Menu
Διακοπές ρεύματος στην Ηλεία αύριο και την τετάρτη

Διακοπές ρεύματος στην Ηλ…

Ειδοποιούνται οι ε...

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Του Γεωργίου Θ. Ντ...

Το ναυάγιο του Εμίρη

Το ναυάγιο του Εμίρη

  Του Δημήτρη Τερ...

Στην τρόικα η κατάργηση του ΦΠΑ σε μικρούς επιχειρηματίες, ελεύθερους, μπλοκάκια

Στην τρόικα η κατάργηση τ…

Την έγκριση της τρόι...

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά για τις καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδά …

Στο Κόκκινο και η "Α...

Η «μάχη» του Κατακόλου

Η «μάχη» του Κατακόλου

Από το «ασύμφορο» ...

Μια ακόμα σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης στην Ηλεία

Μια ακόμα σύλληψη για καλ…

 Συνελήφθη, σήμερα...

Έναρξη εκπτώσεων, κρατώντας «μικρό καλάθι»

Έναρξη εκπτώσεων, κρατώντ…

Από τη Δευτέρα και...

Σε κρίσιμη κατάσταση τα δύο παιδιά στο Ζευγολατιό

Σε κρίσιμη κατάσταση τα δ…

Κρίσιμη παραμένει ...

Σκουπίδια Πύργου: Μυρίζει… πρόβλημα!

Σκουπίδια Πύργου: Μυρίζει…

Σκόνταψε πάλι την ...

Καντίνες: φτηνή και καλή λύση για τα μπάνια μας

Καντίνες: φτηνή και καλή …

Κοντινές παραλίες ...

Σκηνικό παρακμής στους παραθαλάσσιους οικισμούς

Σκηνικό παρακμής στους πα…

Σκουπίδια, ξερά χό...

Χημεία και Τέρατα

Χημεία και Τέρατα

Όσοι είχαν μείνει ...

Γ. Γεωργιόπουλος: «Να συνεχίσουμε το έργο του Βασίλη στην ακαδημία…»

Γ. Γεωργιόπουλος: «Να συν…

Ο Γεωργιόπουλος  μ...

Ο εφιάλτης της φωτιάς

Ο εφιάλτης της φωτιάς

Πυροσβεστικά αεροπλά...

Στη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, δεν γίνονται δημοψηφίσματα!!

Στη χώρα όπου γεννήθηκε η…

Του Αθανάσιου Κατσ...

Prev Next
A+ A A-

Δεκάδες Ηλείοι αντιμέτωποι με τον καρκίνο και τα… χιλιόμετρα!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ξεκινά την Πέμπτη το Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου

-Εντατικές προσπάθειες για τη δημιουργία Ογκολογικού τμήματος

-Αληθινές ιστορίες Ηλείων γυναικών που στηρίζονται από το Σύλλογο «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

 

Ο «Γολγοθάς» που ανεβαίνουν καθημερινά δεκάδες Ηλείοι που πάσχουν από καρκίνο είναι συγκλονιστικός. Πέρα από το σοκ της διάγνωσης και τις επίπονες διαδικασίες (χειρουργείο, χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες) που θα πρέπει να ακολουθήσουν στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν το πρόβλημα, έρχονται αντιμέτωποι και με τα … χιλιόμετρα. Χιλιόμετρα για να επισκεφθούν Ογκολόγο, χιλιόμετρα για να χειρουργηθούν, χιλιόμετρα για να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Σαν να μην τους φθάνουν δηλαδή, το σοκ, η στεναχώρια και χίλιες δυο άλλες δυσκολίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου, είναι υποχρεωμένοι λόγο έλλειψης Ογκολογικού τμήματος στα Νοσοκομεία της Ηλείας, να μετακινούνται με όποιο κόστος, ψυχολογικό και οικονομικό, προς τις νοσηλευτικές μονάδες της Αχαΐας και της Αθήνας.

Ένα μόλις μικρό μέρος της ταλαιπωρίας τους, ιδιαίτερα σημαντικό όμως, θα επιλυθεί από την επόμενη εβδομάδα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, το Τακτικό Εξωτερικό Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου, με την ευθύνη συντονισμού του, από τον Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Δρ. Παναγιώτη Γκινόπουλου. Κάθε δεύτερη Πέμπτη και κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2621082748, 2621082429 και στο πενταψήφιο 14500, οι ασθενείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο θα μπορούν να εξετάζονται από την ομάδα Ογκολόγων του κ. Γκινόπουλου, οι οποίοι θα τους παρακολουθούν, θα τους στηρίζουν και θα τους δίνουν τις απαιτούμενες κατευθύνσεις.

Σε δεύτερη φάση, όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί, επιδιώκεται η λειτουργία τμήματος Ογκολογίας στο οποίο θα πραγματοποιούνται Χημειοθεραπείες. Ένα εγχείρημα, ιδιαίτερα δύσκολο που σύμφωνα με το Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Βασίλη Δημόπουλο, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν, εξετάζοντας προσεκτικά τους τρόπους που θα μπορούσε να υλοποιηθεί. «Η εν λόγω διαδικασία λόγω της πολυπλοκότητας της φύσης της, χρειάζεται συγκεκριμένα προαπαιτούμενα που η Διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια να τα εξασφαλίσει, το συντομότερο δυνατό».

«Ευχής έργο η λειτουργία τμήματος Χημειοθεραπειών»

Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του Ογκολογικού Ιατρείου στο Νοσοκομείο Πύργου, η «ΠΡΩΙΝΗ» επικοινώνησε με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, σε μια προσπάθεια να γίνει κατανοητό στο ευρύ κοινό, τι ουσιαστικά θα προσφέρει η ύπαρξη ενός τέτοιου ιατρείου στο Νομό μας. Παρότι το συγκεκριμένο Ογκολογικό Ιατρείο, θα παρακολουθεί ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου και των δυο φύλων, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις της προέδρου Λιολιώς Κολυπέρα και της Κοινωνικής Λειτουργού Κλαίρης Τζιομάκη, του εν λόγω συλλόγου που στηρίζει καθημερινά δεκάδες γυναίκες από την Ηλεία που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο.

«Σαφώς, η λειτουργία ενός ογκολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο του Πύργου είναι ιδιαίτερα σημαντική δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, οι ογκολογικοί ασθενείς είναι αναγκασμένοι να απευθύνονται στα Νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας. Πολύ πιο σημαντικό όμως θα είναι και η λειτουργία τμήματος Χημειοθεραπειών αρκεί βέβαια, αυτό να είναι οργανωμένο και να παρέχει όλα όσα έχει ανάγκη ο ογκολογικός ασθενής, βάζοντας έτσι, ουσιαστικό τέλος στην ταλαιπωρία του. Μακάρι, όλα τα νοσοκομεία να είχαν μονάδες, κλίνες, φάρμακα και ογκολόγους για την αντιμετώπιση των ογκολογικών ασθενών της περιοχής τους» επισήμανε η κ. Λιολιώ Κολυπέρα, πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας.

Στην ψυχολογία των ασθενών, οι οποίοι μετά το σοκ της διάγνωσης, τη στεναχώρια και τα νέα δεδομένα στη ζωή τους (χειρουργείο, χημειοθεραπεία) σκέφτονται ότι θα πρέπει να διανύσουν και αρκετά χιλιόμετρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους, αναφέρθηκε η Κοινωνική Λειτουργός του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Κλαίρη Τζιομάκη. «Είναι πολύ σημαντικό βήμα η λειτουργία ογκολογικού ιατρείου αλλά και η προσπάθεια που γίνεται για την πραγματοποίηση χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Πύργου. Ένας ογκολογικός ασθενής έρχεται αντιμέτωπος εκτός από τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία του και με τα χιλιόμετρα. Χιλιόμετρα για να κάνει χειρουργείο, χιλιόμετρα για τις χημειοθεραπείες, χιλιόμετρα για τις ακτινοβολίες που είναι καθημερινή θεραπεία. Και σκεφτείτε ότι για όλα αυτά, πέρα από την ταλαιπωρία της μετακίνησης, υπάρχει μια αποζημίωση χιλιομετρική από τον ασφαλιστικό του φορέα, από το κράτος δηλαδή που δίνει το ελάχιστο κόστος.  Μια γυναίκα από τον Πύργο, για να πάει στην Πάτρα για όλα όσα απαιτούνται για την υγεία της, το κράτος της δίνει μόνο το κόστος του εισιτηρίου για το λεωφορείο! Επιπλέον, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ασθενείς της Ηλείας που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού είναι ότι παρότι δικαιούνται ποσοστό αναπηρίας για σύνταξη, εξαιτίας της κρίσης, τους έκοψαν το δικαίωμα και οι Επιτροπές δεν κοιτάνε το επάγγελμα. Δηλαδή, μια γυναίκα που έχει χειρουργηθεί δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το χέρι της και παρότι δεν μπορεί να εργαστεί δεν μπορεί να πάρει ούτε και σύνταξη».

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η λειτουργία ογκολογικού ιατρείου, ενός ιατρείου που θα κοιτάει τους ογκολογικούς ασθενείς και τόνισε πως θα ήταν ευχής έργο η λειτουργία ολοκληρωμένου Ογκολογικού τμήματος όπου θα προσφέρει στους ασθενείς μια ολιστική αντιμετώπιση.

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα