Menu
Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚ...

 Ανοίγουν τα εργοστάσια επεξεργασίας βιομηχανικής τομάτας

Ανοίγουν τα εργοστάσια ε…

Από εβδομάδα η συγκο...

Aνακοινώθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης

Aνακοινώθηκαν οι μεταθέσε…

Τις θέσεις τις οπο...

Σάλος στη Ζάκυνθο: Έχει αγοράσει ο Εμίρης του Κατάρ 15.000 στρέμματα γύρω από το «Ναυάγιο»;

Σάλος στη Ζάκυνθο: Έχει α…

Η μεταβίβαση μιας με...

 Στο θερινό τμήμα η απόφαση για το δημοψήφισμα

Στο θερινό τμήμα η απόφα…

Στο Α' θερινό τμήμα ...

Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση από τον «Πύργο, Όλοι Μαζί»

Μουσικοχορευτική θεατρική…

Τη Δευτέρα στον Κο...

«Ναι» σε εφημερίες στο Γ.Ν. Ηλείας

«Ναι» σε εφημερίες στο Γ.…

Οι γιατροί των Κέν...

Αλλαγή φρουράς στον ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή φρουράς στον ΣΥΡΙΖ…

Ο Τάκης Γεωργόπουλ...

  Πεδίο μάχης η ΔΗΜΑΡ-Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Πεδίο μάχης η ΔΗΜΑΡ-Ποι…

Ραγδαίες εξελίξεις...

Ο Κασιδιάρης οδηγείται στον Κορυδαλλό-Τι λέει ο δικηγόρος του    .

Ο Κασιδιάρης οδηγείται στ…

Στην ειδικά διαμορ...

Στους λογαριασμούς 238.000 δικαιούχων σήμερα το κοινωνικό μέρισμα

Στους λογαριασμούς 238.00…

Από το Γραφείο του...

 Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MRB

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ σε…

Ενδιαφέροντα είναι...

ΤΩΡΑ-Προφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

ΤΩΡΑ-Προφυλακίστηκε ο Ηλί…

ΤΩΡΑ-Προφυλακίστηκ...

Tης έκλεψαν το lap - top μέσα στο λεωφορείο, από Πάτρα προς Πύργο

Tης έκλεψαν το lap - top …

Συνελήφθησαν δύο Αλβ...

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ: Διευρύνεται το πολιτικό μέτωπο

Δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ: Δ…

Τους 139 φτάνουν οι ...

Διευκρινήσεις της ΔΕΗ για το χαράτσι

Διευκρινήσεις της ΔΕΗ για…

Στο τέλος Ιουλίου ...

Prev Next
A+ A A-

Oι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια και στους δήμους της Ηλείας

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ψήφος εμπιστοσύνης  στους μάχιμους  

 

Δυο μήνες και κάτι πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου και δεύτερου βαθμού στην Ηλεία, το τοπίο παραμένει θολό σε ό,τι αφορά τις υποψηφιότητες. Και τούτο γιατί αφενός δεν είναι βέβαιο ότι όλοι όσοι ως σήμερα έχουν  εξαγγείλει την κάθοδό τους στην εκλογική μάχη θα επιμείνουν ως το τέλος και θα καταφέρουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο, αφετέρου δε γιατί  ακόμα και τώρα υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις διαβουλεύσεις και είναι πιθανόν να εμφανιστούν ως διεκδικητές δημαρχιακών θώκων  στο αμέσως προσεχές διάστημα. Παράλληλα είναι πολλοί αυτοί που αμφιταλαντεύονται  για το αν θα πλαισιώσουν δημοτικά ψηφοδέλτια ή αν θα συμμετάσχουν σε    ψηφοδέλτια  που θα διεκδικήσουν   την Περιφέρεια. 

 

    Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους  στο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό σε σχέση με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες μάλιστα για ευνόητους λόγους το κόμμα έχει ρίξει μεγάλο βάρος, ανάγοντας τις   σε κεντρικό  πολιτικό ζήτημα. Καθώς μάλιστα το ΚΚΕ έχει νωρίς ξεκαθαρίσει τη θέση του (και τους υποψηφίους του), όπως επίσης και το κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ»,  με την παράταξη «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στο Δήμο  Πύργου», οι δημότες περιμένουν από το κόμμα που αποτελεί   τον  βασικό πρωταγωνιστή  των επερχόμενων αλλαγών  και εξελίξεων, σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, να δουν  πως θα παρατάξει τις δυνάμεις του και με ποιό  πολιτικό προσωπικό,  στην Περιφέρεια και τους  επτά δήμους της Ηλείας.

Η «Πρωινή» παρουσιάζει σήμερα τις έγκυρες και  αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε, διερευνώντας το σοβαρό πολιτικό θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στις πηγές της.

Οι μέρες που μεσολάβησαν από την επίσκεψη στο νομό του υποψήφιου Περιφερειάρχη  Β. Χατζηλάμπρου, από ό,τι φαίνεται υπήρξαν ιδιαιτέρως γόνιμες  για τις δημοτικές παρατάξεις που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία.   

Αν και όχι ανώδυνα, μέσα από πολύωρες συνελεύσεις στις οποίες εξετάστηκαν ξανά και ξανά, όλα τα ονόματα και οι υποψηφιότητες, όπως όλα δείχνουν, σήμερα πια έχουν καταλήξει  για το πώς θα πορευτούν συνολικά  προς τις εκλογές του Μαΐου.

Έτσι λοιπόν, ο υπεύθυνος για την νομαρχιακή οργάνωση στο νομό, καθηγητής Δ. Μπαξεβανάκης, θα είναι  υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλείας  στο ψηφοδέλτιο  του κ. Χατζηλάμπρου.   

Ο πολιτικός  μηχανικός και προϊστάμενος του ΤΑΠ Πύργου, Παναγιώτης Βεργέτης θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ  στον  δήμο Πύργου. Πρόκειται για επιλογή που πατά πάνω ακριβώς στα πολιτικά χαρακτηριστικά που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για δήμους και περιφέρειες, καθώς ο κ. Βεργέτης αποτελεί ένα από τα βασικά, έμπειρα στελέχη του  στο νομό και ταυτόχρονα  ενεργός  με συνεχή παρουσία στα πολιτικά, συνδικαλιστικά και  κοινωνικά  δρώμενα του τόπου.

Για τον δήμο της Ήλιδας, η υποψηφιότητα του δικηγόρου Αναστασίου Σμέρου, έχει γνωστοποιηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα (και επισφραγισθεί από εκλογές μεταξύ των μελών της παράταξης).

Στην Αρχαία Ολυμπία, στην οποία σημειωτέον έχει συγκροτηθεί μια από τις πιο δραστήριες και με πολλά νέα πρόσωπα, παρατάξεις, η πρόταση που  κυριάρχησε ήταν για  επιλογή ενός παλιού αυτοδιοικητικού προσώπου, καταξιωμένου στη συνείδηση όλων ως επιτυχημένου δημάρχου,  του κ. Σπύρου Φωτεινού,  να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Στον δήμο Ανδρίτσαινας –Κρεστένων, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται αποφασισμένος να μην κατεβάσει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αλλά να στηρίξει την υποψηφιότητα της κ. Αθανασίας Κουσκουρή η οποία κατέρχεται στις εκλογές  ως ανεξάρτητη.   

Την ίδια τακτική θα ακολουθήσει και στον δήμο  Ζαχάρως, όπου, ωστόσο, δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί ποιό  θα είναι το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών που θα κατέλθουν στις εκλογές με στόχο την ανατροπή της σημερινής δημοτικής αρχής.   

Στο άλλο άκρο του νομού τώρα, δυο γνωστά  στις τοπικές  κοινωνίες πρόσωπα, με θητεία στα δημοτικά πράγματα αλλά και ενεργοί πολίτες στον τόπο τους ήτοι,  ο κ. Μπάμπης Κοντάρης για τον δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης και ο κ. Γιώργος Πυλαρινός για τον δήμο Πηνειού,  θα είναι αυτοί που θα τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με αυτά τα πρόσωπα και βέβαια με πολλούς νέους που θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια, με  το ανθρώπινο δυναμικό που έχει την δύναμη και την διάθεση να ανατρέψει τα έως σήμερα ισχύοντα και να παλέψει για την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα δώσουν στην αυτοδιοίκηση τον αέρα  που έχει ανάγκη για να ανατρέψει την  εφαρμοζόμενη ως σήμερα πολιτική σε δήμους και Περιφέρεια.

Γεγονός είναι ότι οι πολίτες αναζητούν  το αυτοδιοικητικό σχήμα που θα τους εμπνεύσει και θα τους ενεργοποιήσει. Πιο έμπειροι,  ώριμοι και απαιτητικοί,  δεν τρέφουν φρούδες ελπίδες. Δεν στρέφονται σε αυτόκλητους  «σωτήρες».

Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει  ότι η έξοδος από το τέλμα απαιτεί άλμα ποιοτικό, προϋπόθεση για το οποίο είναι η δική τους  ενεργός συμμετοχή και ο διαρκής έλεγχος.

Το κατά πόσο τα ψηφοδέλτια που προτείνει ή στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και τα προγράμματα που πρόκειται να παρουσιάσουν ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών και ως εκ τούτου  θα τύχουν της αποδοχής  των δημοτών, δεν θα  αργήσει να φανεί.

Δήμητρα Διαμαντοπούλου

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα