Menu
Μάθε, χρυσαυγίτη μου, γράμματα

Μάθε, χρυσαυγίτη μου, γρά…

απο τον Γιώργο Ανανδ...

Απεργία στο "Βήμα" κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Απεργία στο "Βήμα…

Η Ένωση καταγγέλλε...

Χάρισαν το ψηφιακό σήμα στην Digea  για μια χούφτα ευρώ

Χάρισαν το ψηφιακό σήμα σ…

Τις διαδικασίες το...

Κούνια που τους κούναγε!

Κούνια που τους κούναγε!

Λίγες μόνο μέρες μετ...

Πατέρας και γιος τραυματίστηκαν σε τροχαίο στη Μυρτιά

Πατέρας και γιος τραυματί…

Πατέρας και γιος τρα...

Ενδεικτικές απαντήσεις στο μάθημα Μαθηματικά κατεύθυνσης

Ενδεικτικές απαντήσεις στ…

Δέιτε τις ενδεικτι...

Σε πτώχευση η Χ.Κ. Τεγόπουλος

Σε πτώχευση η Χ.Κ. Τεγόπο…

Με την με αρ. 621/20...

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι για τα προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχ…

Στη δημοσιότητα έδ...

Πένθος για τον Χαράλαμπο Καφύρα - "Εφυγε" από τη ζωή η μητέρα του σε ηλικία 94 ετών

Πένθος για τον Χαράλαμπο …

Η κηδεία της θα γίνε...

Πρώτη φορά ο νομός μας ψηφίζει αριστερά!

Πρώτη φορά ο νομός μας ψη…

Ιστορική η νίκη το...

Απάντησης στο μάθημα της θεωρητικής κατεύθυνσης αρχαία κατεύθυνσης

Απάντησης στο μάθημα της …

Απαντήσεις θεμάτων...

Έχτιζε … γέφυρες

Έχτιζε … γέφυρες

Αριθμό σταυρών που...

Λάτσειο Μέγαρο: Οι νέες συνεχίζουν την παράδοση…

Λάτσειο Μέγαρο: Οι νέες σ…

Έκθεση- διαμάντι μ...

Για άλλες πολιτείες

Για άλλες πολιτείες

Όσοι πιστεύουν ότι...

ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Θ. ΝΤ...

Υδατοδρόμιο στη λίμνη Καϊάφα

Υδατοδρόμιο στη λίμνη Καϊ…

Τέλος  του 2014 τα...

Prev Next
A+ A A-

Το μπρέκφαστ της κάλπης!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Γράφει  η  Ελένη Παπαδοπούλου

 

Πέρασε μια βδομάδα από τις εκλογές και η Μαριγούλα… ψιλοτρωγόταν να στήσει στρογγυλό τραπέζι κορυφής με τη φίλη της την Ασήμω για να αναλύσουν τα αποτελέσματα, γιατί ο Μήτσος, χαμπάρι δεν πήρε, ντουβάρι γεννήθηκε, ντουβάρι θα πεθάνει. Έτσι την παίρνει τηλέφωνο.

-        Καλημέρα Ασήμω, δεν έρχεσαι αύριο το πρωί να πάρουμε μαζί στο αλώνι… μπρέκφαστ για να αναλύσουμε τα μυνήματα της κάλπης;

-        Τι λες μωρή Μαριγούλα, έχει και η κάλπη… μνήματα, γιατί νόμιζα ότι μόνο το νεκροταφείο στον Άι Γιώργη είχε. Το μόνο μνήμα που ξέρω είναι ένα του δικού σου συγχωρεμένου και ένα του δικού μου!

-        Εννοώ παιδάκι μου να κάνουμε πολιτική ανάλυση, να δούμε τι μας είπε η κάλπη που ψηφίσαμε, πώς ψηφίσαμε και τι συμπέρασμα βγάλαμε!

-        Εγώ ξέρω ότι βγήκε στο χωριό ο Γιάννης ο φούρναρης, η Μαλάμω η μοδίστρα η ξαδέρφη του και ο Κώστας το γκαβούλιακας ο γιός του Μητσάρα με τα 1500 πρόβατα! Τι μνήματα να μου δώσουνε αυτούνοι; Στην αδελφή μου για να τους ψηφίσει ο ένας της έταξε για έξι μήνες ψωμί δωρεάν, η άλλη να της μπαλώνει τα σώβρακα του άντρα της μέχρι να πεθάνει και ο τσοπάνης Χριστούγεννα- Πάσχα από ένα αρνί για όλη την πενταετία! Σε μένα το ίδιο, στο γείτονα παρόμοια ταξίματα κι έτσι βγήκανε.

-        Με ποιο δήμαρχο είχανε βάλει;  γιατί εγώ ψήφισα το άλλο… μπλοκ που είχε να κάνει με τα… ζαρζαβατικά, καλαμπόκια, καρπούζια κλπ  γιατί αυτά μου λείπανε. Γιδοπρόβατα έχουμε.

-        Ξέρω γω καημένη με ποιο δήμαρχο είχανε βάλει; Μηδέ τους ρώτησα, μηδέ είδα και τον υποψήφιο. Το τοπικό μου’ πανε θέλανε να πάρουνε, τι να το κάνουνε και που να το πάνε, ποσώς με ενδιαφέρει!!! Το μνήμα ήταν ένα! Όποιος έδωσε τα περισσότερα βγήκε καημένη!! Εδώ στο παρακάτω χωριό τους είχανε πάρει λέει ολονών τις… ταυτότητες και τους τις δώσανε στο εκλογικό τμήμα με ένα ψηφοδέλτιο και ένα… 30άρι μαζί!  Όποιος λοιπόν και να΄ βγαινε δήμαρχος εδώ στα χωριά τα ίδια θα μας έκανε! Δηλαδή τίποτα!!!

-        Καλά δεν είχες ακούσει ρε φιλενάδα το ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε τρεις κάλπες ένα μήνυμα;

-        Δεν τα καταλαβαίνω εγώ αυτούνα, εγώ ξέρω ότι το παιδί μου, μου είχε βάλει στη βαθιά τσέπη ψηφοδέλτιο για το δήμαρχο, στην αριστερή για τον περιφερειάρχη και στη δεξιά λέει για τις Ευρωεκλογές ανάθεμα την Ευρώπη που δεν έχω πάει και ποτέ μου. Αλλά εγώ όπου είδα τρύπα, τα’ ριξα, γιατί τη σειρά την ξέχασα. Ενώ της Κερασούλας ο γιος της είχε βάλει και στις τρεις τσέπες το… ίδιο ψηφοδέλτιο, δηλαδή για το δήμαρχο! Κι έτσι καθόλου δεν μπερδεύτηκε! Μήπως αυτό εννοείς  Μαριγούλα μου όταν λες τρεις κάλπες ένα μήνυμα;

-        Ξεκόλλα Ασημούλα. Εγώ ας πούμε ψήφισα στο χωριό τον δεξιό συμπέθερό μου, στην περιφέρεια τον Πασόκο ξάδελφο του συχωρεμένου και στις Ευρωεκλογές τον Τσίπρα. Ποιο είναι το μήνυμα της κάλπης;

-        Αυτό που άκουσα στην τηλεόραση. Ο Σαμαράς νίκησε, ο Βενιζέλος νίκησε, ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε, το Ποτάμι νίκησε και η Χρυσή Αυγή νίκησε! Όλοι νικητές είναι, εγώ τι κέρδισα πέρα από τα δυο αρνιά το χρόνο και τα μπαλωμένα σώβρακα δεν έχω καταλάβει Μαριγούλα μου.  αφού στη Βουλή όλα τα ίδια μείνανε κι ο Σαμαράς στη θέση του!

-        Θαρ’ θει ο καιρός και θα καταλάβεις. Δρομολογούνται λέει… εξελίξεις! Κι αφού τα’ παμε από το τηλέφωνο, άστο το μπρέκφαστ γι άλλη φορά, να ενημερωθώ για τη συνέχεια και θα σε ξανακαλέσω!!!

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα