Menu
Ανασχηματισμός 9  :Η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης-  Γκίκας Χαρδούβελης ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ανασχηματισμός 9 :Η ανακ…

Η σύνθεση του υπουργ...

Άμεση λύση

Άμεση λύση

Πρωτοβουλία για να λ...

Ανασχηματισμός 8:  Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ - Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο υπουργείο Παιδείας

Ανασχηματισμός 8: Το ΠΑΣ…

Ο Ανδρέας Λοβέρδος π...

Η αγέλη της πλατείας

Η αγέλη της πλατείας

Την φωτογραφία, που ...

Ανασχηματισμός 7: Η Γκερέκου στο υπουργείο Πολιτισμού – Είναι φανερό έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ανασχηματισμός 7: Η Γκερέ…

Η Άντζελα Γκερέκου μ...

Όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ «σεργιάνιζε» στην Ηλεία

Όταν ο Όσκαρ Ουάιλντ «σερ…

Αφιέρωμα για τα 160 ...

Ανασχηματισμός 6: Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Κουτσούκος -Nα και μια είδηση που δεν περιμέναμε

Ανασχηματισμός 6: Στο υπο…

Στο υπουργείο Αγροτι...

Ανασχηματισμός 5: Και τρίτο παλικάρι εκτός

Ανασχηματισμός 5: Και τρί…

Εκτός και ο Κώστας Γ...

Ανασχηματισμός 4: Αυτόν δεν το ξέρει ούτε η μάνα του

Ανασχηματισμός 4: Αυτόν δ…

Μπαίνει στην κυβέρνη...

Ανασχηματισμός 3: Αυτόν τον έφαγαν οι μεγάλες αλλαγές στην παιδία

Ανασχηματισμός 3: Αυτόν τ…

Εκτός και ο Αρβανιτό...

Ανασχηματισμός2: Και δεύτερο παλικάρι που μένη εκτός κρίμα

Ανασχηματισμός2: Και δεύτ…

Εκτός και ο Χατζηδάκ...

Ανασχηματισμός1: Το χάσαμε το παλικάρι πατριώτη

Ανασχηματισμός1: Το χάσαμ…

Αρνήθηκε τη θέση του...

Ανασχηματισμός: Στην τελική ευθεία για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός: Στην τελι…

Ο ανασχηματισμός ξ...

Τη νύχτα καίγονται τη μέρα κολυμπάνε…

Τη νύχτα καίγονται τη μέρ…

Κωμικοτραγική η κατά...

Κλείνει η «αυλαία» της Ανθοκομικής Έκθεσης

Κλείνει η «αυλαία» της Αν…

Ολοκληρώνεται σήμερα...

Στα χαρτιά έμεινε η μείωση στην τιμή του γάλακτος -Εξακολουθεί να είναι στα ίδια επίπεδα

Στα χαρτιά έμεινε η μείωσ…

Στα ίδια επίπεδα π...

Prev Next
A+ A A-

Δ.Σ Πύργου για τα σκουπίδια: Λύση… ασπιρίνη ενώ πλανάται το φάντασμα της χρεοκοπίας!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου για την εκ νέου μεταφορά σκουπιδιών στην Ναύπακτο

Λύση… ασπιρίνη που θα καλύψει το δήμο Πύργου για έναν περίπου μήνα και μετά ξανά το χάος και βεβαίως ανοιχτό το ενδεχόμενο από την οικονομική αιμορραγία της διαχείρισης των απορριμμάτων να κινδυνεύει ο δήμος με χρεοκοπία και να μπει σε καθεστώς επιτήρησης, έδωσε χθες βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο στο θέμα των σκουπιδιών. Η συνεδρίαση που ήταν κατεπείγουσα, έγινε όπως κάθε φορά που συζητιέται το θέμα των σκουπιδιών σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων, που ωστόσο δεν οδήγησαν στην άρση του αδιεξόδου. Τα τρία κατεπείγοντα θέματα που τέθηκαν σε ψηφοφορία ήταν η έγκριση   προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Πύργου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας (Γ.Ε) Ν. Αιτ/νίας για την αποδοχή δεματοποιημένων ή μη απορριμμάτων του  δήμου Πύργου και Υγειονομική ταφή αυτών στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας. Όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος στην εισήγησή του, μόνο αν υπάρξει απόφαση που θα κατατεθεί στην ενιαία αρχή, θα ξεμπλοκάρει το θέμα για να υπογράψει η επίτροπος το ένταλμα πληρωμής, γιατί μέχρι στιγμής στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου δεν έχει καταβληθεί ούτε ευρώ, αφού η επίτροπος δεν έχει εγκρίνει το ένταλμα . Γι αυτό το λόγο και βρίσκονται εδώ και 17 μέρες στο δρόμο τα σκουπίδια και δεν μπορεί να γίνει αποκομιδή και μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου. Για την πληρωμή της μεταφοράς ζητήθηκε έγκριση της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, απόφασης

έγκρισης διενέργειας της υπηρεσίας με τίτλο «Φόρτωση και μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατανομή ΣΑΤΑ ποσού 60.000 ευρώ για φόρτωση και μεταφορά των σκουπιδιών. Η νέα προγραμματική σύμβαση αφορά αποκομιδή και μεταφορά στο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου 3280 τόνων, με κόστος περίπου 400.000 ευρώ, ενώ όπως ειπώθηκε αν συνεχιστεί η ιστορία με την μεταφορά σκουπιδιών εκτός νομού το κόστος θα φτάσει περίπου τα… 2 εκ. ευρώ!

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του πέταξε στο… μπαλάκι στην νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή και στον νέο δήμαρχο Γ. Λιατσή αναφέροντας ότι του έχει ήδη ζητήσει να συνεργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα, όπως και στις παρατάξεις του νέου Δ.Σ, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν θα κάνει καμία κίνηση για λύση σκουπιδιών που θα δεσμεύει την νέα δημοτική αρχή. Γι αυτήν του την τοποθέτηση, δέχθηκε σφοδρή επίθεση από τον κ. Γιώργο Ανδριόλα που εκ μέρους του «Σύγχρονου Πύργου» αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία του δήμου Πύργου, τονίζοντας ότι ο κ. Παρασκευόπουλος δεν πετάει το μπαλάκι στην παράταξη Λιατσή από μεγαλοψυχία, αλλά γιατί εν ολίγοις θέλει να κρύψει την οριακή οικονομική κατάσταση την οποία έχει φέρει το δήμο η πολιτική που έχει ακολουθήσει με τα σκουπίδια. Τόνισε δε, ότι από τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την οικονομική υπηρεσία του δήμου Πύργου, ο δήμος οδηγείται σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης που σημαίνει ότι – αν αυτό συμβεί- έπονται μετατάξεις και απολύσεις προσωπικού, αύξηση όλων των δημοτικών τελών κ.ο.κ. Βεβαίως μετέπειτα και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Λάμπης Αριστειδόπουλος, παρουσίασε με αριθμούς τα χρήματα που έχουν ξοδευτεί για την μεταφορά εκτός νομού των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι αν τέλος Ιουλίου- γιατί μέχρι τότε πάνω – κάτω θα λυθεί προσωρινά το θέμα- κληθεί το Δ.Σ να πάρει νέα απόφαση μεταφοράς σίγουρα ο δήμος θα μπει σε καθεστώς επιτήρησης και η χρεοκοπία είναι μπροστά! Γι αυτό και κάλεσε όλους τους παρισταμένους, να πάρουν απόφαση για το πού θα πάνε τα σκουπίδια όταν καλυφθούν και οι υπόλοιποι 3280 τόνοι. Οι τοποθετήσεις που ακούστηκαν πολλές, ο κ. Γ. Αργυρόπουλος επανέλαβε την πρόταση για την μεταφορά των σκουπιδιών στα 27 στρέμματα της Τριανταφυλλιάς που δεν είναι σε εκείνα του εργοστασίου, ο κ. Γ. Σεφερλής ομοίως υποστήριξε την λύση Τριανταφυλλιά επαναλαμβάνοντας ότι η αρχική πρόταση ήταν δική του, ενώ και η παράταξη του «Σύγχρονου Πύργου» επισήμανε ότι ήταν από παλιά πάγια θέση τους η Τριανταφυλλιά, ενώ ο κ. Γιάνναρος τόνισε ότι το κεφάλαιο σκουπίδια όφειλε να λυθεί κεντρικά. Η συζήτηση συνεχίστηκε ως αργά με το θέμα των σκουπιδιών.

( Αναλυτικό ρεπορτάζ και στο αυριανό μας φύλλο).     

Ελένη Παπαδοπούλου

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα