Menu
Από το Κατάκολο:  Ψήφο εξόντωσής μας  ζητά ο πρωθυπουργός

Από το Κατάκολο: Ψήφο εξ…

 «Καστελόριζο – Κατά...

Δημήτρη Μπαξεβανάκη: Ήρθε η ώρα της ανατροπής!

Δημήτρη Μπαξεβανάκη: Ήρθε…

Δήλωση του Δημήτρη Μ...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: «Σχολική Αποτυχία και Κοινωνικός Αποκλεισμός»

3ο Γυμνάσιο Πύργου: «Σχολ…

Παρουσίαση του προγρ...

Το ΠΕΔΥ του Άδωνι

Το ΠΕΔΥ του Άδωνι

Ο άνθρωπος αντιμετώπ...

Στο πλευρό του Καράμπελα ο Δημήτρης Μαχαίρας!

Στο πλευρό του Καράμπελα …

Τα τελευταία χρόνια ...

Να ήταν μόνο η φλόγα – Χάσαμε και το Ολυμπιακό Μουσείο

Να ήταν μόνο η φλόγα – Χά…

Πλασάρεται ως το μον...

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας: Βλέπει… Βραχνέικα

Άρης Αρχαίας Ολυμπίας: Βλ…

Ο Άρης έκανε το χρέο...

Κώλυμα εκλογιμότητας υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα

Κώλυμα εκλογιμότητας υποψ…

ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ...

Η Ζαχάρω είχε, έχει ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ Δήμαρχο

Η Ζαχάρω είχε, έχει ΚΑΙ Θ…

Η μεγαλύτερη συγκέντ...

Μια κι έξω!

Μια κι έξω!

  Μια κι έξω, από...

Το «Ονειροδρόμιο» γιόρτασε τη Γιορτή της Μητέρας

Το «Ονειροδρόμιο» γιόρτασ…

Τη Γιορτή της Μητέ...

32 υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ηλεία

32 υποψήφιοι δήμαρχοι στη…

Λιγότερο από ένα 24ω...

Γαστούνη: Αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει 45χρονη ΑμεΑ

Γαστούνη: Αλλοδαπός αποπε…

Μια 45χρονη γυναίκα ...

Προβάδισμα 5 μονάδων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis

Προβάδισμα 5 μονάδων υπέρ…

Σημαντικό προβάδισ...

.Συνελήφθη  ανήλικος καλλιεργητής ναρκωτικών στα Καβάσιλα

.Συνελήφθη ανήλικος καλλ…

Κατασχέθηκαν συνολι...

Στον Κορυδαλλό ο φονιάς του Βασίλη Μαρτζάκλη

Στον Κορυδαλλό ο φονιάς τ…

Τι είπε ο πατέρας ...

Prev Next
A+ A A-

Νοσοκομείο Πύργου: Η Καρδιολογική εκπέμπει «S.O.S»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

«Φτωχές» ποιοτικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους Ηλείους λένε οι Καρδιολόγοι

Στο …«μη παρέκει» έχουν φθάσει οι τρείς Καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πύργου εξαιτίας του καθημερινού βεβαρημένου προγράμματος τους για την αντιμετώπιση των Ηλείων ασθενών, υποστηρίζοντας πως έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής, είναι εξουθενωμένοι και χωρίς άδειες τα τελευταία τρία χρόνια και πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν, είναι πάρα πολύ «φτωχές» χωρίς να το θέλουν.

Η Επιμελήτρια της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Μαρία Κούλη, θέλοντας να καταδείξει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και που τους έχε φτάσει σε ανεξέλεγκτα όρια, επισήμανε αρχικά ότι υπηρεσίες προσφέρουν τρείς μόνον Καρδιολόγοι αντί έξι ιατρών που προβλέπονται. «Στο τμήμα υπηρετεί μια Διευθύντρια και δυο Επιμελήτριες και στηριζόμαστε στις εφημερίες από έναν Καρδιολόγο της Αμαλιάδας. Το τμήμα όμως περιλαμβάνει πολλά τμήματα όπως Μονάδα Εμφραγμάτων με πέντε κρεβάτια, Καρδιολογική κλινική με 18 κλίνες που συνήθως οι νοσηλευόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι, Επείγοντα ιατρεία τα οποία καλύπτουν 24ωρες όλες τις μέρες του μήνα, τακτικό ιατρείο καθώς επίσης και εκτιμήσεις σε όλο το νοσοκομείο, δεδομένου ότι είναι η μοναδική καρδιολογική κλινική σε όλη την Ηλεία. Το πρόβλημα με τις εφημερίες έχει φτάσει πια σε ανεξέλεγκτη κατάσταση καθώς όλοι οι γιατροί έχουμε εξουθενωθεί τόσο ψυχικά όσο και σωματικά διότι δε δυναμεθα να εκπονήσουμε τις εφημερίες που με ανεξέλεγκτο τρόπο ορίστηκαν από μια γνωμοδότηση του διοικητού και του Δ.Σ. χωρίς να ληφθεί υπόψη και το Επιστημονικό  Συμβούλιο όπως ορίζει ο Νόμος. Επίσης να πω ότι ο νόμο ορίζει 7 εφημερίες για τους επιμελητές και 7 για τους διευθυντές εκ των οποίων οι 2 είναι εφημερίες ετοιμότητας που στη δική μας την περίπτωση δεν υφίσταται λόγω των ολιγάριθμων ιατρών. Όπως καταλαβαίνεται ο καρδιολογικός ασθενής είναι ένας ιδιαίτερος ασθενής, είναι ένα επείγον πρόβλημα που εκείνη την ώρα απαιτεί ιατρό. Συνήθως πάντα εφημερεύει ένας και μοναδικός καρδιολόγος για όλα αυτά τα τμήματα και καλείται να καλύψει το επείγον, το οξύ έμφραγμα που ενδεχομένως να υφίσταται ανακοπή και να είναι στη μονάδα εμφραγμάτων με ένα και μοναδικό ειδικευόμενο ή πολλές  φορές με έναν αγροτικό γιατρό. Επίσης τα εμφράγματα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα πρέπει να μεταφερθούν για άμεση αιμοδυναμική παρέμβαση στο Πανεπιστημιακό Πατρών. Επουδενί ο ασθενής δε μπορεί να πάει μόνος του με το ασθενοφόρο, απαιτεί συνοδεία τουλάχιστον ειδικευόμενου. Καταλαβαίνεται ότι ο επιμελητής μένει μόνος του να καλύψει όλα αυτά τα τμήματα…».

 

«Είμαστε εξουθενωμένοι»

Παράλληλα, η κ. Κούλη, επισήμανε ότι αποτέλεσμα των παραπάνω, είναι οι συνεχείς τριβές με τους πολίτες και η παροχή φτωχών ποιοτικά υπηρεσιών υγείας χωρίς να το θέλουν. «Αυτό εγκυμονεί άμεσα κινδύνους διότι διακυβεύεται και η επιστημονική μας αρτιότητα. Καταλαβαίνεται όταν ένας γιατρός είναι εξουθενωμένος ψυχικά και σωματικά πως μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα αυτά. Έχουμε όλοι υπόλοιπο ημερών αδείας τουλάχιστον 80 μέρες που σημαίνει ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχουμε πρακτικά ξεκουραστεί ποτέ, ζοριζόμαστε πάρα πολύ για να πάρουμε έστω και μερικά ρεπό ανάπαυσης. Όπως καταλαβαίνεται η κατάσταση είναι έκρυθμη, είμαστε πολύ καταπονημένοι και καλώ τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το διοικητή του νοσοκομείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε αποσπάσεις γιατρών από οπουδήποτε, γιατί έρχεται καλοκαίρι, ο κόσμος τριπλασιάζεται και εμείς δε δυναμεθα να ανταποκριθούμε σε αυτό που μας ζητούν, το οποίο είναι και παράνομο.

Τους απευθύνω και ένα ερώτημα. Για ποια ποιότητα παροχής υπηρεσιών μιλάμε προς τους πολίτες αυτή τη στιγμή, σε τι επίπεδο ποιότητας αναφερόμαστε όταν τα πράγματα είναι έτσι και ακόμα χειρότερα».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα