Menu
 Πυρκαγιά το απόγευμα στα όρια οικισμού στη Γαστούνη -  Γλύτωσαν και αυτή τη φορά !

Πυρκαγιά το απόγευμα στα…

Η έγκαιρη επέμβαση τ...

Γάζα: Νέοι βομβαρδισμοί Ισραηλινών

Γάζα: Νέοι βομβαρδισμοί Ι…

Δείτε εδώ το βίντεο:...

Κάτι τρέχει με το νερό

Κάτι τρέχει με το νερό

Αν οι ΔΕΥΑ είναι α...

Αεροπορική επιδρομή με θύματα αμάχους στην ανατολική Ουκρανία

Αεροπορική επιδρομή με θύ…

Στρατιωτικό αεροσκάφ...

«Κάπου κάποιος θεός πεθαίνει» (Μάλλον κάθε μέρα)

«Κάπου κάποιος θεός πεθαί…

Του  Στάθη  στον eni...

Φρίκαρε και τα πέταξε στο δρόμο

Φρίκαρε και τα πέταξε στο…

Ένα γεγονός ενδεικ...

Κυλλήνη: Νέα μετεωρολογική κάμερα «βλέπει» το λιμάνι

Κυλλήνη: Νέα μετεωρολογικ…

Ζωντανή εικόνα από...

1.503 ευρώ ο μέσος φόρος για 5.800.000 φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν στο Taxisnet

1.503 ευρώ ο μέσος φόρος …

Συγκέντρωση διαμαρτυ...

Μακρίσια: Το χωριό ζωντανεύει την ιστορία του

Μακρίσια: Το χωριό ζωνταν…

Εντυπωσιακή ανταπό...

Ο μύθος του Βερέκυνθου

Ο μύθος του Βερέκυνθου

Σύμφωνα με τον μύθ...

ΦΩΤΟ-Ανεμοστρόβιλος στο Πήλιο

ΦΩΤΟ-Ανεμοστρόβιλος στο Π…

Ένα εντυπωσιακό θέ...

Δεύτερη, ευνοϊκότερη, ρύθμιση για την βαθμολογία των μαθητών

Δεύτερη, ευνοϊκότερη, ρύθ…

Επανέρχεται το υπ....

Τα σκουπίδια πνίγουν ξανά τον δήμο Πύργου

Τα σκουπίδια πνίγουν ξανά…

Για λίγο ακόμη στη...

Οι βάσεις σε όλα τα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Οι βάσεις σε όλα τα τμήμα…

Άνοδο των βάσεων έ...

Εκδήλωση αύριο από τη Ζ’ Εφορεία: «Η Μάχη στο Πούσι»

Εκδήλωση αύριο από τη Ζ’ …

Αν δεν κερδιζόταν ...

Ολυμπιονίκης: "Θωρακίστηκε" με Λαμπρόπουλο, έπεται συνέχεια...

Ολυμπιονίκης: "Θωρακ…

Μετά από την βαρυσ...

Prev Next
A+ A A-

Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι στην Ηλεία

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Αρκετές «δυνατές» συναυλίες και παραστάσεις – Πάριος, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Παπακωνσταντίνου, Ζουγανέλη, Γλυκερία, Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αρκετά πλούσιο θα είναι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι όπως φαίνεται από τα προγράμματα περιοδειών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα, χωρίς να αποκλείονται και άλλες προσθήκες. Κυριαρχούν φέτος οι συναυλίες, ενώ λιγότερες είναι οι θεατρικές παραστάσεις. Άλλωστε πιο οικονομικές και περισσότερο ελκυστικές είναι οι πρώτες, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλα ονόματα. Μέχρι τώρα όμως έχουν επιβεβαιωθεί μεγάλα ονόματα όπως οι Πάριος, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Παπακωνσταντίνου, Ζουγανέλη, Γλυκερία, Πρωτοψάλτη, Αρβανιτάκη, Χαρούλης.

Κατάκολο: Δυνατές συναυλίες στο λιμάνι
Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ακόμα ο διοργανωτής, μεγάλες συναυλίες έχουν προγραμματιστεί αυτό το καλοκαίρι για το λιμάνι του Κατακόλου. Σύμφωνα με τα προγράμματα περιοδείας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως τώρα, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης, θα προσφέρουν μια μοναδική βραδιά στις 11 Ιουλίου στο αλσύλλιο του Κατακόλου. Ακόμα περισσότερος ροκ ήχος έρχεται με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 2 Αυγούστου, στο λιμάνι. Τη συνέχεια δίνει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, στις 9 Αυγούστου επίσης στο λιμάνι Κατακόλου, στην μουσική παράσταση «Η δύναμή σου, δύναμή μου». Δυνατό φινάλε – αν δεν υπάρξει άλλη συναυλία – θα δώσουν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στις 16 Αυγούστου στον ίδιο χώρο.

Τα σίγουρα και τα πιθανά στην Αρχαία Ολυμπία
Λίγες είναι οι παραστάσεις του φετινού προγράμματος στο Φεστιβάλ Ολυμπίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Σίγουρη είναι συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στις 25 Ιουλίου στο θέατρο Φλόκα, στην μουσική παράσταση «Μάνα μου Ελλάς». Λίγο νωρίτερα έχει κλειστεί στις 21 Ιουλίου η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να δώσει μια μεγάλη συναυλία στην Ολυμπία ο Μάριος Φραγκούλης, όμως το μεγάλο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού έρχεται στις 6 Αυγούστου. Πρόκειται για την συναυλία του μοναδικού Γιάννη Πάριου, που επιστρέφει στην Αρχ. Ολυμπία και το θέατρο Φλόκα από το 2007. Στο θεατρικό χώρο, θεωρείται σίγουρη η παράσταση «Κατάδικός μου»  με την Ελένη Ράντου και τους Πυγμαλίων Δαδακαρίδη, Ορφέα Αυγουστίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο και Μπάμπη Γιωτόπουλο. Μια συναυλία εκτός φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί σύμφωνα πληροφορίες με οργανωτή τον Α.Ο. Ολυμπιονίκη Αρχ. Ολυμπίας στις 9 Αυγούστου με την Γλυκερία. Από τα μουσικά ονόματα που ακούγονται έντονα για το Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας φέτος είναι αυτά της Μελίνας Ασλανίδου και της Νατάσας Μποφίλιου.

Με ποιοτικό θέατρο στην Ήλιδα


Το φεστιβάλ Ήλιδας δεν έχει προβεί επισήμως σε ανακοινώσεις. Όμως από τα προγράμματα περιοδειών των θιάσων έχουν διαρρεύσει ημερομηνίες και παραστάσεις. Στις 12 Ιουλίου μια μεγάλη παράσταση με τίτλο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή, από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, με τους Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου.  Στις 25 Ιουλίου οι «Μαγικές Σβούρες» ανεβάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Δον Κιχώτης», με τους Δημήτρη Αγορά, Αλέξη Βιδαλάκη, Πέτρο Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Γιώργο Μπαλόπητα, Δανάη Σδούγκου, Μαριλίζα Χρονέα.
Η Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται και φέτος στην Ήλιδα, την 1η Αυγούστου,  με το «Μαγικό Κλειδί» αυτή τη φορά. Μια εξαιρετική παιδική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας». Πρωταγωνιστούν οι Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.
Στις 9 Αυγούστου ο θεατρικός οργανισμός Ακροπόλ, ανεβάζει τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη, με τους Γιώργο Κιμούλη, Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Ραφαήλο και Χάρη Χιώτη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.
Στις 10 Αυγούστου το θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει την παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε», ένα παραμύθι για παιδιά κάθε ηλικίας, της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου. Πρόκειται για μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης. Πρωταγωνιστούν οι Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου.

Καλές παραστάσεις στο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού
Νέες αλλά και δοκιμασμένες παραστάσεις που συνεχίζουν και αυτό το καλοκαίρι περιοδεία θα δούμε στο φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού. Έτσι στις 3 Αυγούστου ανεβαίνει η παράσταση "Συμπέθεροι από τα Τίρανα" από τον θίασο του Γιώργου Παρτσαλάκη. Στις 7 Αυγούστου θα ανέβει η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με τους Μαρία Καβογιάννη, Αντώνη Λουδάρο, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάση Τσαλταμπάση, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάση Κουρλαμπά, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρη Παπανικολάου, Θωμά Γκαγκά, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλη Πουλάκο, Γεράσιμο Σκαφίδα. Μια παιδική παράσταση ανεβαίνει στις 17 Αυγούστου με τίτλο «ΧΑΝΑ ΖΟΟ: Ένα θεότρελο Μουσικοχορευτικό Show!» Οι αγαπημένοι μας ήρωες: η Τερέζα, η Μάρδη και ο Άρης, παρέα με τον Φαταούλα, τον Αστακό, την Αγελάδα, τον Βάτραχο και όλους τους ήρωες της Χοραλίας αυτό το καλοκαίρι κοντά μας. Τέλος στις 22 Αυγούστου θα ανέβει η παράσταση "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" με την Κάτια Δανδουλάκη.

Στην Ζαχάρω θα ανέβει στις 10 Αυγούστου η παράσταση Αντιγόνη του Σοφοκλή, Σοφοκλέους "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, στο προαύλιο του γυμνασίου της πόλης. Πρωταγωνιστούν οι Φωτεινή Φιλοσόφου, Γιάννης Νικολαΐδης, Γιώργος Γεωργίου, Τάσος Πολιτόπουλος, Ηλίας Γκογιάννος, Μαριέτα Αντιβάση, Βασίλης Ασημακόπουλος, Κοραλία Ροδίτη, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Χρήστος Κανέλλης.
Παραστάσεις που πολύ πιθανό να δούμε φέτος στην Ηλεία είναι οι «Πέρσες» του Αισχύλου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με τους Γιάννη Φέρτη, Άκη Σακελλαρίου, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Γιώργο Κολοβό. Επίσης η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Τσέζαρις Γκραουζίνις στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, με τους Μαρία Καβογιάννη, Αντώνη Λουδάρο, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάση Τσαλταμπάση, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάση Κουρλαμπά, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρη Παπανικολάου, Θωμά Γκαγκά, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλη Πουλάκο, Γεράσιμο Σκαφίδα. Ακόμα "Ο Μαγεμένος Αυλός" του Μότσαρτ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τους Τάσο Παλαντζίδη, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτη Τσίτσα, Αντώνη Καλογήρου, Δημοσθένη Χριστόπουλο.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα