Menu
Με επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Με επιτυχία συνεχίζονται …

Στον Πεζόδρομο στη...

Δωρεάν Wi-Fi σε 6 δήμους της Ηλείας και 4 αρχαιολογικού χώρους και μουσεία

Δωρεάν Wi-Fi σε 6 δήμους …

Εντάσσονται σε πρό...

Άνοιξε τις πύλες της η 24η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στον Πύργο

Άνοιξε τις πύλες της η 24…

Άνοιξε τις πύλες τ...

5 μπλόκα ελέγχου χθες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την καταστολή της εγκληματικότητας

5 μπλόκα ελέγχου χθες από…

Πέντε ταυτόχρονες ...

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας του Δημήτρη Κορδαλή στο Δημαρχείο Πύργου

Έκθεση πολιτικής γελοιογρ…

Από αύριο έως 29 Ι...

Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο

Έξι φόροι από Ιούλιο έως …

Το χέρι στην τσέπη...

Αμαλιάδα: Δυσοσμία… εγκατάλειψης κάτω στην πόλη!

Αμαλιάδα: Δυσοσμία… εγκατ…

Αποκαρδιωτικές οι ...

Συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης: Η Τριανταφυλλιά έγινε… μεταφορά!

Συνεδρίαση του φορέα διαχ…

Στον Υπουργό Εσωτε...

Μητρόπουλος: Χωρίς συνασπισμό δεν υπάρχει κυβέρνηση της αριστεράς

Μητρόπουλος: Χωρίς συνασπ…

Την άποψη πως δεν ...

Συλληφθέντες «Λιμνών»: Σκευωρία η σε βάρος τους μήνυση

Συλληφθέντες «Λιμνών»: Σκ…

Απαλλακτικό βούλευ...

 ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΑΝ.ΟΛ: Θετικό το πρόσημο από την λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο- Ολυμπία

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΑΝ.ΟΛ: Θετικό…

Στελέχη της ΤΡΑΙΝΟ...

Καλέ μου γείτονα καλή σου νύχτα!

Καλέ μου γείτονα καλή σου…

  Μια πολύ ωραία εκ...

Σαλτάρη:«Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία το νερό  στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης»

Σαλτάρη:«Επικίνδυνο για τ…

Ερώτηση προς 4 αρμ...

Γιατί έτσι… μας αρέσει στο τσιφλίκι μας!

Γιατί έτσι… μας αρέσει στ…

Ούτε στην Αμαλιάδα...

«Βροχή» τα πρόστιμα για παράνομες σταθμεύσεις στο κέντρο του Πύργου

«Βροχή» τα πρόστιμα για π…

Εκατοντάδες έλεγχο...

Ανοίγει τις πύλες του το Σινέ Ρόδον στο Σταφιδόκαμπο!

Ανοίγει τις πύλες του το …

  Αύριο ανοίγει τ...

Prev Next
A+ A A-

Κλινική Αμαλιάδας: «Ή σταματάμε χειρουργεία και νοσηλεία ή μεταφερόμαστε στον Πύργο!»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Έκκληση Συντονιστή Κλινικής Αμαλιάδας μέσω αναφοράς -«καμπανάκι» προς Διοίκηση

Την αδυναμία κατάρτισης προγράμματος εφημεριών για τη χειρουργική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδος τον Ιούλιο, επισημαίνει μέσω αναφοράς που κατέθεσε στη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και τον υποδιοικητή του νοσοκομείου, Συντονιστής Διευθυντής ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό θα αναγκαστεί όπως προβλέπεται από το νόμο, να περικόψει τις δραστηριότητες του τμήματος και συγκεκριμένα, τις χειρουργικές επεμβάσεις και τη νοσηλεία! Εκτός και αν, όπως υποστηρίζει, αναλύοντας επακριβώς όλα όσα απίστευτα συμβαίνουν στο χειρουργικό τμήμα που εδώ και ενάμιση χρόνο εφημερεύει χωρίς ασφάλεια, μεταφερθούν στο Νοσοκομείο του Πύργου για να συνεχίσουν αξιοπρεπώς το έργο τους.

«Για τον επόμενο μήνα, τον Ιούλιο, η δύναμη της χειρουργικής κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, αποτελείται από τον διευθυντή του τμήματος και από έναν επιμελητή Β’. Η κλινική αυτή νοσηλεύει κατά μέσο όρο 8-15 περιστατικά ημερησίως, εκτελεί περίπου 100 χειρουργικές επεμβάσεις ανά μήνα, στις οποίες περικλείονται όλης της βαρύτητας των επεμβάσεων της τρέχουσας χειρουργικής. καλύπτει τα εξωτερικά ιατρεία των επειγόντων περιστατικών σε καθημερινή βάση και πραγματοποιεί τρεις ημέρες εβδομαδιαίως τακτικό χειρουργικό ιατρείο. Στηρίζει 13 ημέρες εφημερίες νομού ορθοπεδικής και γυναικολογικής κλινικής, καθώς και επτά εφημερίες νομού χειρουργικής. Εδώ και ενάμιση χρόνο, ακολουθεί ανεπαρκές πρόγραμμα εφημεριών, λόγω ελλείψεως προσωπικού, το οποίο δεν εγκρίνεται από το Επιστημονικό Συμβούλιο. Αυτό το μήνα στο πρόγραμμα εφημεριών της κλινικής προκύπτουν 12 ακάλυπτες ημέρες από ειδικευμένο χειρούργο ενώ νοσηλεύονται χειρουργικά περιστατικά. Τον επόμενο μήνα, θα προκύψουν τουλάχιστον 19 μέρες ακάλυπτες λόγω λήξης της συμβάσεως του επικουρικού χειρούργου. Από τις πέντε θέσεις ειδικευόμενων ιατρών της χειρουργικής δεν καλύπτεται καμία.

Η αυτονομία ενός τμήματος, το οποίο νοσηλεύει και θεραπεύει περιστατικά δε στηρίζεται μόνο από το εσωτερικό δυναμικό προσωπικό, στηρίζεται επίσης και από ειδικότητες όπως αναισθησιολογικό τμήμα, καρδιολογικό τμήμα, ακτινολογικό τμήμα και εργαστηριακό τμήμα. και εφόσον πρόκειται για χειρουργική η οποία εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις υπό γενική νάρκωση είναι απαραίτητη η παρουσία και η λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στον ίδιο χώρο. Όπως βλέπεται από τα προγράμματα εφημεριών των τελευταίων μηνών τίποτα από όλα αυτά δεν υπάρχει.Πιστεύω ότι είναι κατανοητό πως για τον επόμενο μήνα, Ιούλιο, είναι αδύνατον να καταρτίσω πρόγραμμα εφημεριών για τη χειρουργική κλινική της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, λόγω έλλειψης ειδικού ιατρικού προσωπικού. Εννοείται ότι, το ανωτέρω τμήμα αδυνατεί να καλύψει και εφημερίες νομού χειρουργικής. Παρακαλώ το διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας και τον υποδιοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας να λάβουν υπόψη το σοβαρό πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της χειρουργικής κλινικής Αμαλιάδος από 1/7/2014.

Κρίνω απαραίτητη την πρόσληψη ή μετακίνηση τουλάχιστον τριών ειδικευμένων χειρουργών και πέντε ανειδίκευτο ιατρικό προσωπικό για την κατάρτιση ενός στοιχειώδους προγράμματος εφημεριών. Σε περίπτωση που η διοίκηση αδυνατεί στην πρόσληψη ιατρικού προσωπικού θ α αναγκαστώ όπως προβλέπεται από το νόμο στην περικοπή δραστηριοτήτων του τμήματος όπως νοσηλεία και χειρουργικές επεμβάσεις.Σε αυτή την περίπτωση προτείνω την μεταφορά της χειρουργικής κλινικής (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) στο νοσοκομείο κορμού της περιοχής για να μπορέσει να συνεχίσει αξιοπρεπώς το έργο της».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων