Menu
Ανασχηματισμός 9  :Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης-  Γκίκας Χαρδούβελης ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ανασχηματισμός 9 :Η ανακ…

Η σύνθεση του υπουργ...

Άμεση λύση

Άμεση λύση

Πρωτοβουλία για να λ...

Ανασχηματισμός 8:  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Παιδείας

Ανασχηματισμός 8: Το ΠΑΣ…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος π...

Η αγέλη της πλατείας

Η αγέλη της πλατείας

Την φωτογραφία, που ...

Ανασχηματισμός 7: Η Γκερέκου στο υπουργείο Πολιτισμού – Είναι φανερό έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ανασχηματισμός 7: Η Γκερέ…

Η Άντζελα Γκερέκου μ...

Όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ «σεργιάνιζε» στην Ηλεία

Όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ «σερ…

Αφιέρωμα για τα 160 ...

Ανασχηματισμός 6: Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κουτσούκος -Nα και μια είδηση που δεν περιμέναμε

Ανασχηματισμός 6: Στο υπο…

Στο υπουργείο Αγροτι...

Ανασχηματισμός 5: Και τρίτο παλικάρι εκτός

Ανασχηματισμός 5: Και τρί…

Εκτός και ο Κώστας Γ...

Ανασχηματισμός 4: Αυτόν δεν το ξέρει ούτε η μάνα του

Ανασχηματισμός 4: Αυτόν δ…

Μπαίνει στην κυβέρνη...

Ανασχηματισμός 3: Αυτόν τον έφαγαν οι μεγάλες αλλαγές στην παιδία

Ανασχηματισμός 3: Αυτόν τ…

Εκτός και ο Αρβανιτό...

Ανασχηματισμός2: Και δεύτερο παλικάρι που μένη εκτός κρίμα

Ανασχηματισμός2: Και δεύτ…

Εκτός και ο Χατζηδάκ...

Ανασχηματισμός1: Το χάσαμε το παλικάρι πατριώτη

Ανασχηματισμός1: Το χάσαμ…

Αρνήθηκε τη θέση του...

Ανασχηματισμός: Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Στην τελι…

Ο ανασχηματισμός ξ...

Τη νύχτα καίγονται τη μέρα κολυμπάνε…

Τη νύχτα καίγονται τη μέρ…

Κωμικοτραγική η κατά...

Κλείνει η «αυλαία» της Ανθοκομικής Έκθεσης

Κλείνει η «αυλαία» της Αν…

Ολοκληρώνεται σήμερα...

Στα χαρτιά έμεινε η μείωση στην τιμή του γάλακτος -Εξακολουθεί να είναι στα ίδια επίπεδα

Στα χαρτιά έμεινε η μείωσ…

Στα ίδια επίπεδα π...

Prev Next
A+ A A-

Αρχαία Ολυμπία: Η ΕΘΝΟΑ αγκαλιάζει τα παιδιά στέλνοντας μήνυμα ολυμπιακής παιδείας

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Αφετηρία και προορισμός η Αρχαία Ολυμπία

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ο κύκλος του πενταετούς εκπαιδευτικού έργου που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009 από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, με μια εξαιρετική εκδήλωση που έλαβαν μέρος περισσότεροι από 1500 μαθητές από όλη την Ηλεία.

Μεγάλοι ολυμπιονίκες μας συμμετείχαν στην εκδήλωση και δίδαξαν στους μικρούς μαθητές μυστικά όχι και τόσο διαδεδομένων αθλημάτων, όπως η άρση βαρών, η ξιφασκία, η τοξοβολία, το χάντμπολ, η ρυθμική γυμναστική και το πόλο.  Ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μίλησε στα παιδιά για το νόημα αυτής της προσπάθειας και τον κόπο που έχουν κάνει τόσο οι ολυμπιονίκες μας, όσο και τα μέλη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Το δύσκολο αυτό οδοιπορικό, ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009 από την Αρχαία Ολυμπία και συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία σε ολόκληρη, σχεδόν, την Ελλάδα όπου και γνώρισε τεράστια απήχηση τόσο από μαθητές, όσο και από εκπαιδευτικούς. Χθες κλείνοντας αυτός ο κύκλος των πέντε ετών η ΕΘΝ.Ο.Α. επέστρεψε στην Αρχαία Ολυμπία για την διοργάνωση της επετειακής 15ης Αθλητικής Ημερίδας «Ευ Αγωνίζεσθαι», που έλαβε χώρα στο χώρο του γηπέδου των εγκαταστάσεων. Και δεν ήταν μόνο το ότι οι μαθητές έμαθαν για πολλά ολυμπιακά αθλήματα και προπονήθηκαν σε αυτά, αλλά ακολούθησε και μία μεγάλη εικαστική ενέργεια αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος με θέμα: Αθλητισμός = Πολιτισμός = Περιβάλλον.
Η πιο συγκινητική στιγμή της ημέρας ήταν όταν η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. Ιλεάνα Κλοκώνη, ζήτησε από τους παριστάμενους, αθλητές, οργανωτές, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκου του Ανσάμπλ Άννας Πολλάτου πριν λίγες ημέρες σε τροχαίο στην Βάρδα. Μια στιγμή που οι αγαπημένες συναθλήτριες της, Ειρήνη Αϊνδηλή και Χαρά Καρυάμη, που συμμετείχαν στην εκδήλωση, βούρκωσαν…

Παρόντας ως εκπρόσωπος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι Ολυμπιονίκες μας Πύρρος Δήμας (άρση βαρών) Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία), Αγγελική Καραπατάκη και Νίκος Δεληγιάννης (πόλο), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Ζωή Παρασκευπούλου (τοξοβολία), Γιώργος Ζαραβίνας (χαντμπολ) και άλλοι αθλητές και προπονητές.

Κούβελος: «Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα να περάσουμε τα μηνύματα των Ολυμπιακών αξιών»

Ο πρόεδρος της ΔΟΑ και της ΕΘΝΟΑ Ισίδωρος Κούβελος σε δηλώσεις του τόνισε πως άνοιξαν οι πόρτες της ΔΟΕ σε μια γιορτή για τον Ολυμπισμό, μια γιορτή που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία. «Συνεχίζουμε πηγαίνοντας σε όλα τα σχολεία της χώρας σε όλα τα παιδιά της χώρας, για να περάσουμε τα μηνύματα των ολυμπιακών αξιών. Σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχθεί 1500 παιδιά από την περιοχή της Ηλείας, να έρθουν εδώ να γιορτάσουν μαζί μας το πρόγραμμα του «Ευ Αγωνίζεσθαι». Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά έχουν τη μεγάλη χαρά και μεγάλη τύχη να είναι εδώ στον ιερό χώρο της Αρχ. Ολυμπίας, στη ΔΟΑ, εδώ που ξεκίνησαν όλα, που γεννήθηκαν οι ολυμπιακές αξίας και να γιορτάσουν όλοι μαζί μαθαίνοντας και εκπαιδευόμενοι από Ολυμπιονίκες, τα πρώτα βήματα στα ολυμπιακά αγωνίσματα» τόνισε μεταξύ άλλων και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους ολυμπιονίκες, αθλητές και προπονητές και στους εκπαιδευτικούς, λέγοντας πως η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται.

Δήμας: «Να φέρουμε περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό»

Ο πολύ-ολυμπιονίκης, αθλητής – σύμβολο τη χώρα μας Πύρρος Δήμας σε δηλώσεις του τόνισε πως «η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και πολλοί ολυμπιονίκες και αθλητές της συνεργαζόμαστε με την ΕΘΝΟΑ εδώ και πέντε χρόνια που ξεκίνησε το πρόγραμμα της. Η Ομοσπονδία μας με το πρόγραμμα «Μάθε τη δύναμή σου» στα νέα παιδιά, έχει οργώσει όλη την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Κούβελο και την διευθύντρια κα Κλοκώνη, γιατί μας έδωσαν τη δυνατότητα να είμαστε σε όλη την Ελλάδα και να μυήσουμε τα νέα παιδιά στην Άρση Βαρών και σε άλλα αθλήματα. Αυτό πρέπει να δώσουμε στα νέα παιδιά. Πολιτισμό, αθλητισμό και παιδεία. Σκοπός μας είναι να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. Εδώ δεν έχουμε στην περιοχή σωματείο άρσης βαρών αλλά εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα. Αλλά όπου πάμε και υπάρχουν, βλέπουμε πολλά παιδιά να πηγαίνουν σε αυτά. Η δράση αυτή δίνει κίνητρο στη νεολαία να έρθει κοντά στον αθλητισμό και όσο περισσότερα έρθουν τόσο περισσότερα θα ξεχωρίσουν».

Βουγιούκα: «Υπάρχουν μεγάλα ταλέντα – Χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία»

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας, Βάσω Βουγιούκα, εξέφρασε τη χαρά και την τιμή της να βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία. «Κλείνουμε πέντε χρόνια με την ΕΘΝΟΑ και προάγουμε τον αθλητισμό. Περνάμε ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι». Για αυτό είμαστε εδώ. Από την επαφή με τα παιδιά, βλέπουμε πως υπάρχουν μεγάλα ταλέντα και μπορούμε να βγάλουμε νέους Ολυμπιονίκες. Το θέμα είναι να υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία, να υπάρχουν σύλλογοι για να προχωρήσουν τα παιδιά περισσότερο. Προσπαθώ να αναπτυχθεί το άθλημα της ξιφασκίας και γίνονται προσπάθειες δημιουργίας συλλόγων στην Ελλάδα. Ελπίζω το όραμα που έχω να γίνει πραγματικότητα. Είναι ένα άθλημα που αξίζει, είναι καθαρό και όπου συνδυάζεις πνευματικά και σωματικά προσόντα και πρέπει να το γνωρίσουν οι νέοι».



Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα