλά

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 28

Του  Στάθη στον eniko

 

Στην Ελλάδα στα χρόνια της χολέρας των Μνημονίων έχουν αυτοκτονήσει πολλοί πολίτες. Ολων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων.

Περισσότερα...

Η ΔΗΜΑΡ εν τάφω

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 31

του Γιώργου Δελαστίκ

∆ιαλύεται η ∆ΗΜΑΡ, όπως όλοι περίµεναν µετά το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών. Η καταβαράθρωση από το 6,25% των βουλευτικών εκλογών του 2012 στο 1,20% των ευρωεκλογών του 2016 –η απώλεια δηλαδή του… 80% των ψηφοφόρων της µέσα σε µόλις δύο χρόνια!– δεν άφηνε καµιά άλλη επιλογή.

Περισσότερα...

Η ευθύνη … της αριστεράς

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 56

Του Βαγγέλη Πάλλα - Δημοσιογράφος

Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις συλλογικές μας ευθύνες.

Η εποχή μας δεν μπορεί να κάνει δίχως ένα δικό της προσανατολισμό.Η βία της κυριαρχίας  έχει μια δεσμευτική δύναμη επάνω στους πολίτες. Η βία της επικυριαρχίας κρατά και διατηρεί το φόβο της εξαθλίωσης και του θανάτου στον οποίο στηρίζεται η αυθεντική της εξουσία.Η παγκοσμιοποίηση του καπιταλισμού οξύνει στο έπακρο  τις διεθνείς και τις εξωτερικές ανισότητες.Οι παγκοσμιοποιημένοι πλούσιοι του Βορρά «συμβιώνουν» με τους εγκλωβισμένους φτωχούς του Νότου.
Σήμερα η πολιτική εξουσία κινείται ανάμεσα στην αποδόμηση και  στην διάλυση. Δηλαδή αποδομούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, προσφέροντας δώρα στους «Μάγους» της οικονομικής  εξαθλίωσης, διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό μιας κοινωνίας που βρίσκεται στα όριά της.
Για την Ελλάδα η ιστορία του ξένου κεφαλαίου και των παραμέτρων του, είναι στενά δεμένη με τις πολιτικές και οικονομικές διεργασίες που προστάτευαν τις αιτίες για πολλές  συμφορές που βρήκαν τη χώρα μας.
Η κρίση είναι ιδιαίτερα σοβαρή στην Ευρώπη. Οι κοινωνίες πλήττονται διαρκώς από τις πολιτικές λιτότητας. Η Ε.Ε. κινδυνεύει να  διαιρεθεί σε κεντρικά και περιφερειακά κράτη – μέλη.
Τα κράτη έσωσαν τις τράπεζες χωρίς να εξασφαλίσουν κάποιο  τρόπο για να τις ελέγχουν και εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια να ελέγξουν την ισχύ των χρηματαγορών.
Αντιθέτως η επιλογή τους ήταν να μεταφέρουν το βάρος του χρέους στην κοινωνία.
Επομένως για την Ε.Ε. σημαίνει διπλή αλλαγή: Διαφορετική οικονομική λογική και ριζική θεσμική αλλαγή.
Επομένως, η αριστερά πρέπει να βάλει στο τραπέζι το ζήτημα των κρατικών αρχών και των λειτουργιών της.
Και να προτείνει στις κυβερνήσεις να θέσουν τις αγορές  υπό πολιτικό και δημοκρατικό έλεγχο και να αποδώσουν την εξουσία εκ νέου στα κοινοβούλια και στους  πολίτες.

Μικρή Βουλή

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 65

 

Του Στάθη στον eniko

 

Ανθολόγιον Μωρολογίας. Πάλι η κυρία Βούλτεψη! Ετσι όμως δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Αν μάλιστα εφαρμόσει η Σοφία εναρμονισμένες πρακτικές με τον Αδωνις, το «Ανθολόγιον Μωρολογίας» θα μονοπωληθεί. Θα πουλάμε την μπαρούφα τρία ευρώ τη λέξη και θ’ αρχίσει να μας τρέχει ο κυρ Γιακουμάτος για αισχροκέρδεια.

Περισσότερα...

Θαύμα-θαύμα! Η Βούλτεψη ξεπέρασε τον Κεδίκογλου!

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 20

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη  

«Ο καιρός τού κατεβάζω τα παντελόνια και κατεβάζω τον διακόπτη έχει τελειώσει». Τριάντα φορές τη διάβασα τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη κι ανάθεμα αν κατάλαβα τι ήθελε να πει.

Φράση κρυπτική, σαν τους γρίφους των μυστών που παραθέτει κάθε μέρα η «Ελεύθερη Ώρα»: «Μόλις τα βατράχια βγάλουν μερέντα από τα αυτιά, η ατσαλένια λόγχη του Πολύπλαγκτου θα σχίσει τις σπλήνες των απίστων!» είπε ο μοναχός Δυσκοίλιος της ΜονήςΕσφιγμένου.

Ποιος είναι, επιτέλους, ο Πολύπλαγκτος; Τι σχέση έχει το κατέβασμα των παντελονιών με το κατέβασμα του διακόπτη; Γιατί να κατεβάσει ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ -σε αυτούς αναφέρεται η προφητεία της Βούλτεψη- τα παντελόνια, πριν κατεβάσει τον διακόπτη; Μήπως τα παντελόνια είναι καλοί αγωγοί του ρεύματος και ο συνδικαλιστής φοβάται την ηλεκτροπληξία; Μήπως οι συνδικαλιστές είναι σύννεφα, «δεν είμαι άντρας εγώ, είμαι σύννεφο με παντελόνια», που έγραφε και ο Βλαδίμηρος Μαγιακόφσκι στο ομότιτλο ποίημα του;

Πρέπει να διεξαχθεί επειγόντως ΕΔΕ.

Το μόνο λογικοφανές εν προκειμένω είναι ότι το κατέβασμα των παντελονιών παραπέμπει στη διαδικασία αναπαραγωγής του ανθρωπίνου είδους. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ρεύματος συντελούνται πράξεις που εννιά μήνες αργότερα οδηγούν σε έκρηξη των γεννήσεων, φέρνουν τα περίφημα «μωρά του σκότους», τα οποία είναι εξίσου φωτεινά με τα υπόλοιπα μωρά.

Αν η εκπρόσωπος εννοεί κάτι τέτοιο, τότε η ίδια και η κυβέρνησή της θα έπρεπε να επιδιώκουν και να ευνοούν τις διακοπές του ρεύματος, μπας και αποτραπεί η δημογραφική αλλοίωση της Ελλάδος από τους μετανάστες, αυτούς που η κ. Βούλτεψη αποκαλεί «άοπλους εισβολείς».

Είπε κι άλλα θαυμαστά η κ. Βούλτεψη αυτές τις μέρες της ΔΕΗ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκει κάτι αποκλειστικά στο Δημόσιο και να δουλεύει σωστά», απεφάνθη η δημοσιογράφος, που, όπως αποκάλυψε η ίδια, έχει διωχτεί από πολλές δουλειές για τα πολιτικά της φρονήματα, αν κι απ' ό,τι φαίνεται, τα φρονήματα ήταν μάλλον η πρόφαση για να την ξεφορτωθούν. Αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τα εφεύρουν.

Ώστε τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, ούτε καν οι κατεξοχήν δημόσιες δομές, ο στρατός και η αστυνομία. Προσέξτε τι ξεστομίζετε, κ. Βούλτεψη, γιατί χωρίς να το αντιληφθείτε θίγετε τα ιερά και τα όσια των δεξιών, που βλέπουν ένστολο και βαράνε ενστικτωδώς προσοχές. Αφήστε που μπορεί να σας ακούσουν οι εχθροί του έθνους, εξωτερικοί και εσωτερικοί, και να θελήσουν να μπουκάρουν. Όταν ακούς την κυβερνητική εκπρόσωπο να λέει ότι ο στρατός δεν δουλεύει σωστά, σου 'ρχεται, όσο να 'ναι, να μπουκάρεις.

Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε εντελώς αδύνατο, κατέστη, ω του θαύματος, δυνατό, βρέθηκε ο άνθρωπος που ξεπέρασε τις δυσθεώρητες βλακώδεις επιδόσεις του Σίμου Κεδίκογλου. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να σπας το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα στο άλμα επί κοντώ.

Πηγή: ΑΥΓΗ

Επεα θανάσιμα

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 18

Του Στάθη στον eniko

 Επεα θανάσιμα

Ετσι όπως πάνε τα πράγματα, η στήλη μάλλον θα υποχρεωθεί να καθιερώσει ένα «ανθολόγιο με την μπαρούφα της ημέρας». Χθες αλιεύσαμε δύο (παραλείποντας άλλες δέκα). Η πρώτη του κ. Τατσόπουλου, ο οποίος δεν θέλει να αυτοπροταθεί στο «Ποτάμι» και προς τούτο δήλωσε: «Δεν πρόκειται να αυτοπροταθώ,

Περισσότερα...

Απόγνωση και δυο ραγιάδων γνώση...

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
 • Κατηγορία: Πολιτικά
 • Εμφανίσεις: 32

Του Στάθη στον eniko

 

 

 

Να το εντάξουμε στο ανθολόγιο ανοησιών; Δήλωσε η κυρία Βούλτεψη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκει κάτι αποκλειστικά στο δημόσιο και να δουλεύει σωστά». Προφανώς η κυρία Βούλτεψη εννοεί τον στρατό, τα ΑΕΙ, την αστυνομία, τα κρατικά νοσοκομεία, τα σχολεία, το πυροσβεστικό και το λιμενικό σώμα, την αντικατασκοπεία και ό,τι άλλο μπορείτε να προσθέσετε.

Περισσότερα...

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα