Menu
Δυτική Ελλάδα: Νέο ΑΛΜΑ της ανεργίας τον Φεβρουάριο - Εκτινάχθηκε στο 26,1%

Δυτική Ελλάδα: Νέο ΑΛΜΑ τ…

Οριακή μείωση πανελλ...

Το χάδι της «δημοκρατίας» σε έναν… Χρυσαυγίτη!

Το χάδι της «δημοκρατίας»…

Στο πλευρό του Χρυ...

Η σιωπή των φωνών

Η σιωπή των φωνών

Από καιρό φαινόταν...

Ποδηλατοδρόμος Πύργου: Πρωταθλητής ΜΤΒ στην Τρίπολη με Βεργόπουλο

Ποδηλατοδρόμος Πύργου: Πρ…

3ος ο Σάκης Μαντάς...

Ξανά υποψήφιος ο Γ. Παρασκευόπουλος

Ξανά υποψήφιος ο Γ. Παρασ…

Ο Γιώργος Παρασκευ...

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας: Αντίστροφη… μέτρηση για Ζακυνθιακό

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας: Αν…

Αντίστροφα κυλά πλ...

Νέα παράταση  για τη μετατροπή των συνεταιρισμών

Νέα παράταση για τη μετα…

Περιθώριο μέχρι τι...

Στα Ρεκόρ Γκίνες με  το "Zorbas Suite Ballet"!

Στα Ρεκόρ Γκίνες με το …

Η Μικτή Χορωδία Πύ...

 Ξεκινά το Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου

Ξεκινά το Ογκολογικό Ιατ…

Σε λειτουργία από ...

Φωτογραφική ομάδα Ηλείας: Έκθεση στα Δημοτικά Λουτρά, με θέμα «Τοπίο»

Φωτογραφική ομάδα Ηλείας:…

Η φωτογραφική ομάδ...

«Μπλόκο» του Ασπρόπυργου στο 3ο ΓΕΛ Πύργου

«Μπλόκο» του Ασπρόπυργου …

Στο Άργος έκανε… σ...

Όχι διαχείριση  των πολιτικών  της EE

Όχι διαχείριση των πολιτ…

Toυ  Δημήτρη Πέππα -...

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Ενημέρωση για το νέο Λύκειο

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας: Εν…

Το 1ο Γυμνάσιο Αμα...

Πηνειακός: Τα… παρατάει ο Αμπου- Χάντμπα!

Πηνειακός: Τα… παρατάει ο…

Β’ Κατηγορία- SM Τ...

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Οικονομική Κρίση

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ο…

Του Χρήστου Σταθόπ...

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ

  Την  ώρα που σε ό...

Prev Next
A+ A A-

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΣΔΕ) 2014

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α.Ε.Σ. Α.Ε.  -  Κ.Ε.Α. ΠΥΡΓΟΥ κάνει γνωστό ότι:

Οι αλλαγές που προέκυψαν φέτος, σχετικά με την διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης 2014 (ΟΣΔΕ)  με βάση τον διαγωνισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ και όσα αυτός ορίζει, δημιούργησαν πλήθος ερωτηματικών από την παραπληροφόρηση και την λάθος ερμηνεία (εσκεμμένα ή όχι) σε διάφορα θέματα.

Προς απάντηση όλων των ερωτημάτων που έχουν δημιουργηθεί στους παραγωγούς και αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

  1. 1.     Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω της προκήρυξης του Διαγωνισμού που πραγματοποίησε την 22-01-2014 με αρ.πρωτ.: 18326/14-02-2014, ορίζει ότι οι Αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης  (ΟΣΔΕ) μπορούν να υποβληθούν ή από τον ίδιο τον παραγωγό μέσω του ON – LINE συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού λάβει τους απαραίτητους κωδικούς και εγγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα, ή από πιστοποιημένους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ΦΟΡΕΙΣ Α  και Β βαθμού, όπως αυτοί προέκυψαν μετά τον διαγωνισμό και συγκεκριμένα για την περιοχή της ΕΝΩΣΗΣ ΗΛ-ΟΛ - ΚΕΑ   Ο ΜΟΝΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Β είναι η ίδια η ΕΝΩΣΗ - ΚΕΑ και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

Η ΕΝΩΣΗ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ έχει πιστοποιηθεί σε συνεργασία με το ΓΑΙΑ  ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ που είναι ο μόνος συντονιστής ΦΟΡΕΑΣ  για ολόκληρη την Ελλάδα.

  1. Όπως ορίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου η ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ να μπορεί να επεξεργαστεί και  να υποβάλλει την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης ενός παραγωγού, πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής προς την ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ και το ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ (δηλαδή την ΕΝΩΣΗ) και η οποία αφορά μόνο αυτό, δηλαδή την δυνατότητα να επεξεργαστούμε το συγκεκριμένο ΑΦΜ στη διαδικασία σύνταξης και υποβολής της Αίτησης και τίποτε άλλο.  Αυτά που λέγονται ότι με την εξουσιοδότηση αυτή μπορεί η ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ να παίρνει χρήματα από λογαριασμούς ή και να μεταβιβάζει αγροκτήματα και σπίτια (!!!) είναι ψευδή και μάλλον εκ του πονηρού.
  2. Η υποβολή της Αίτησης  Ενιαίας Ενίσχυσης 2014 θα γίνει από την ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ  – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, όπως και τα προηγούμενα έτη, με επιπλέον την εξουσιοδότηση που αναφέραμε πριν, από έμπειρα συνεργεία, στα χωριά και στη συνέχεια θα καταχωρηθούν, θα ψηφιοποιηθούν τα αγροτεμάχια και θα σαρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να πληρωθεί ο παραγωγός την επιδότησή του.

Όποιος παραγωγός αποφασίσει να υποβάλλει μόνος του την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης μέσω του συστήματος ON LINE  του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να κάνει τις αλλαγές που υπάρχουν στην Αίτηση, ψηφιοποιήσει τα αγροτεμάχια που αλλάζουν, να σκανάρει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να οριστικοποιήσει την Αίτηση.

Μετά την οριστικοποίηση καμία μεταβολή δεν μπορεί να κάνει στην Αίτησή του αφού αυτή περνά στον ΦΟΡΕΑ Β της περιοχής του δηλαδή στην ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ  – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ

ΜΟΝΟ Η ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ  – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ, σαν ΦΟΡΕΑΣ Β που είναι, μπορεί να πραγματοποιήσει έλεγχο σφαλμάτων και διορθώσεις στην Αίτηση τόσο των παραγωγών που υπέβαλαν την Αίτησή τους μέσω της ΕΝΩΣΗΣ όσο και των παραγωγών που υπέβαλαν την Αίτησή τους ON LINE

Εννοείται ότι για τους παραγωγούς που υπέβαλαν την Αίτησή τους στην ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ δεν θα υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση για τις διορθώσεις, ενώ για τους  παραγωγούς που υπέβαλαν την Αίτησή τους ON LINE και χρειάζονται διόρθωση για να πληρωθεί ο παραγωγός την επιδότησή του, θα υπάρχει χρέωση.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό μόνο η ΕΝΩΣΗ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ σαν ΦΟΡΕΑΣ Β, μπορεί να κάνει διορθώσεις, να προσθέσει επίσπορες καλλιέργειες, να υποβάλλει Αιτήσεις παραγωγών με Ζωικό Κεφάλαιο ή παραγωγών που έχουν αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός της περιφέρειας της ΕΝΩΣΗΣ ΗΛ-ΟΛ - ΚΕΑ

  1. Όσον αφορά τις χρεώσεις των παραγωγών για την υποβολή της Αίτησης, φέτος λαμβάνεται υπ’ όψιν  και η δυσκολία της Αίτησης και όχι μόνο το ύψος της επιδότησης, πράγμα που θεωρείται δίκαιο. Δεν θα ήταν σωστό να πληρώνει τα ίδια ένας παραγωγός με 5.000€ επιδότηση και 4 αγροτεμάχια με έναν άλλο παραγωγό με ίδια επιδότηση αλλά με 50 αγροτεμάχια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η χρέωση ξεκινά από 30 € και έχει ανώτατο όριο τα 185 € πλέον ΦΠΑ 23%.

Ας λάβουμε υπόψη μας ότι φέτος δεν πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε ένα ευρώ για την αίτηση του παραγωγού.

 

Η ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ διαθέτει την τεχνογνωσία, τις υποδομές και το έμπειρο προσωπικό   για ολοκληρωμένη επεξεργασία των στοιχείων των αιτήσεων ΟΣΔΕ. Σε διαφορετική περίπτωση το  αποτέλεσμα θα είναι η επιπρόσθετη ταλαιπωρία του παραγωγού προκειμένου να εισπράξει έγκαιρα και έγκυρα το ποσό της επιδότησής του.

Η ΕΝΩΣΗ ΗΛ-ΟΛ - ΚΕΑ Πύργου, έχοντας αποδείξει όλα τα προηγούμενα χρόνια την αξιοπιστία της και την υπευθυνότητά της ως προς την διεκπεραίωση των αιτήσεων ΟΣΔΕ για λογαριασμό των παραγωγών, είναι ο μόνος φορέας ο οποίος  εγγυάται και εξασφαλίζει την  πληρωμή τους.

 

 

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς της περιοχής της  ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ, ότι τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014, τις έχει αναλάβει η ΕΝΩΣΗ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ – ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ και θα γίνουν στην ΓΑΣΤΟΥΝΗ με συνεργείο της Ε.Α.Σ. ΗΛ-ΟΛ  -  ΚΕΑ ΠΥΡΓΟΥ  σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

 

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΗΛΕΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Α.Ε.Σ. Α.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΚΑΛΛΙΜΩΡΟΣ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα