Menu
Ξεκινούν  οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ

Ξεκινούν οι Κινηματογραφ…

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙ...

2ου ΕΠΑΛ Πύργου :   Μουσική… διαμαρτυρία!

2ου ΕΠΑΛ Πύργου : Μουσι…

Χθες το απόγευμα από...

Το χωριό του διαβόλου

Το χωριό του διαβόλου

Μια φορά κι έναν και...

 Η ανάπτυξη και τα παραμύθια της Χαλιμάς…

Η ανάπτυξη και τα παραμύ…

Του  Δημήτρη  Καζάκη...

 Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο δήμος Πύργου

Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο…

Άγνωστο γιατί και με...

Και στα λυόμενα και χωρίς δάσκαλο και χωρίς… ειδικότητες!

Και στα λυόμενα και χωρίς…

Για εχθρική αντιμετώ...

 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν τα ερωτηματικά για Σταματή και Καραπέτσα

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν…

Οι αμφιβολίες που υπ...

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗ…

Το παρακάτω κείμεν...

 Εν αναμονή του δρεπανηφόρου…

Εν αναμονή του δρεπανηφό…

Μετά από 4 χρόνια μα...

 Εθελοντική αιμοδοσία στη Βαρβάσαινα

Εθελοντική αιμοδοσία στη…

Για τρίτη συνεχόμενη...

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροιβου  70 -62 τον Αρκαδικό

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροι…

Το δύο στα δύο πέτ...

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν νέα μέτρα»

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν …

Τη βεβαιότητά του γι...

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό»

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η…

Ο «Άγιος» των φυλακι...

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μαγούλα, Δάφνη

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μ…

Σημαντική νίκη πέτ...

 Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Μπορεί … Αλλά οι …πα...

Ημερίδα στον Καϊάφα

Ημερίδα στον Καϊάφα

Στο Λουτράκι πήγαν...

Prev Next
A+ A A-

N. Μιχαλόπουλος: Αναιτιολόγητες οι περικοπές και οι απορρίψεις για τους δικαιούχους της Εξισωτικής Αποζημίωσης

 

 

 

 

Προάγγελος  της  κατάργησης  όλων των ενισχύσεων! 

ΤΟ πρόγραμμα αφορά 1300 αγροτοκτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών της Ηλείας 

Πολλές είναι  οι αντιδράσεις από πλευράς κτηνοτρόφων των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το θέμα αυτό αφορά περίπου 1300 αγροτοκτηνοτρόφους της Ηλείας, για την τροπή που έλαβε η εξόφληση του 30% της εξισωτικής αποζημίωσης, που έφτασε στους λογαριασμούς τους λειψή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν έφτασε και καθόλου! Η πίστωση ήταν… μηδενική, με το αιτιολογικό «επιλαχών», πράγμα που όπως αποδεικνύεται οι συγκεκριμένοι επιλαχόντες κτηνοτρόφοι δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ!  Έτσι, εκτός του γεγονότος ότι κατά κοινή ομολογία (ανακοινώσεις Ενώσεων και Οργανώσεων Κτηνοτρόφων) τα χρήματα που πιστώθηκαν είναι λιγότερα από όσα περίμεναν οι παραγωγοί, σημαντικός, αριθμός δικαιούχων που δεν ξέρουμε πόσοι είναι στην Ηλεία,  διαπίστωσαν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (καταχωρώντας τα στοιχεία τους) για το ποσό που δικαιούταν και δίπλα υπήρχε η υποσημείωση «επιλαχών». Όταν στην συνέχεια όμως επισκέφθηκαν τις τράπεζες είδαν ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί πιστώσεις στους λογαριασμούς τους.  Οι μαζικές απορρίψεις λόγω ελλιπών στοιχείων -όπως λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ- οι συνεχείς αλλαγές στον τρόπο πληρωμής λίγο πριν γίνουν οι πληρωμές, προφανώς υποδηλώνει ότι το Υπουργείο δεν διαθέτει τα χρήματα που απαιτούνται για αυτά τα προγράμματα. Και το πιο αστείο όλων, είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς προέκυψαν οι «επιλαχόντες» τη στιγμή που ακόμα δεν έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τους αγροτοκτηνοτρόφους για το 2012!

Ο Δ/ντής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Ηλείας κ. Νίκος Μιχαλόπουλος μιλώντας χθες σε συνέντευξή του για το θέμα αυτό, ανέφερε ότι η απόφαση αυτή του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥΠΑΑΤ είναι απαράδεκτη, δεν λένε την αλήθεια ότι δεν υπάρχουν χρήματα και γι αυτό κατασκευάζουν τέτοιες ιστορίες και έκρουσε το «καμπανάκι», τονίζοντας ότι αυτές οι πρακτικές είναι προάγγελος άλλων κακών. Πράγμα  που σημαίνει ότι του χρόνου θα καταργηθεί εντελώς η εξισωτική αποζημίωση και ενδεχόμενα κι άλλα προγράμματα επιδοτήσεων όπως η ενιαία ενίσχυση, τα προγράμματα βιολογικής γεωργίας, Νέων Αγροτών κ.ο.κ.

Ν. Μιχαλόπουλος: « Δεν υπάρχουν πιστώσεις και δεν λένε την αλήθεια στους αγρότες»

Ειδικότερα ο κ. Μιχαλόπουλος ανέφερε:

“Θεωρώ ότι η απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ να επιβάλλουν πρόστιμα για προηγούμενα χρόνια και να «πετσοκόψουν» τις  εξισωτικές του 2012 αποτελεί την χαριστική βολή σε έναν σημαντικό κλάδο της αγροτικής οικονομίας της χώρας αλλά και του Νομού μας δηλαδή τον κτηνοτροφικό.

Οι μαζικές απορρίψεις λόγω ελλιπών δικαιολογητικών όπως ισχυρίζεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και οι συνεχείς αλλαγές στα Σχέδια του ΥΠΑΑΤ όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής των προγραμμάτων υποδηλώνει ότι το Υπουργείο δεν διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις και δεν λέει την αλήθεια στους αγρότες.

Η εξισωτική αποζημίωση είναι ένα συνεχόμενο πρόγραμμα, έχει σχεδιασθεί για τους αγρότες των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών αλλά και για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους ως αντιστάθμισμα για τα προβλήματα που δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.

Η χορήγηση της εξισωτικής Αποζημίωσης βοηθάει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κτηνοτρόφων, τους βοηθάει να συνεχίσουν την κτηνοτροφική δραστηριότητα σε αυτές τις περιοχές κλπ.

Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής  του προγράμματος το ΥΠΑΑΤ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακάλυψαν τη μοριοδότηση, τους επιλαχόντες (χωρίς ακόμα να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις), την πολλαπλή συμμόρφωση και δεν ξέρω τι άλλο θα «σκαρφισθούν» προκειμένου να είναι συνεπείς στις μνημονιακές δεσμεύσεις τους απέναντι στη Τρόικα.

  • Επειδή πιστεύω ότι το πρόβλημα θα είναι πιο έντονο με τις εξισωτικές του 2013 λόγω της ξαφνικής αλλαγής στις επιλέξιμες εκτάσεις των βοσκοτόπων,
  • επειδή πιστεύω ότι αυτές οι μεθοδεύσεις θα έχουν σοβαρές επιπτώσεις σε όλα τα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ (ενιαία ενίσχυση, βιολογική γεωργία, νέοι αγρότες κλπ) και
  • επειδή πιστεύω ότι στην πράξη θα καταργηθεί ή θα ελαχιστοποιηθεί το πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης από το 2013 και με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους κυρίως των ορεινών περιοχών, θα πρέπει κατά την γνώμη μου ο Πρωθυπουργός της χώρας να κάνει πράξη τη δέσμευσή του για στήριξη της κτηνοτροφίας με την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.

Επίσης μπορεί ο κ. Στουρνάρας να βλέπει μόνο νούμερα και να μην θέλει αγρότες, ο κ καθηγητής όμως δηλαδή ο κ. Τσαυτάρης δεν μπορεί να επιτρέπει τέτοιες μηχανορραφίες.

Τέλος πιστεύω ότι πρέπει να διερευνηθεί πως ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει ακόμα καταφέρει μετά από τόσες χρηματοδοτήσεις να φτιάξει ένα αξιόπιστο σύστημα έλεγχου και να απαντά αμέσως στον παραγωγό για τυχόν ελλείψεις στα δικαιολογητικά γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις στις πληρωμές.»  

 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα