Menu
Γολγοθάς για τους δημότες του Πύργου

Γολγοθάς για τους δημότες…

Μεγάλη Εβδομάδα με...

Οι έμποροι της Ηλείας προσδοκούν… Ανάσταση της αγοράς

Οι έμποροι της Ηλείας προ…

«Ανάσταση» της τοπ...

Παλιά Αγορά Πύργου: Μια πόλη βγαλμένη απ’ τα παλιά

Παλιά Αγορά Πύργου: Μια π…

Ζωντάνεψε η γειτον...

Περιμένοντας την Ανάσταση…

Περιμένοντας την Ανάσταση…

Η «Πρωινή» κυκλοφο...

Οι δρόμοι του χρήματος

Οι δρόμοι του χρήματος

Τα χρήματα του Ταμεί...

Παρενέργειες του θερμομέτρου

Παρενέργειες του θερμομέτ…

Δόθηκαν οι αναγκαί...

«Αβυσσαλέο»  είπατε κ. Γιούγκερ ;

«Αβυσσαλέο» είπατε κ. Γι…

«Το ότι η Ελλάδα επι...

Με χίλια ο γιατρός

Με χίλια ο γιατρός

Για τον «φτερωτό» ...

Χαμένοι στη μετάφραση (ξανά)

Χαμένοι στη μετάφραση (ξα…

Η διαστρέβλωση της...

Είχε συγκεκριμένους αποδέκτες

Είχε συγκεκριμένους αποδέ…

Διάβασα με ιδιαίτε...

Δώρα Καλάκου: Η κοινωνία θα επιβάλει βιώσιμη λύση !

Δώρα Καλάκου: Η κοινωνία …

Παρουσίαση της πρό...

Δυναμικό come back

Δυναμικό come back

Ήρθε η ώρα, όπως μ...

DIGEA τώρα και για τα Ραδιόφωνα

DIGEA τώρα και για τα Ραδ…

Στο μεταξύ, σύμφωνα ...

Κέρδισε τις καρδιές μας

Κέρδισε τις καρδιές μας

Με μια μεστή διακή...

Πως θα επανιδρυθεί η Ευρώπη

Πως θα επανιδρυθεί η Ευρώ…

Την Πέμπτη 2 Απριλίο...

 Marigoulas & mitsos farm στις αγορές!

Marigoulas & mitsos …

Γράφει η Ελένη Παπ...

Prev Next
A+ A A-

Αναγκαιότητα το «ένα και καλό» νοσοκομείο στην Ηλεία

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Συνέντευξη Τύπου του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

Την αναγκαιότητα της λειτουργίας ενός εφημεριακού κέντρου και γενικού νοσοκομείου στο νομό, επισήμαναν για άλλη μια φορά τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Αναφέρθηκαν στις ελλείψεις, αλλά και στην απόφαση που κατέληξαν για ένα νοσοκομείο, στις αναφορές και προτάσεις που από το 2006 υπάρχουν από τα αρμόδια όργανα στο νομό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νίκος Χαροκόπος τόνισε πως οι γιατροί στο νοσοκομείο Πύργου κάνουν προσπάθεια και κρατούν «με τα δόντια» όρθιο τη νοσηλευτική μονάδα. Έκανε λόγο για μη ασφαλή εφημέρευση λόγω ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Συνολικά 30 κενές θέσεις ιατρών υπάρχουν και 137 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, που δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα δυνατότητα να καλυφθούν.

 

Ο κ. Χαροκόπος αναφέρθηκε σε κλινικές που λειτουργούν με δύο γιατρούς όπως η νεφρολογική, για την Παθολογική που έπρεπε να διαθέτει 15 γιατρούς, έχει δέκα και από τον επόμενο μήνα θα μείνει με τέσσερις, για τις ελλείψεις στην ορθοπεδική, την χειρουργική, τη ΜΕΘ.

Μίλησε για την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών για να υπάρχει παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε δευτεροβάθμιο επίπεδο, στη λειτουργίας εφημεριακού κέντρου, επισημαίνοντας πως δεν μας αξίζει η περίθαλψη που υπάρχει σήμερα, παρά τις υπερβάσεις που κάνει το προσωπικό για το καλύτερο δυνατό και τις εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις που εκτελεί. Απάντησε στο διοικητή του Ρίου για τις διακομιδές προς το εκεί νοσοκομείο, λέγοντας πως από 11.000 περιστατικά που επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Πύργου την περασμένη χρονιά, 2100 ασθενείς νοσηλεύτηκαν και μόνο 70 διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία. «Έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας. Θέλουμε συγκέντρωση δυνάμεων και προσλήψεις γιατρών και προσωπικού για να διεκδικήσουμε ποιοτικότερη ιατρική περίθαλψη στο νομό μας» είπε ο κ. Χαροκόπος.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Δημητρακόπουλος, προσέθεσε πως «η Ηλεία χρειάζεται ένα πλήρες δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, όπως αυτό του Πύργου. Οποιαδήποτε άλλη λύση δεν είναι βιώσιμη. Χρειάζονται προσλήψεις και αναδιάρθρωση του συστήματος Υγείας στην Ηλεία» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ταμίας της Ένωσης Γεράσιμος Ρούμπης μίλησε για τις αποφάσεις του συλλογικού οργάνου, λέγοντας πως αν και υπήρξαν διαφωνίες κατέληξαν σε μια κοινή στάση, για το θέμα. «Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να είναι αλληλοσυντηρούμενα, δεν μπορούν να έχουν καμία διαλεκτική εξέλιξη» σχολίασε και επισήμανε τις μεγάλες ελλείψεις στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία. «Χρειαζόμαστε ένα νοσοκομεία που μπορεί κάποιος να σώσει τη ζωή του. Μακάρι να ήταν της Αμαλιάδας ή της Κρέστενας. Ας είναι όπου να είναι. Έτυχε να είναι στον Πύργο. Έχει τα προσόντα να είναι το μοναδικό γενικό νοσοκομείο που θα εφημερεύει σε γενική βάση για να μπορέσει κάποιος να αντιμετωπίσει την κατάστασή του. Έσωσε πολλούς ανθρώπους, όμως έχει αντιμετωπιστεί με εχθρότητα από τον τοπικό πληθυσμό ή παράγοντες» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρούμπης και έκλεισε λέγοντας πως για τις αποφάσεις και επιλογές αυτές θα υπάρξει δικαίωση στο μέλλον.  

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα