Menu
Αιχμές

Αιχμές

Τον καλύτερο εαυτό τ...

Μια «δύσκολη»  Πρωτομαγιά

Μια «δύσκολη» Πρωτομαγιά…

Μια πρώτη συνάντησ...

Τι δείχνουν τα "κρυφά" γκάλοπ στις 13 Περιφέρειες της Χώρας

Τι δείχνουν τα "κρυφ…

Δυτική Ελλάδα: Μάχη ...

Δεν υπάρχει Ολυμπιακή Φλόγα και Αγώνες χωρίς Ολυμπία

Δεν υπάρχει Ολυμπιακή Φλό…

Κάλεσμα Κοτζιά – Καφ...

«Ανοιχτές» οι λαϊκές αγορές της Ηλείας

«Ανοιχτές» οι λαϊκές αγορ…

Δεν θα συμμετέχουν ο...

Κόροιβος Αμαλιάδας: «Πάνοπλος» στο Παγκράτι

Κόροιβος Αμαλιάδας: «Πάνο…

Μία… στροφή πριν α...

Ο Πύργος της Τέχνης και του Πολιτισμού

Ο Πύργος της Τέχνης και τ…

Ο αείμνηστος Μένης Κ...

Μόνο σε σκηνίτες

Μόνο σε σκηνίτες

Τα κριτήρια που θέσπ...

Σκουπίδια: Παίρνουν ξανά το δρόμο για τον ΧΥΤΑ της Φυλής

Σκουπίδια: Παίρνουν ξανά …

Με κατεπείγουσες δ...

Μαχαιριές για ζήτημα τιμής στην Αμαλιάδα

Μαχαιριές για ζήτημα τιμή…

Παρ’ ολίγον μακελειό...

«Προεκλογικός πόλεμος» της ΚΕΔΕ στην αξιολόγηση – Καλεί τους δημάρχους να μην εφαρμόσουν την εγκύκλιο Μητσοτάκη

«Προεκλογικός πόλεμος» τη…

Μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ και...

Διαφωνούν αλλά…

Διαφωνούν αλλά…

Όχι, οι λαϊκές αγορέ...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Πεζοπορία και στον κάμπο από Π.Ο.Α.

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Πεζοπορία και σ…

Μια νέα διαδρομή, «Ν...

 Αιθεροβάμων…

Αιθεροβάμων…

Ο πρωθυπουργός είπε:...

Ενας Ιαβέρης από φλας.

Ενας Ιαβέρης από φλας.

Του Στάθη στον eniko...

Χωρίς αποτέλεσμα

Χωρίς αποτέλεσμα

Κατά 250000 μειώθηκα...

Prev Next
A+ A A-

Πρωτοβουλία Μαρίνου με ερώτηση για την αποκατάσταση των αδικιών στη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηλείας κ. Μαρίνου κατατέθηκε ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς  σχετικά με τις αδικίες που έχουν προκύψει στη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος  .

Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν για άλλη μία φορά αρκετοί Βουλευτές της Ν.Δ, οι οποίοι συνυπέγραψαν την ερώτηση του Ηλείου Βουλευτή. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι " στις 16/04/2014 υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την οποία καθορίζονται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την καταβολή του, το ύψος του, καθώς και οι κατηγορίες των δικαιούχων. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι θυσίες του ελληνικού λαού  επιβεβαιώνονται μέσω της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος και αρχίζουν πλέον να πιάνουν τόπο.

Ωστόσο,είναι προφανείς οι  κατάφωρες αδικίες  που προκύπτουν σε βάρος των οικονομικά αδύνατων ομάδων του πληθυσμού , οι οποίες είναι και αυτές που τόσο πολύ έχουν ανάγκη να λάβουν το εν λόγω επίδομα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Χαρακτηριστικό είναι πως  εκτός «βοηθήματος» μένει πλήθος αιτούντωνπου έχουν πενιχρό ή και καθόλου εισόδημα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το κοινωνικό επίδομα το δικαιούται ένας στους επτά Έλληνες, καθώς τα τεκμήρια προστίθενται στο ήδη χαμηλό ποσό των 6.000 ευρώ που αποτελεί το εισοδηματικό όριο, με συνέπεια να μεγαλώνει η φορολογική βάση και να αποκλείεται το μεγαλύτερο μέρος όσων υποβάλλουν αίτηση. Αξίζει να σημειωθεί  ότι ανάμεσα σε όσους απορρίπτονται βρίσκονται ακόμη και μακροχρόνια άνεργοι, αφού σύμφωνα με το άρθρο 2  της Υπουργικής Απόφασης  η αίτηση αφορά στο εισόδημα του νοικοκυριού και δεν είναι ατομική, με αποτέλεσμα  άνεργος για δύο ή και τρία χρόνια να μην δύναται να πάρει το οικονομικό βοήθημα, επειδή φιλοξενείται στο σπίτι των γονιών του. Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος είναι «νέος άνεργος» και παίρνει το επίδομα του ΟΑΕΔ, αυτό προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια του νοικοκυριού.

Επειδή η πολιτική της κυβέρνησης κινείται στην αποκατάσταση των αδικιών και ιδιαίτερα στην προστασία των οικονομικά αδύνατων ομάδων, είναι αδήριτη ανάγκη να επιλυθούν οι όποιες αδυναμίες της συγκεκριμένης Κ.Υ.Α. και να τηρηθούν προτεραιότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες των δικαιούχων, καθώς υπάρχουν κατηγορίες που πρέπει να επανεξεταστούν".

Τέλος ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί τί προτίθενται να πράξουν , προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων του έκτακτου βοηθήματος που διανέμεται από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και να  αποκατασταθούν οι ανισότητες και οι αδικίες που έχουν προκύψει, καθώς και σε τι ενέργειες πρόκειται να προβούν, ώστε κάθε άνεργος, ο οποίος συνοικεί στην πατρική του στέγη  απο οικονομική αδυναμία και θεωρείται "φιλοξενούμενος" να δύναται να λάβει το κοινωνικό μέρισμα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα