Menu
«Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν»

«Συνένοχους στο έγκλημα δ…

Συγκέντρωση υπογραφώ...

 "Κλείνουν τη Μεσόγειο για να μην υπάρχουν μάρτυρες"

"Κλείνουν τη Μεσόγε…

Την ανάγκη δραστηριο...

 ΤΟΕΒ Πελοπίου: Σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό άρδευσης

ΤΟΕΒ Πελοπίου: Σοβαρή βλ…

Χωρίς νερό οι καλλ...

 Ταμεία –φιλανθρωπικά Ιδρύματα

Ταμεία –φιλανθρωπικά Ιδρ…

«Σε πλήρως οργανωμέν...

Επίδομα θέρμανσης… μετά θάνατον!

Επίδομα θέρμανσης… μετά θ…

Με το ποσό των 17, 7...

Σε τρία χρόνια πιάνουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Κατάκολο εάν και εφόσον…

Σε τρία χρόνια πιάνουν δο…

Τέλη Αυγούστου η ετα...

Το πλαστό το πασαπόρτι ….

Το πλαστό το πασαπόρτι ….

Από το 1993 ο Ιωάν...

Δημοτικοί Αστυνομικοί  : Εικοσιεννέα σε υπηρεσίες του νομού  μας

Δημοτικοί Αστυνομικοί : …

Υπεγράφησαν χθες ο...

Ξεμαλλιάσματα έξω από το Α.Τ. Πύργου

Ξεμαλλιάσματα έξω από το …

Η σύζυγός είχε υπόνο...

RegalPrincess: Πριγκίπισσα της πολυτέλειας και της άνεσης

RegalPrincess: Πριγκίπισσ…

Έλαμψε στο Κατάκολο ...

Αποδοτικό γιατί δεν… ξοδεύει!

Αποδοτικό γιατί δεν… ξοδε…

Για ακόμα μια φορά η...

 Καλύτερο και από νοσοκομείο…

Καλύτερο και από νοσοκομ…

Μια σημαντική κατ εμ...

Κτήμα Σταυρόπουλου: «Ανοιχτές πόρτες 2014»

Κτήμα Σταυρόπουλου: «Ανοι…

Η επιχείρηση Κτήμα Σ...

 «Μην καταστρέφεται την Παιδεία!»

«Μην καταστρέφεται την Π…

Την έντονη δυσαρέσκ...

Βόλεϊ: Σήμερα η φιέστα ανόδου του Κοροίβου

Βόλεϊ: Σήμερα η φιέστα αν…

Η ομάδα βόλεϊ του ...

     Ξέμεινε από νερό το Πελόπιο  λόγω βλάβης του αγωγού στον Ερύμανθο

Ξέμεινε από νερό το …

Μόνο η αντικατάσταση...

Prev Next
A+ A A-

ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Θεατρικό «σεργιάνι» κοντά στην κοινωνία…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η Θεατρική ομάδα Πύργου ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ανέβασε μια εξαιρετική παράσταση με δύο μονόπρακτα του Τσέχοφ στον Απόλλωνα και το Γηροκομείο

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Πολιτισμό, θέαμα υψηλών προδιαγραφών και ψυχαγωγία, με μια διαφορετική όμως θεώρηση, εκείνη της κοινωνικής προσφοράς και της αφιλοκερδούς παρουσίας, προσφέρει η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», που με δύο  μονόπρακτα του Αντον Τσέχωφ «Η ΑΡΚΟΥΔΑ» και «ΕΝΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ» σε σκηνοθεσία της Μελίνας Δαμηλάκου Μπίρμπα, ταξιδεύει την θεατρική της παράσταση σε χώρους θεάτρου και γηροκομεία. . Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, Ινα Γάσπαρη, Γιώργος Μαντάς, Κων/νος Νικολακάκος, Σπύρος Τσίμπρης, Χαράλαμπος Κων/νίδης και Μαρία Μωρελάτου. 
Το θεατρικό ταξίδι για τους ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ, ξεκίνησε στις 26 Απριλίου από το Γύθειο όπου έκανε πρεμιέρα, ιδιαίτερη πατρίδα της σκηνοθέτιδας, συνέχισε με μια παράσταση στις 2 Μαίου στο κατάμεστο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ του Πύργου, ακολούθησε την επόμενη μέρα παράσταση στο Γηροκομείο Πύργου και έπονται θεατρικές «στάσεις» σε Αθήνα, στην Μεσορράχη Σερρών και στην Νεμέα όπου έχουν προσκληθεί από Πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς και ενδιάμεσα σε ΚΑΠΗ και άλλα ιδρύματα φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ηλείας. Όπως τονίζει η σκηνοθέτης Μελίνα Δαμηλάκου Μπίρμπα «προσπαθούμε να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κοινωνία που δοκιμάζεται από την κρίση. Και γνωρίζουμε ότι η τρίτη ηλικία δοκιμάζεται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα. Θέλουμε λοιπόν να δείξουμε ότι νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, αφού  ο πολιτισμός, «ως πυλώνας της κοινωνίας μας», επιτελεί σημαντικό ρόλο. Στο να δίνουμε παραστάσεις σε διάφορους και διαφορετικούς χώρους, μας βοηθάει εξάλλου το ότι τα σκηνικά μας είναι αφαιρετικά και προσαρμόζονται παντού εύκολα».  

Εξάλλου, στο θέατρο Απόλλων όπου η παράσταση από τους ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ σημείωσε μεγάλη επιτυχία και το κοινό απόλαυσε κάθε της λεπτό, καταχειροκροτώντας τους ηθοποιούς που με μουσικότητα και μπρίο, ερμήνευσαν τους ρόλους του, τραγούδησαν, χόρεψαν και έδωσαν επί σκηνής τον καλύτερο εαυτό τους, η σκηνοθέτης αφού ευχαρίστησε το κοινό μεταξύ άλλων τόνισε:
«Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλοι να δημιουργηθεί ένας γνήσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας. Θέατρο, σκηνή, φώτα, ηθοποιοί, θεατές. Ένας κόσμος μικρός άλλοτε ιδανικός και άλλοτε όχι, γεμάτος χαρές και πίκρες, πέρα για πέρα αληθινός με πηγή έμπνευσης την ίδια τη ζωή. Που παίρνει σάρκα και οστά πάνω στο  άψυχο σανίδι του θεάτρου που φωτίζεται απ’ όλες τις πλευρές από τα περήφανα φώτα του και επαναλαμάνεται πάντα την ίδια ώρα, από τους ίδιους πάντα ανθρώπους, που όμως κάθε φορά είναι τόσο διαφορετική. Κι από την άλλη μεριά οι θεατές που αντιλαμβάνονται  τα δρώμενα ανάλογα με αυτό που κάθε φορά εισπράττουν.»
Στην δε παράσταση που δόθηκε στο γηροκομείο, η ανταπόκριση των ηλικιωμένων ήταν συγκινητική, αφού πέρασαν ένα ευχάριστο δίωρο και ένοιωσαν ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι με ευαισθησίες που βρίσκονται κοντά τους και θέλουν να τους κάνουν να νοιώσουν ότι υπάρχουν και δεν είναι παντελώς ξεχασμένοι.
Να σημειώσουμε ότι τα δύο μονόπρακτα του Τσέχοφ που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα, ο ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ, αλλά κυρίως Η «ΑΡΚΟΥΔΑ» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά του μονόπρακτα που έχουν διάφορες ανατροπές και γι αυτό κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Οι δε ερμηνείες των ηθοποιών ήταν απολαυστικές, υψηλού επιπέδου, μια παράσταση καλοκουρδισμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, με την σφραγίδα της Μελίνας Δαμηλάκου- Μπίρμπα, που απέδειξε για άλλη μια φορά τις ικανότητες της στο θέατρο.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα