Menu
Αληθινές ιστορίες γυναικών με καρκίνο από την Ηλεία

Αληθινές ιστορίες γυναικώ…

Σύλλογος Γυναικών «Α...

Δεκάδες Ηλείοι αντιμέτωποι με τον καρκίνο και τα… χιλιόμετρα!

Δεκάδες Ηλείοι αντιμέτωπο…

Ξεκινά την Πέμπτη το...

Δίνουν κι αυτοί μάχες

Δίνουν κι αυτοί μάχες

Την μάχη του… σπάγκο...

Δώσε γκάλοπ στο λαό (και σώσε τη ΝΔ)!

Δώσε γκάλοπ στο λαό (και …

Το ΧΩΝΙ καταγράφει...

Διαμάντι πολιτισμού στο κέντρο της πόλης

Διαμάντι πολιτισμού στο κ…

Ολοκληρώθηκε το Αρχα...

Μαθητής του 1ου Λυκείου Πύργου κατέκτησε το «χρυσό» στους Πανελλήνιους Πανκύπριους Αγώνες Στίβου

Μαθητής του 1ου Λυκείου Π…

Θερμή υποδοχή από το...

 Αμφισβητείται  η συνέχιση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου  Ολυμπίας

Αμφισβητείται η συνέχισ…

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ :...

Στα ουράνια η Αμαλιάδας

Στα ουράνια η Αμαλιάδας

  ΣΤΟΝ έβδομο ουραν...

Κόροιβος: Γιορτάζει η Αμαλιάδα

Κόροιβος: Γιορτάζει η Αμα…

Α2 Εθνική Μπάσκετ ...

 Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου  : Για την μη συμμετοχή μας σε ντιμπεϊτ

Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου …

Η Λαϊκή Συσπείρωση...

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Ο Μπατίστα νέος προπονητής, ο Καλογερόπουλος τεχνικός Διευθυντής!

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Ο Μπα…

Καλογερόπουλος: «Ο...

  Φιάσκο με  το κοινωνικό μέρισμα

Φιάσκο με το κοινωνικό…

Νέα, δυσάρεστη έκπλη...

Δύο συλλήψεις για καλλιέργεια χασίς σε Καβάσιλα – Σαβάλια

Δύο συλλήψεις για καλλιέρ…

Δύο υποθέσεις καλλ...

Η Δυτική Ελλάδα στο  χάρτη Περιφερειακών ενισχύσεων

Η Δυτική Ελλάδα στο χάρτ…

Σε ισχύ από 1η Ιουλί...

ΠΥΡΓΟΣ - Κίνημα κατά του Μνημονίου: Συλλογική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ

ΠΥΡΓΟΣ - Κίνημα κατά του …

Συγκέντρωση από το...

  Δος ημίν σήμερον  !

Δος ημίν σήμερον !

Ιταλοί, Βέλγοι, Κινέ...

Prev Next
A+ A A-

Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου : Για την μη συμμετοχή μας σε ντιμπεϊτ

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει σε συζητήσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς στις οποίες είναι καλεσμένοι η φασιστική-ναζιστική οργάνωσης «Εθνική Δράση Ηλείας» διαμαρτυρόμενη με τον τρόπο αυτό για την πρόσκληση της.

Σήμερα συμπληρώνονται 69 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Αρνούμαστε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε με υποστηρικτές  του Φασισμού, της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», των θαυμαστών του Χίτλερ και των Ες Ες, με πρωταγωνιστές και χειροκροτητές της εγκληματικής φασιστικής δραστηριότητας, των δολοφονικών επιθέσεων ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές εργαζόμενους και νεολαίους, αρνούμαστε να κουβεντιάσουμε με τις οργανωτικές παραλλαγές των φασιστικών μηχανισμών που ντύνονται κι αυτοί, όπως είναι τελευταία της μόδας, την προβιά του «ανεξάρτητου». 

Εγκληματική είναι πρώτα απ’ όλα η ίδια η φασιστική – ναζιστική ιδεολογία, που επειδή είναι αυτή που είναι: ιδεολογία μαχητικής υπεράσπισης του συστήματος της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο γενικά, και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης ειδικότερα, της κυριαρχίας των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, είναι ικανή να φτάσει σε κάθε είδους έγκλημα. Απόδειξη γι’ αυτό η ίδια η ιστορία του φασισμού και του ναζισμού.

Αρνούμαστε να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που έχουν γεμίσει την πόλη μας με αηδιαστικά αυτοκόλλητα με εικόνες τραμπούκων, με συνθήματα φυλετικού μίσους, επιχειρώντας να ξεγελάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία από την πάλη ενάντια στον πραγματικό τους εχθρό: την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυριαρχία των μονοπωλίων, που ευθύνεται για την σημερινή οικονομική εξαθλίωση του λαού μας.

Όπως λέει ο ποιητής για το φασισμό: «τι κρύβει μες στα δόντια του το ξέρω, καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι».

Εμείς το δικό μας χέρι δεν θα τους το δώσουμε με κανέναν τρόπο. Δεν μας το επιτρέπει ο δικός μας πολιτικός πολιτισμός, που διαμορφώνεται από τους αγώνες της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια σε κάθε μορφή υποδούλωσης ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή και θρησκεία, τα εκατομμύρια νεκροί από την φασιστική ιδεολογία, τα εκατομμύρια Κομμουνιστών που πολέμησαν για να καταφέρει η ανθρωπότητα σαν σήμερα 69 χρόνια πριν να τσακίσει τον εθνικοσοσιαλισμό. «Κατανοούμε» τον «πολιτικό πολιτισμό» των εκπροσώπων της αστικής τάξης που ανέχονται και κολακεύουν τους φασίστες, είτε ψηφοθηρικά, είτε συνειδητά, συντηρώντας τους σαν αντιλαϊκή εφεδρεία και δύναμη κρούσης ενάντια σε λαϊκούς αγώνες και αγωνιστές. Τα ίδια έκαναν και κατά το παρελθόν τα ίδια κάνουν και τώρα. Άλλωστε όπως λέει και ο ποιητής η ιστορία επαναλαμβάνεται είτε σαν φάρσα είτε σαν τραγωδία. Και οι λαοί αυτοί την τραγωδία θα την αποτρέψουν. «Κατανοούμε» αυτόν τον «πολιτικό πολιτισμό» της αστικής τάξης και των εκπροσώπων της, και ακριβώς αυτόν τον «πολιτικό πολιτισμό», αυτήν την τάξη και τους εκπροσώπους της καταγγέλλουμε αρνούμενοι να συμμετέχουμε στη σημερινή τηλεοπτική συζήτηση μαζί με τους φασίστες της «Εθνικής Δράσης». 

Καλούμε τους συνδημότες μας στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές να τιμωρήσουν όλους αυτούς που βάζουν νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής να στηρίξουν Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια και ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές για να Διεκδικήσουμε με περισσότερες δυνάμεις από την επόμενη:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των δομών και λειτουργιών του Δήμου.
  • Επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από την κρατική εξουσία. Συνυπολογισμός τους στο δανειακό χρέος του Δήμου, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση των πολιτών.
  • Διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μεγαλοκατασκευαστών.
  • Δημιουργία αγροτικών υποδομών (π.χ. Φράγμα για την άρδευση στον ορεινό δήμο) για την βελτίωση των καλλιεργητικών συνθηκών.
  • Άμεση φροντίδα στους άστεγους και τους πεινασμένους. Στήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών στο 50% για την κατοικία και τις μικροεπιχειρήσεις. Κατάργηση των τελών για τους ανέργους. Αύξηση των τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με κατάργηση των τροφείων. Δημιουργία νέων που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν παιδεία, υγεία – πρόνοια. Πρόσβαση των ανέργων και όλων των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κρατικό δίκτυο υποδομών και εγκαταστάσεων με δωρεάν πλήρεις κοινωνικές υπηρεσίες για την οικογένεια, το παιδί, τα άτομα τρίτης ηλικίας και τα ΑμΕΑ, χωρίς προϋποθέσεις και εξαιρέσεις. Στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου με το απαραίτητο προσωπικό. Μέτρα αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών. Υλικοτεχνική στήριξη του δήμου σε όλα τα σχολεία και ιδρύματα της δικαιοδοσίας του.
  • Έργα οδοποιίας και ιδιαίτερα της αγροτικής. Προληπτικά μέτρα και έλεγχος για την αντισεισμική προστασία όλων των δημοσίων κτιρίων (σχολεία, παιδικοί σταθμοί, υπηρεσίες, νοσοκομεία, Κέντρα διασκέδασης). Μέτρα αντιπλημμυρικής – αντικατολισθητικής - αντιπυρικής προστασίας. Αποκατάσταση των δημόσιων κτιρίων (Μανωλοπούλειο κ.α.).
  • Αποκατάσταση όλου του δικτύου ύδρευσης. Κατάργηση στο χαράτσι του «Ερυμάνθου» και στο παράνομο ειδικό τέλος στο 80% του λογαριασμού. 
  • Σωστή λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού. Να δίνονται στους αγρότες τα επεξεργασμένα απόβλητα για να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα όπως προβλέπεται. Επέκταση βιολογικού σε όλα τα χωριά του δήμου μας.
  • Οι «ελεύθερες εκτάσεις», τα δημόσια κτίρια (σχολεία, σταθμοί του ΟΣΕ κ.α.), η αρχαιολογική και πολιτιστική κληρονομιά (Δημοτική αγορά, Θέατρο Απόλλων κ.ά.) ανήκουν στο λαό, μακριά από συμπράξεις και επιχειρηματικά συμφέροντα.  Διεκδικούμε τους χώρους που μας ανήκουν, για κέντρα αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Πολιτιστικά κέντρα ανά συνοικία και χωριό, υποδομές άθλησης για ερασιτεχνικό αθλητισμό, με δωρεάν πρόσβαση. Λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας.
  • Μειώσεις στο 50% αρχικά στις χρεώσεις του ΤΟΕΒ.
  • Δημοτικό δίκτυο συγκοινωνιών για την μεταφορά των ευπαθών ομάδων. Στην πόλη του Πύργου Δημοτικά Πάρκινγκ στις εισόδους και δωρεάν μεταφορά στις υπηρεσίες και το κέντρο.
  • Λιμάνι 100% δημόσιο στην υπηρεσία του λαού.
  • Στεγασμένη Λαϊκή αγορά. Μείωση στα τέλη για την Λαϊκή. 
  • Πρόγραμμα δωρεάν παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου.
  • Επέκταση του σχεδίου πόλεως όπως έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια. Μείωση των αντικειμενικών αξιών.
  • Δημοτικός χώρος για άσυλο και περίθαλψη αδέσποτων ζώων. Στελέχωση της υπηρεσίας φροντίδας ζώων με το απαιτούμενο προσωπικό.
  • Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για κάλυψη των αναγκών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης. Καμία «ΜΚΟ», καμία «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση», που στόχο έχουν το «δουλεμπόριο», τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα σχολεία του Δήμου μας.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Μπορούμε να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων. Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη και ελπίδα είναι του λαού!

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα