Menu
Έκθεση Βιβλίου και Τέχνης στην Κουρούτα

Έκθεση Βιβλίου και Τέχνης…

Ξεκίνησαν οι προετ...

H κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

H κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Οι τυχεροί αριθμοί τ...

Αδιαφορία μέχρι αναισθησίας...

Αδιαφορία μέχρι αναισθησί…

Η Αναστασία Σταροκόλ...

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχά…

Ο Υπουργός Οικονομ...

Δυτική Ελλάδα: Στο 25,7% η ανεργία -Γυναίκες και νέοι παραμένουν οι πιο "εύαλωτες" ομάδες

Δυτική Ελλάδα: Στο 25,7% …

Στο 26,8% υποχώρησ...

Εφτά νέοι γιατροί συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ στην Ηλεία

Εφτά νέοι γιατροί συμβλήθ…

Η πλειοψηφία των π...

Κάτω τα χέρια από τις παραλίες μας !

Κάτω τα χέρια από τις παρ…

Ο φυσικός μας πλού...

Όχι στη καταστροφή των χημικών της Σύριας στη Μεσόγειο

Όχι στη καταστροφή των χη…

Θέλουμε, ως πολίτε...

Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου!

Κλείνει η ΜΕΘ Πύργου!

«Κλειδώνει» τις επόμ...

Κλειστή η αγορά του Πύργου την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστή η αγορά του Πύργο…

Μπορεί να άλλαξε η...

Των τεχνών-ε και των γραμμάτων-ε

Των τεχνών-ε και των γραμ…

Το καλύτερο με τις ε...

Βγήκε η αφίσα

Βγήκε η αφίσα

Την νέα αφίσα του 17...

Σύνδεσμος Φιλ.Πύργου Ολυμπίας: Θέματα ακόμα και για μέτρια διαβασμένους

Σύνδεσμος Φιλ.Πύργου Ολυμ…

«Με το πλέον αυτοβι...

Πύργος: Κατεπείγουσα συνεδρίαση για τα σκουπίδια

Πύργος: Κατεπείγουσα συνε…

Σήμερα του Δημοτικ...

52χρονος από τη Ζαχάρω κοιμόταν ένα μήνα δίπλα στο πτώμα της συντρόφου του

52χρονος από τη Ζαχάρω κο…

Φέρεται να τη σκότ...

Prev Next
A+ A A-

Β ΤΟΕΒ: Σε απόγνωση οι αγρότες

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Χιλιάδες στρέμματα  ντομάτας  και καρπουζιού κινδυνεύουν να καταστραφούν

Χωρίς νερό το δίκτυο Αλφειού- Από γεωτρήσεις ποτίζουν οι καλλιεργητές του Β ΤΟΕΒ 

Εξαγριωμένοι είναι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πύργου που  καλλιεργούν πρώιμα κηπευτικά και αναγκάζονται πέρα από τα έξοδα της καλλιέργειας αυτής  καθ΄αυτής να επιβαρύνονται με τα έξοδα για προμήθεια πετρελαίου προκειμένου να αντλούν νερό για πότισμα είτε από γεωτρήσεις είτε από αποστραγγιστικά αυλάκια!

Αιτία ; Η άρνηση του ΓΟΕΒ να δώσει νερό στο δίκτυο παρότι έχει υποσχεθεί ότι από τις 25 Μαρτίου και πάντως την 1η Απριλίου θα έχουν οπωσδήποτε νερό για πότισμα.

Οι αγρότες μάλιστα του Β ΤΟΕΒ, απειλούν με ασφαλιστικά μέτρα, ενώ άλλοι προτείνουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να ακουστούν καθώς εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουν αλλιώς οι διοικούντες τον οργανισμό». 

Ο  πρόεδρος του Β ΤΟΕΒ Πύργου Γιάννης Αρβανιτάκης, μιλώντας στην « Π» αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε το προηγούμενο διάστημα το Δ.Σ του ΤΟΕΒ με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ με στόχο να δοθεί έγκαιρα νερό στο δίκτυο.

«Και ενώ εμείς από την πλευρά μας είμαστε καθ΄όλα έτοιμοι, ενώ έχουμε με δικά μας μέσα κάνει έργο για τον καθαρισμό και  τη συντήρηση , κάτι που ανήκει στις υποχρεώσεις του ΓΟΕΒ αυτοί από την πλευρά τους δεν έκαναν το παραμικρό ! Απλά πιστεύουμε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν δημοσιουπαλληλίστικα χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν τι συμαίνει για τους αγρότες να μην έχουν νερό να ποτίσουν. Και μετά μιλούν για τον πρωτογενή τομέα. Ποιόν πρωτογενή τομέα; Αυτόν που θέλουν να εξοντώσουν αντί να διευκολύνουν τους παραγωγούς στο έργο τους;» Αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Β ΤΟΕΒ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι συνεχίζεται η κοροϊδία από τον ΓΟΕΒ, την στιγμή που δεν υπάρχει κανένα κώλυμα πέραν του να γεμίσουν νερό τη διώρυγα ! « Το ρεύμα το έχουμε εμείς, το δίκτυο το έχουμε εμείς και αυτοί δεν είναι άξιοι να δώσουν νερό ανοίγοντας τα θυροφράγματα. Την ίδια στιγμή οι συνάδελφοι της ζώνης του Πηνειού ποτίζουν κανονικά τις καλλιέργειες τους.

Στο Β ΤΟΕΒ, συνεχίζει ο κ. Αρβανιτάκης, έχουμε την «κατάρα» να  διαθέτουμε κατάλληλα εδάφη και μικροκλίμα για πρώιμες καλλιέργειες. Σήμερα, καλλιεργούνται 2000 στρέμματα πρώιμο καρπούζι, 50 στέμματα πρώιμα κηπευτικά και εκατοντάδες στρέμματα βιομηχανική τομάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά ; Έχουν σκεφτεί οι καρεκλοκένταυροι που διοικούν;» καταλήγει ο κ. Αρβανιάκης που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά του ΓΟΕΒ…

 

Πληρώνουμε για νερό και νερό δεν έχουμε

Έξαλλος και ο καλλιεργητής Γιώργος Μπούρας που έχει φυτεύσει 300 στρέμματα βιομηχανική τομάτα και 100 καλαμπόκι και μας δηλώνει ότι οι παραγωγοί πληρώνουν τον ΓΟΕΒ για να τους προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες ήτοι νερό την εποχή που το χρειάζονται και αυτό δεν συμβαίνει. « αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε 100 ευρώ πετρέλαια για να αντλούμε νερό από όπου βρούμε, χωρίς καν να διασφαλίζεται και η ποιότητα του. Δεν μας φτάνουν τα άλλα καλλιεργητικά έξοδα, έχουμε επιπρόσθετα και αυτά για το πότισμα με μηχανές ! Που ακούστηκε να συμβαίνει αυτό την ώρα που είμαστε μέσα στη ζώνη του δικτύου;»

Μας εκβιάζουν

Ως «εκβιαστική τακτική» εκ μέρους του ΓΟΕΒ χαρακτηρίζει την στάση του Οργανισμού ο κ. Τάκης Κλάδης που μετέχοντας στο συμβούλιο του ΤΟΕΒ γνωρίζει από πρώτο χέρι, τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα και πόσο οι συμφωνίες που είχαν γίνει δεν τηρήθηκαν. Ο ίδιος καλλιεργεί 60 στρέμματα καρπούζι και αναγκάζεται να δαπανά καθημερινά πάνω από 100 ευρώ σε πετρέλαια «μόνο για να δροσίζει τα φυτά» όπως λέει . Το Μάη τα καρπούζια πρέπει να βγουν, συνεχίζει,  και όπως πάμε δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. « Αυτοί το μόνο που ε΄χουν μάθει είναι να ζητούν χρήματα. Αλλά αν ο παραγωγός δεν έχει να ποτίσει τι χρήματα να τους δώσουν;»  Θεωρεί δε,  ότι δεν έχουν βάση οι δικαιολογίες  του προέδρου του ΓΟΕΒ ότι δεν έχει συγκροτηθεί πλήρως το συμβούλιο και για αυτό καθυστέρησε  η  ανάθεση σε εργολάβους μηχανημάτων του καθαρισμού της δεξαμενής  στο Σκουροχώρι…

 

Το ίδιο κατεστημένο διοικεί 20 χρόνια

Τριακόσια στρέμματα βιομηχανικής τομάτας καλλιεργεί και ο κ. Γ. Μπακογιάννης, ο οποίος μας δήλωσε ότι σήμερα έχει φυτέψει μόλις τα 60 και για αυτά αναγκάζεται να πληρώνει καθημερινά 200 ευρώ σε πετρέλαια για άντληση νερού ! « Αν τα υπολογίσει κανείς σε καθημερινή βάση αυτά τα έξοδα, θα καταλάβει σε πόσα στρέμματα καλλίεργειας αντιστοιχούν. Γιατί επομένως πληρώνουμε τον ΓΟΕΒ; Αυτοί μας κοροιδεύουν. Έκαναν ότι ξεκίνησαν να καθαρίζουν τη δεξαμενή και τα παράτησαν. Μας είπαν ότι θα μας δώσουν νερό, έστω από την 1 Απριλίου  και μας κορόιδεψαν. Είναι ακατάλληλοι. Να φύγουν αφού έχουν ένα δίκτυο από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων και αρνούνται να το δουλέψουν. Έχουν γίνει πια κατεστημένο! Είκοσι χρόνια οι ίδιοι διοικούν και μας λεν ότι φταίει το δίκτυο που είναι σε αυτά τα χάλια. Τι έκαναν τόσα χρόνια;»

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα