Menu
 Όλα  τα ονόματα των δικαιούχων για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Όλα τα ονόματα των δικα…

Ολοκληρώθηκε η ηλε...

(Ηχητικό) "Ακόμη και με πέντε χιλιάδες ευρώ οφειλές προς το δημόσιο μπορεί να βρεθεί κάποιος στη φυλακή"

(Ηχητικό) "Ακόμη και…

Ακούστε το ηχητικό ...

Πρωτοβουλία για δημοψήφισμα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρωτοβουλία για δημοψήφισ…

Πρωτοβουλία για τη δ...

Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα: Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Διακοπές ρεύματος σε όλη …

Ενόψει της έναρξης...

Νίκη Χριστοπούλου: Από την Αμαλιάδα η πρώτη των πρώτων της Ελλάδας

Νίκη Χριστοπούλου: Από τη…

  Του 2ου ΓΕΛ με 19...

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι μαθητές της Α΄Λυκείου

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξε…

Εξαπλασιάστηκε το ...

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύργου

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύρ…

Τα συγχαρητήρια του ...

Ταλαιπωρία στην εφορία για το ιλιγγιώδες ποσό του... 1 λεπτού

Ταλαιπωρία στην εφορία γι…

Το αστρονομικό ποσ...

Ο ιός του Facebook

Ο ιός του Facebook

Από την αφρικανική...

Πύργος: Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Αλφειού

Πύργος: Τροχαίο με τραυμα…

Ένα άτομο έχει τρα...

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για Μανωλά!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για …

  Πολύ έχουν ανέβει...

Αυτές οι σχολές δίνουν δουλειά

Αυτές οι σχολές δίνουν δο…

Οδηγός για ΑΕΙ- ΤΕ...

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχαμε πολλές πρωτιές και υψηλές βαθμολογίες»

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχ…

Ικανοποιημένος ο Δ...

Τελείωσε η αγωνία για τους 1000 Ηλείους υποψηφίους

Τελείωσε η αγωνία για του…

Ανακοινώθηκαν χθες...

Το παρεάκι των αριστούχων!

Το παρεάκι των αριστούχων…

Είναι και οι τρεις...

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητα στην ακαδημία

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητ…

Της Μαρίας Καραντώ...

Prev Next
A+ A A-

Πύργος: Οδήγησαν επαγγελματία με χειροπέδες στα δικαστήρια για άδεια καταστήματος!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στον Πύργο

Ένα περιστατικό που γεννά πολλά ερωτηματικά για το πώς λειτουργεί το κράτος και σε ποιες περιπτώσεις εξαντλεί την αυστηρότητά του, οδηγώντας στα δικαστήρια με χειροπέδες επαγγελματίες για άδεια καταστήματος, συνέβη το περασμένο Σάββατο στον Πύργο. Σε μια περίοδο μάλιστα, όπου οι επαγγελματίες υποφέρουν οικονομικά, που το ένα κατάστημα κλείνει μετά το άλλο, που οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και τα χαράτσια είναι δυσβάσταχτα  για την ταλαίπωρη αγορά και που κάποιοι νέοι άνθρωποι μετά από μεγάλο προβληματισμό, αποφασίζουν να ανοίξουν ένα κατάστημα για να επιβιώσουν.

 Ο κ. Γιάννης Ασημακόπουλος, είναι ένας νέος άνθρωπος που  αποφάσισε να ανοίξει ένα ουζερί. Οι διαδικασίες , η γραφειοκρατία, η ταλαιπωρία και τα έξοδα μέχρι να φτάσει να βάλει το… κλειδί στην πόρτα, απίστευτες. Ωστόσο ο ίδιος ακολούθησε όπως λέει τον κανονικό και νόμιμο τρόπο που του υπεδείχθη, έκανε αίτηση στο δήμο για να πάρει την άδεια λειτουργίας, έλαβε πρόεγκριση με την οποία στο δήμο του είπαν ότι μπορεί να ανοίξει κανονικά το μαγαζί μέχρι να εκδοθεί η κανονική άδεια, έκανε έναρξη επαγγέλματος στην εφορία και όλα τα σχετικά. Όπως λέει ο ίδιος, η απίστευτη περιπέτειά του, μαζί και του πατέρα του συνταξιούχου αστυνομικού που καμία ευθύνη δεν έχει με την λειτουργία του καταστήματος, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου.

« Το βραδάκι του Σαββάτου πέρασε η αστυνομία να κάνει έλεγχο αδείας του καταστήματος. Εκείνη την ώρα εγώ έλειπα, είχα αφήσει εκεί για λίγο τον πατέρα μου για να μην μείνει μόνο του το μαγαζί και μας κλέψουνε. Τους έδειξε την προέγκριση και το όργανο του είπε ότι δεν ισχύει και πρέπει να τους ακολουθήσουμε στο Τμήμα. Τηλεφωνηθήκαμε, μου είπε άσε πάω εγώ μέχρι να γυρίσεις και έλα μετά. Έτσι κι έγινε, πάω κι εγώ στο τμήμα λίγο αργότερα και ζήτησα να αφήσουν τον πατέρα μου να φύγει αφού εγώ ήμουν ο ιδιοκτήτης. Αντί όμως να τον αφήσουν, μας πήραν… αποτυπώματα κανονικά και των δύο και μας κράτησαν όλη τη νύχτα στο κρατητήριο , μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής όπου μας πήγαν στα δικαστήρια με… χειροπέδες, σαν να ήμασταν ποινικοί κρατούμενοι! Εκεί ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία και μετά μας άφησαν αφού ορίστηκε δικάσιμος. Οι ενστάσεις που έχω είναι δύο: Γιατί ο δήμος δίνει προέγκριση και λέει ότι μπορούμε να ανοίξουμε, αφού ο νόμος  όπως είπε η αστυνομία άλλαξε και επίσης γιατί  κρατήθηκε ο πατέρας μου που δεν είχε σχέση και μάλιστα οδηγηθήκαμε με χειροπέδες και μας είδε όλη η κοινωνία του Πύργου; Σε ποια εποχή ζούμε; Εγώ ανοίγω ένα μαγαζί, πληρώνω κανονικά φόρους, υποχρεώσεις οικονομικές, τα πάντα και αντί να στηρίξουν έναν νέο επαγγελματία τη στιγμή που έχει κλείσει το 60% των επιχειρήσεων στην Ηλεία τον κλείνουν μέσα!  Αύριο μπορεί να πάει καλά το μαγαζί, να προσλάβω και προσωπικό και να δημιουργήσω θέσεις εργασίας. Ποια είναι η υποστήριξη που έχω:»

Καταγγέλλει το γεγονός ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

Το περιστατικό με τον επαγγελματία, κατήγγειλε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας κ. Θάνος Σκορδαλής, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να οδηγείται σιδηροδέσμιος ένας επιχειρηματίας στα δικαστήρια, λες και είναι ποινικός κρατούμενος για θέμα άδειας καταστήματος. Ο κ. Σκορδαλής αναφέρει σχετικά:   

« Το γεγονός αυτό που συνέβη, είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο, διότι ο νόμος  λέει ότι η έκδοση αδείας καταστήματος πρέπει να γίνεται σε σύντομο χρόνο για να μπορεί να λειτουργήσει άμεσα η νέα επιχείρηση στην οποία ο κάθε επιχειρηματίας έχει επενδύσει κάποια χρήματα και μάλιστα σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Ο επιχειρηματίας, πηγαίνει στο δήμο και καταθέτει τον φάκελό του με όλα τα χαρτιά του για την έκδοση αδείας. Όμως επειδή  ο δήμος αδυνατεί να κάνει συχνά δημοτικό συμβούλιο, του δίνει την λεγόμενη προέγκριση, προσωρινή άδεια για να ανοίξει το κατάστημά του και με αυτή την άδεια πηγαίνει στο ΕΒΕ, στον ΟΑΕΕ και την Εφορεία, κάνει έναρξη επαγγέλματος και θεωρείται νόμιμος αφού πληρώνει όλους τους φόρους και τις υποχρεώσεις του. Και μετά έρχεται η αστυνομία και δεν αναγνωρίζει την προσωρινή άδεια του δήμου!  Αυτό βεβαίως, είναι υπαιτιότητα του δήμου και όχι του επιχειρηματία.  Αν πάρουμε την εκδοχή που ισχυρίζεται η αστυνομία, ότι οφείλει να περιμένει να πάρει την τελική άδεια  σε 3-4  μήνες θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει για όλο αυτό το διάστημα και δεν θα εισπράττει με την λογική αυτή. Αυτά τα πράγματα, ούτε στην Ζιμπάμπουε δεν γίνονται και το χειρότερο είναι ότι η Αστυνομία συμπεριφέρεται στους επιχειρηματίες για μια τέτοια παράβαση με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρεται και με τον Πασάρη! Δεν είναι δυνατόν να οδηγούν στα δικαστήρια επαγγελματίες ανθρώπους σιδηροδέσμιους και μάλιστα συλλαμβάνοντας εκτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος άλλα συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονταν στο κατάστημα! Και τους πάνε αυτόφωρο. Θα έπρεπε να υπάρχει σεβασμός και ευαισθησία από την αστυνομία. Ας μην επαναληφθεί άλλη φορά και η αστυνομία να δείξει πιο ανθρώπινο πρόσωπο της γιατί συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο δεν θα έχει σύμμαχο την κοινωνία. Αν είναι παράνομο κάτι να πάρει τον υπεύθυνο του δήμου και όχι τον επαγγελματία!»

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα