Menu
 Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Συνέχεια στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνη…

Με μια μεγάλη συνα...

Β. Παναγόπουλος: «Απευθυνθήκαμε στη Δικαιοσύνη ώστε να επανέλθει η νομιμότητα»

Β. Παναγόπουλος: «Απευθυν…

Απαντώντας στις δηλώ...

Το τμήμα Ενημέρωσης της Αστυνομίας έκανε «γαργάρα» την προκλητική υπόθεση του εργολάβου Θ. Καράμπελα

Το τμήμα Ενημέρωσης της Α…

ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...

Πανηλειακός Φάνης Παπαδόπουλος: «Αν κάποιος πρέπει να πάει φυλακή, να πάει…»

Πανηλειακός Φάνης Παπαδό…

Για ατασθαλίες της α...

Επιτυχημένη η έναρξη του 23ου Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας

Επιτυχημένη η έναρξη του …

Με μια  κωμωδία επίκ...

Επιστρέφει στη θέση του ο Δημήτρης Λιαρόπουλος

Επιστρέφει στη θέση του ο…

Πλήρης δικαίωση των ...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Αυξημένη… διερεύνηση!

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Αυξημένη… διερε…

Μόνο η αναγραφή στ...

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: «Με προχειρότητα και χωρίς ελπίδα…»

2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: «Με πρ…

Την αντίδρασή του ...

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Παράσταση αρχαίου δράματος και συναυλία Ε. Ρεμπούτσικα σε Φλόκα και Δρούβα

Φεστιβάλ Ολυμπίας: Παράστ…

Με δύο σημαντικές εκ...

              Εδώ ο κόσμος καίγεται…

Κάθε αριστερός και α...

Ανταπόκριση

Ανταπόκριση

Από τους πρώτους ανθ...

Πανηλειακός: Εποχή… Χριστόπουλου

Πανηλειακός: Εποχή… Χριστ…

Η σύνθεση του νέου...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Σε σήψη 76χρονος μέσα στο σπίτι του!

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Σε σήψη 76χρονο…

Νεκρός σε κατάσταση ...

Πλην Ηλείας

Πλην Ηλείας

Ματαιώνονται όλες οι...

Ήλιδα – Προβλήματα υδροδότησης: Κρούουν τον «κώδωνα του κινδύνου»…

Ήλιδα – Προβλήματα υδροδό…

Δραματική η κατάστασ...

2ο ΕΠΑΛ Πύργου: Διέλυσαν το μέλλον των παιδιών μας!

2ο ΕΠΑΛ Πύργου: Διέλυσαν …

Συγκέντρωση διαμαρτυ...

Prev Next
A+ A A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ: ΟΧΙ στη διάλυση της Παιδείας!

 • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η πολιτική της κοινωνικής λεηλασίας του κόσμου της εργασίας συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το γνωστό εδώ και τρία χρόνια «ψυχόδραμα» πριν από κάθε αξιολόγηση της τρόικας, κατέληξε, για ακόμη μια φορά, σε ένα νέο οδυνηρό πακέτο μέτρων για τον κόσμο της εργασίας.

H συγκυβέρνηση μέσα σε ένα απόγευμα ανακοίνωσε την κατάργηση 46 από τις 110 ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ  βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης.  Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δηλώνει πως «2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών εντάσσονται στην δέσμευσή μας για 12.500 διαθεσιμότητες, εκ των οποίων 7.500 θα είναι εκπαιδευτικοί». Ας μην ξεχνάμε πως ακολουθούν άλλες 11.000 για το 2014.

Μαζί με τους καθηγητές εκδιώκουν βίαια από το σχολείο και 20.000 μαθητές!!!

Η κατάργηση των 45 ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση σηματοδοτεί  τη  πλήρη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της. Δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικότητες που καταργούνται είναι οι πιο μαζικές. Ο Υπουργός Παιδείας πετάει στην ανεργία 2.500 εκπαιδευτικούς και διώχνει από την τεχνική εκπαίδευση πάνω από 20.000 χιλιάδες μαθητές από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

 Οι απολύσεις ανοίγουν το δρόμο για μεγάλης έκτασης και βάθους αντιδραστική τομή στο κράτος

Είναι φανερό ότι το κυβερνητικό σχέδιο δεν αφορά μόνο τις απολύσεις ούτε είναι άμυνα απέναντι στις υποχρεώσεις στην τρόικα. Είναι βαθιά επιθετική κίνηση και ποιοτική τομή αντιδραστικής μεταρρύθμισης του κράτους την εποχή της πιο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης με στόχο την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Το κράτος απαλλάσσεται από την υποχρέωση και το κόστος της παροχής κοινωνικών αγαθών στην παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Αυτές αναλαμβάνει να καλύψει ο ιδιωτικός τομέας με στόχο την κερδοφορία του. Όποιες κοινωνικές δομές παραμένουν στο κράτος, λειτουργούν όλο και περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με ανασφαλή, ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία.

Ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι και εργολάβοι καθαριότητας είναι το μέλλον που προετοιμάζει η κυβέρνηση για τη φύλαξη και καθαριότητα των σχολείων μας.

Η κυβέρνηση στο σχέδιο νόμου αναφέρει ρητά πως όσοι θα απολυθούν, θα προσληφθούν κατά προτεραιότητα ως ωρομίσθιοι που δείχνει πως στόχος των απολύσεων δεν είναι ο εξορθολογισμός του προσωπικού αλλά η μόνιμη και σταθερή εργασία στο δημόσιο και η αντικατάσταση της από ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα με 200 και 300 ευρώ. Η επέκταση του εργασιακού μεσαίωνα και στο δημόσιο.

Είναι σαφές ότι   οι 2.500 απολύσεις εκπαιδευτικών είναι η αρχή. Τα «πλεονάσματα» που θα δημιουργούνται από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις, από αυξήσεις ωραρίων, από ανατροπές στα ωρολόγια προγράμματα κατά το δοκούν, από καταργήσεις θέσεων στα ολοήμερα, οι «αδυνατούντες να μπουν σε τάξη», οι «επίορκοι», η «αξιολόγηση» είναι οι δεξαμενές που η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αντλήσει τις επόμενες απολύσεις.

Στο θυσιαστήριο της Τρόικα, η στυγνή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μια δύσμορφη κυβέρνηση με κοντά πόδια και μακριά χέρια, προσφέρει αίμα και δάκρυα για τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των καπιταλιστών και κάθε είδους παρασίτου της κοινωνίας.

Καμιά αναμονή, καμιά μοιρολατρία. Εδώ και τώρα οργανώνουμε την πάλη μας, ξεπερνώντας τις πλαστές διαιρέσεις μεταξύ «περίσσιων και χρήσιμων υπαλλήλων και ειδικοτήτων», μεταξύ δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα. 

Με πλατιά εργατική ενότητα και συσπείρωση, οργανώνουμε την πάλη μας με στόχο την ανατροπή κυβέρνησης -Ε.Ε-ΔΝΤ και κάθε άλλου επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΩΡΑ 10:30΄

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ- ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΟ 2Ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑ 10:00΄

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα