Menu
 Το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας: Ένας σπουδαίος θεσμός πολιτισμού...

Το πρόγραμμα του 24ου Φε…

Τις σημαντικότερες...

Συλλήψεις για ηρωίνη στην Καλαμάτα

Συλλήψεις για ηρωίνη στην…

Εξαρθρώθηκε από τη...

(Ηχητικό) Πρωτοφανής παραβίαση των κανόνων της συνταγματικής νομιμότητας

(Ηχητικό) Πρωτοφανής παρα…

Ακούστε την συνέντευ...

Ο Νίκος Κουρμπανάς αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Πανηλειακό

Ο Νίκος Κουρμπανάς αρνείτ…

Τα σενάρια για προπο...

Χαμένες λόγω... ανοργανωσιάς 25.000 μονάδες αίματος ετησίως !

Χαμένες λόγω... ανοργανωσ…

Και οι εθελοντές π...

Μετεκλογικό πολιτικό χάος

Μετεκλογικό πολιτικό χάος

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ...

Μητρόπουλος: Μισό δισ. ευρώ τα αναδρομικά για τους ένστολους

Μητρόπουλος: Μισό δισ. ευ…

Την πεποίθηση ότι το...

Έγκλημα το τροχαίο στην Ανδραβίδα

Έγκλημα το τροχαίο στην Α…

Η μαρτυρία του Βού...

Πώς ξηλώθηκε το καρτέλ ναρκωτικών της Φιλοθέης: Εκατομμύρια ευρώ η αξία της ηρωίνης

Πώς ξηλώθηκε το καρτέλ να…

Καίριο φαίνεται πω...

Απ. Κατσιφάρας: Πολιτικό και θεσμικό «φυτώριο» το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας

Απ. Κατσιφάρας: Πολιτικό …

«Το Περιφερειακό Σ...

(Bίντεο)Τζαβάρας: Εισαγγελική παρέμβαση για τη διάταξη που αθώωνε καταχραστές

(Bίντεο)Τζαβάρας: Εισαγγε…

Αν και αποσύρθηκε εί...

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τις συνθήκες θανάτου του σκηνοθέτη στις Θίνες Βαρθολομιού

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για τ…

Ανακοίνωση - απάντησ...

Χριστοδουλόπουλος – Λυμπέρης: Επί τάπητος… η Τριανταφυλλιά

Χριστοδουλόπουλος – Λυμπέ…

Εν αναμονή της συν...

Τα σκουπίδια δείχνουν τον πολιτισμό μας…

Τα σκουπίδια δείχνουν τον…

  Η ανάγκη των ανθρ...

Μηνύουν τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας

Μηνύουν τη Διοίκηση του Γ…

Αποφασισμένοι να κατ...

 Άδωνις - Κεδίκογλου: Διωγμένοι και ατιμασμένοι

Άδωνις - Κεδίκογλου: Διω…

απο τον Γιώργο Ανανδ...

Prev Next
A+ A A-

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: Οι μάσκες έπεσαν και τυπικά…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Βουλευτής  Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΟΔΕ ΗΛΕΙΑΣ καλωσορίζει το ΤΑΙΠΕΔ

 

 
 

Πριν τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές διατυπώναμε σε όλους τους τόνους ότι, εάν οι πολίτες ψηφίσουν τους υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειάρχες του μνημονιακού μπλοκ, βάζουν πιο βαθιά το μνημόνιο στη ζωή μας  σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

 

Με τη συνέντευξη τύπου της ΝΟΔΕ Ηλείας στις 10/06/2014 δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας και περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Χήνος δήλωσε για άλλη μια φορά αμετανόητος εραστής της τσιμεντοποίησης της Λίμνης Καϊάφα υποστηρίζοντας την «ντροπολογία» Γεωργακόπουλου του 2004. Τόνισε, επίσης, ότι «έχουμε ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο αναξιοποίητο, στο οποίο δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ» και ότι «η διαδικασία μέσω ΤΑΙΠΕΔ είναι καλοδεχούμενη».

Πρώτα και κύρια θέλουμε να επισημάνουμε στους τοπικούς μνημονιακούς διαχειριστές ότι δεν έχουμε γενικά και αόριστα ένα τεράστιο παραλιακό μέτωπο. Το παραλιακό και το θαλάσσιο μέτωπο στην Ηλεία, αλλά και σε όλη την πατρίδα μας, ανήκε, ανήκει και θα ανήκει σε όλους τους πολίτες αυτής χώρας ως δημόσιος χώρος. Δεν ανήκει μόνον σε εμάς, αλλά και στις επόμενες γενεές.

   Η λογική ότι όλη η χώρα είναι περιουσία μας και την κάνουμε ό,τι θέλουμε μας οδήγησε στη χρεωκοπία και τη μνημονιακή λεηλασία. Μας μετέτρεψε σε μία Αποικία Χρέους με την οποία όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δημοκρατικός-πατριωτικός πολίτης δε συμβιβάζεται.

Επισημαίνουμε στον κύριο Χήνο ότι το ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. δεν αξιοποιεί την περιουσία του Δημοσίου, αλλά την ξεπουλάει με αδιαφανείς διαδικασίες για να αποπληρωθεί το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, όπως ορίζεται στο ΦΕΚ ίδρυσής του, και για να μην διεκδικηθεί η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Γι’ αυτό τον λόγο ίδρυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις το ΤΑΙΠΕΔ το 2011, για να χάσουμε όλοι οι πολίτες το δικαίωμα στο νερό, στην υγεία, στην εργασία, στους ελεύθερους χώρους.

Για τον Καϊάφα, τα ψεύδη του κ. Χήνου είναι ενδεικτικά της πολιτικής του θέσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που αγωνίζεται και με πρόσφατη ερώτηση έχει αναδείξει το θέμα για να μη χαθούν τα 8.500.000 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και για να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Η συγκυβέρνηση που στηρίζει ο κ. Χήνος, «κατάφερε» να σύρει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να κινδυνεύει με πρόστιμο, λόγω της ανεπαρκούς περιβαλλοντικής προστασίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να αναδειχθεί ο Κυπαρισσιακός Κόλπος ως πεδίο έλξης θεματικού τουρισμού λόγω βιοποικιλότητας με σεβασμό στην εθνική και κοινοτική περιβαλλοντική νομοθεσία και να συγκροτηθούν δομές από τις τοπικές κοινωνίες για να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν.

 Τα περί νέων θέσεων απασχόλησης αποκλειστικά από ανθρώπους της περιοχής που ανέφερε ο κ. Χήνος είναι τουλάχιστον ανεδαφικά, γιατί οφείλει να γνωρίζει ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που «ονειρεύεται» το κόμμα του επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσληψη εργαζόμενων από όλες τις χώρες της Ε.Ε. και πολιτών τρίτων χωρών που μέσω ανταλλαγών θα αντικαθιστούν πραγματικές θέσεις εργασίας μέσω της «μαθητείας».

Για να μη γίνει εφιαλτική πραγματικότητα για όλους μας η ιδιωτικοποίηση των παραλιών της χώρας, ο αγώνας θα είναι συνεχής και ανυποχώρητος.

            Το έχουμε πει, θα το λέμε και θα το πετύχουμε όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες στην Ηλεία: Η ΗΛΕΙΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα