Menu
Απειλούνται οι μισοί Ηλείοι επαγγελματίες με κατασχέσεις

Απειλούνται οι μισοί Ηλεί…

Καταγγελία του προέδ...

Άδειασε πάλι το διοικητήριο !

Άδειασε πάλι το διοικητήρ…

Τέλειωσαν τα προγράμ...

ΠΥΡΓΟΣ: η πόλη φλέγεται - φωτιές παντού στα σκουπίδια τις τελευταίες ώρες

ΠΥΡΓΟΣ: η πόλη φλέγεται -…

"Στο πόδι" βρέθηκε ό...

Επιστολή του ΙΝΚΑ νομού Ηλείας στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος

Επιστολή του ΙΝΚΑ νομού Η…

Για τα διαθέσιμα ε...

 Τι θέλει να πει ο δήμαρχος ;

Τι θέλει να πει ο δήμαρχ…

Συνάντηση στην Αθήνα...

 Ο Β. Παπαγεωργίου πρόεδρος του Ιατρικού

Ο Β. Παπαγεωργίου πρόεδρ…

Νέος πρόεδρος του ...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ :  Εγκαινιάστηκε η 14η Πανηλειακή Ανθοκομική έκθεση

ΑΜΑΛΙΑΔΑ : Εγκαινιάστηκε…

Τα επίσημα εγκαίνι...

Τραγωδία στην άσφαλτο

Τραγωδία στην άσφαλτο

Την τελευταία του πν...

Καλά εσύ έφυγες νωρίς …

Καλά εσύ έφυγες νωρίς …

Σαν προχθές, Παρασκε...

Πανελλαδικές Αμαλιάδα: Χωρίς παγίδες, αλλά για καλά προετοιμασμένους…

Πανελλαδικές Αμαλιάδα: Χω…

Χωρίς παγίδες, αλλά ...

Απαιτητική Χημεία, εύκολη ΑΕΠΠ, δύσκολα Λατινικά

Απαιτητική Χημεία, εύκολη…

Έκλεισε χθες η πιο δ...

«Σοκ και δέος» από τις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ

«Σοκ και δέος» από τις λί…

Ξεπουλάν 17 ακίνητα ...

 Κλειστή η αγορά των Λεχαινών

Κλειστή η αγορά των Λεχα…

Τριήμερο θα απολάυσο...

5ος Ποδηλατικός Δρόμος Ειρήνης: Διήμερο… δράσης για τους λάτρεις της ποδηλασίας

5ος Ποδηλατικός Δρόμος Ει…

Ένα πλούσιο διήμερ...

Ανησυχία για το Ποτόκι

Ανησυχία για το Ποτόκι

Ενημέρωση Λιατσή στη...

 ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Ξεκινούν οι εγγραφές και οι επανεγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Ξεκινούν ο…

Την Τρίτη ξεκινούν ο...

Prev Next
A+ A A-

ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: «Η Ηλεία δεν τεμαχίζεται, δεν εκχωρείται, δεν πωλείται»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας

Πρόταση  δημιουργίας ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την προστασία των παραλιών μας έναντι των επιβουλών του ΤΑΙΠΕΔ , πρότειναν χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στον Πύργο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μπαξεβανάκης.
Η κ. Σαλτάρη, αναφερόμενη στην χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είπε ότι ο Ηλειακός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια σε σχέση με το ΤΑΙΠΕΕΔ, καθώς όπως απέδειξε ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ( αναφέρθηκε στις ερωτήσεις που έχει καταθέσει για το θέμα αυτό) η κυβέρνηση  αποκρύπτει σκόπιμα.
Η κ Σαλτάρη χαρακτήρισε  «εγκληματική»  τη δράση του ΤΑΙΠΕΔ, μια ανώνυμη εταιρία που συστάθηκε για να διαχειρίζεται το δημόσιο πλούτο  ως το 2016, μια εταιρεία  έχει να κάνει «με οικονομικούς δολοφόνους» καθώς  «στοχεύει  να ξεπουλήσει 81.000 ακίνητα σε όλη την επικράτεια, από παραλίες μέχρι νερά, πετρέλαια, λιμάνια και αεροδρόμια, όλα στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, που δεν είναι δυνατόν να  βαυκαλιζόμαστε ότι μπορούμε να το ξεπληρώσουμε, όταν έχει φτάσει στο 175% του ΑΕΠ».
Αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη των αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δεν έχουν εκφράσει την παραμικρή διαφωνία με το ξεπούλημα του παραλιακού μετώπου της Ηλείας.

 Για ποιες επενδύσεις μιλούν ;

«Και επειδή γνωρίζουμε τι σημαίνει «επενδυτές» για τη χώρα μας, αυτό το μοντέλο «αξιοποίησης» που έχουν κατά νου απέχει πολύ από αυτό που όλοι εμείς οραματιζόμαστε, δηλαδή αυτό της ήπιας παρέμβασης  με δημόσιες δαπάνες και έλεγχο, που και τουρίστες θα προσελκύει και οφέλη θα εξασφαλίζει  υπέρ των τοπικών κοινωνιών.  Εμείς θέλουμε να δοθούν κίνητρα για ήπια ανάπτυξη  ενσωματωμένη με το περιβάλλον, μέσα από διαφορετικές μορφές κοινωνικής – οικονομικής διαχείρισης που θα μπορούν να εξασφαλίζουν οφέλη για την τοπική κοινωνία και να δίνουν δουλειά στους άνεργους»., τόνισε και συνέχισε :
«Είμαστε ενάντια στα τεράστια τουριστικά  χωριά  που σκέφτονται να κάνουν  εδώ, αλά Ισπανία, όπου εκεί καταστράφηκε όλο το παραλιακό τους μέτωπο και σήμερα στέκουν  άδεια κουφάρια ενώ οι τουρίστες τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Όλα αυτά συνδέονται και με το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που πρόκειται να ψηφίσουν μες το καλοκαίρι, καθώς αποτελεί μνημονιακή δέσμευση» είπε η κ. Σαλτάρη και σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο που η Βουλή έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης κατά τον αιφνιδιαστικό τρόπο που όλοι είδαμε.
Η  Ηλεία βουλευτής διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μηδενίζει, ούτε κινδυνολογεί ούτε είναι κατά της ανάπτυξης, ούτε θέλει να παραμείνει απαξιωμένη και αναξιοποίητη η δημόσια περιουσία. Ωστόσο ανέφερε, οι τουρίστες προτιμούν τη χώρα μας, σε σχέση με άλλες περιοχές της Μεσογείου, γιατί διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά έχουν να κάνουν τόσο με τα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά, όσο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ελληνικής γωνιάς.
«Πάνω σε αυτές τις περιοχές (πολλές από αυτές είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλους), έρθουν να μπαζώσουν και να κτίσουν ότι επιθυμούν, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, χωρίς καν να αφήνουν ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα, κάτι που αντίκειται και στο σύνταγμα» είπε .

 

Αναγκαιότητα η κοινή δράση

«Αυτή η λαίλαπα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή δράση όλων μας, των κοινοβουλευτικών, των εκλεγμένων αιρετών, των συλλογικών φορέων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, των κατοίκων της Ηλείας και των Ηλείων που ζουν εκτός νομού και είναι ευαισθητοποιημένοι γύρω από αυτά τα θέματα.
Αν δεν αντισταθούμε, δεν θα αφήσουμε τίποτα στα παιδιά μας από αυτά που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές», τόνισε  η κ. Σαλτάρη.
«Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε με τον αυτόματο πιλότο  να τα ξεπουλήσουν όλα, ταχύτερα και φθηνότερα. Δεν θα υποδείξουμε εμείς τους τρόπους, αλλά η κοινωνία πρέπει να τους δώσει να  καταλάβουν ότι η Ηλεία   ούτε τεμαχίζεται, ούτε εκχωρείτε, ούτε πωλείται . Το μόνο που φοβούνται είναι η αντίσταση  και τα κοινά μέτωπα.  Παραδείγματα υπάρχουν ( Χαλκιδική, ΕΥΔΑΘ κ.α ) που δείχνουν ότι η λαϊκή αντίσταση μπορεί να αποτρέψει τα σχέδιά τους», κατέληξε. 

 

Δ. Μπαξεβανάκης : πάμε σε καλοκαιρινό πάρτι ξεπουλήματος

«Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια γενικευμένη προσπάθεια εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής μας προετοιμάζει ότι σχεδιάζεται ένα καλοκαιρινό πάρτι ξεπουλήματος», τόνισε  ο  περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος με την « Αντίσταση Πολιτών» Δημήτρης Μπαξεβανάκης, υπενθυμίζοντας ότι  το θέμα αυτό προσπάθησαν να το αναδείξουν ως  ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα της προεκλογικής συζήτησης. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό, είπε. Και προεκλογικά αλλά και τώρα η Περιφερειακή αρχή αλλά και οι τοπικές σιωπούν ένοχα, κρατούν δηλαδή στάση στήριξης των μνημονιακών σχεδίων και το επισημαίνουμε αυτό γιατί όλοι οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης προεκλογικά δήλωναν ανεξάρτητοι. Επομένως ή σιωπή τους δεν είναι τίμια πολιτική στάση, είναι ένοχη σιωπή είπε ο κ.Μπαξεβανάκης.
Για μας προτεραιότητα έχουν οι κοινωνικές ανάγκες και όχι οι δανειστές. Από αυτά τα έσοδα των εκποιήσεων    δεν θα έχει ο πολίτης κανένα όφελος ούτε ως φορολογούμενος ούτε ως αποδέκτης κοινωνικών υπηρεσιών, θα πάνε όλα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.   Άρα έχουμε καθαρή πολιτική θέση, αυτή της διαγραφής του συνέχισε και ζήτησε τη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου υπεράσπισης της δημόσιας περιουσίας.
Ο Τάκης Γεωργόπουλος τέλος,  είπε ότι η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να συστρατευτούν  για να τη σωτηρία του τόπου μας, γιατί η ελληνική γη δεν χαρίστηκε από κανέναν αλλά κερδήθηκε, λευτερώθηκε  με αίμα. Αυτά που κάποιοι θέλουν να πουλήσουν είναι ποτισμένα με αίμα. Γι αυτό η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Ηλείους να παλέψουν  για να αποτραπεί κάθε σχέδιο ξεπουλήματος της ιδιοκτησίας μας, των παιδιών μας και των εγγονών μας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα