Menu
Ηλεία: 27χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χλωρίνη

Ηλεία: 27χρονη αποπειράθη…

Τέλος στη ζωή της επ...

S.O.S εκπέμπει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου!

S.O.S εκπέμπει το Κοινωνι…

Ανοιχτό κάλεσμα σε...

Αμαλιάδα: Στρατιωτικός αρνήθηκε έλεγχο αλκοτέστ και κατηγόρησε τους τροχονόμους πως τον έκλεψαν

Αμαλιάδα: Στρατιωτικός αρ…

Απίστευτο κι όμως αλ...

(Ηχητικό) «Η κυβέρνηση θέτει σε ομηρία περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές προς όφελος του νέου ιδιώτη ιδιοκτήτη της “μικρής ΔΕΗ”»

(Ηχητικό) «Η κυβέρνηση θέ…

Ακούστε το ηχητικό ...

Ο νέος αντιδήμαρχος

Ο νέος αντιδήμαρχος

Σύμφωνα με όλες τι...

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Παράταση στις συμβάσεις τ…

Την παράταση μέχρι...

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρα…

Ολοκληρώθηκε από του...

Πρωτοβουλίες  Γαβρίλη

Πρωτοβουλίες Γαβρίλη

Πρωτοβουλίες όμως ...

Τα σκουπίδια δεν είναι αυτό που νομίζουμε

Τα σκουπίδια δεν είναι αυ…

Αν οι πολίτες έπαι...

Τι ζητούν από τον Λοβέρδο 17 "γαλάζιοι" βουλευτές- Κοντογιάννης και  Μαρίνος από την  Ηλείας

Τι ζητούν από τον Λοβέρδο…

Να δοθεί  δυνατότη...

ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο οι ΜμΕ - Απώλειες 700.000 θέσεων εργασίας και «λουκέτο» σε 250.000 επιχειρήσεις στα χρόνια της κρίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο …

«Σε οριακό σημείο ...

 Ρε πούλα τη γίδα!

Ρε πούλα τη γίδα!

Γράφει η Ελένη Παπ...

Εκκενώθηκε χωριό στη Μάνη-Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά

Εκκενώθηκε χωριό στη Μάνη…

Σε εξέλιξη βρίσκετ...

Προσφορά από την «Πρωϊνή»-Συγκεντρώστε κουπόνια!

Προσφορά από την «Πρωϊνή»…

Προσφορά βιβλίο μα...

 Πύργος: 29χρονος χαροπαλεύει μετά από εκτροπή δικύκλου

Πύργος: 29χρονος χαροπαλ…

Σοβαρά τραυματισμένο...

"70% μειώθηκε ο τουρισμός στις λουτροπόλεις χωρίς το επίδομα"

"70% μειώθηκε ο τουρ…

Μεγάλη μείωση, της...

Prev Next
A+ A A-

Υπάλληλοι ΠΕ Ηλείας: «Ενωμένοι παλεύουμε για την κατάργηση του Ν. 4250 περί αξιολόγησης»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Έκτακτη Γ.Σ χθες του Συλλόγου υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας

Ενημέρωση των συναδέλφων τους, για το θέμα κυρίως της αξιολόγησης που απασχολεί όλον τον δημόσιο τομέα,  καθώς και της επιλογής προϊσταμένων όπως και για το νέο μισθολόγιο, έκανε χθες το Δ.Σ του Συλλόγου υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας, σε έκτακτη Γ.Σ που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο στον Πύργο. Την ενημέρωση έκαναν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Μικέλης και ο γ.γ  Ανδρέας Ασημακόπουλος που τόνισαν ότι ο Σύλλογος όπως και όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για το θέμα της αξιολόγησης και ενωμένοι να απαιτήσουν την κατάργηση του Ν. 4250.  

Ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι η διαδικασία αξιολόγησης τουλάχιστον για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας μάλλον θα ανασταλεί γιατί υπάρχει απόφαση περιφερειακού συμβουλίου και απόφαση γενικών διευθυντών που δεν θα εκδώσουν τις πράξεις επιμερισμού των ποσοστών.

«Σε κάθε περίπτωση όμως ως εργαζόμενοι της ΠΕ Ηλείας, είμαστε υπέρ μιας αξιολόγησης που στοχεύει στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και είμαστε ενάντια σε κάθε προσχηματική αξιολόγηση που θα στοχεύει σε απολύσεις, στην διάλυση και κατάργηση δομών. Εμείς σαν Σύλλογος υπαλλήλων ΠΕ Ηλείας, θα είμαστε στην αναμονή έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.Στην ουσία θα πρέπει να πούμε ότι δεν μιλάμε για αξιολόγηση πραγματική αλλά για κατάταξη προσωπικού. Δηλαδή σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης και εμείς στην ΠΔΕ έχουμε 6 μεγάλες διευθύνσεις με πολύ προσωπικό και ανά επίπεδο Γ.Δ θα έρχεται ο διευθυντής και θα κάνει κατάταξη των ποσοστών. Σε πόσους δηλαδή πρέπει να βάλω βαθμολογία πάνω από 25%, σε πόσους 6-9 % και σε πόσους μπορώ να βάλω κάτω από 6%. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει μια ίση αντιμετώπιση όλων των υπηρεσιών, ο γενικός διευθυντής θα έχει την δυνατότητα να ασκεί πολιτική, δηλαδή να καταργεί τμήματα. Αν σε ένα τμήμα θεωρήσει ότι πρέπει να βάλει σε όλους τους υπαλλήλους κάτω από 6%, τον πρώτο χρόνο είναι όλα εντάξει, τον δεύτερο χρόνο το προσωπικό θα πρέπει να περάσει μια διαδικασία ελέγχου περνάνε υπηρεσιακό συμβούλιο και είναι πολύ γνωστό ότι θα οδηγηθούνε σε ομηρία, είτε αυτό λέγεται διαθεσιμότητα, είτε λέγεται απόλυση.

Για φέτος έτσι κι αλλιώς υπάρχει απόφαση του υπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι η αξιολόγηση δεν θα επηρρεάσει πουθενά, το  ζητούμενο μας λοιπόν δεν είναι το φέτος, δεν θεωρούμε επιτυχία το αν φέτος καταφέρουμε να μην κάνουμε αξιολόγηση, είναι του χρόνου κι αν υπάρχει συλλογικότητα και μαζικότητα από όλους τους υπαλλήλους του νομού του δημόσιου τομέα και της Τ.Α  να μπορέσουμε να  καταργήσουμε το Ν. 4250. Και όχι γιατί είμαστε κατά της αξιολόγησης, αλλά γιατί αυτό δεν είναι αξιολόγηση, είναι κατάταξη προσωπικού που βάζει τους υπαλλήλους σε ομηρία. Θέλουμε αξιολόγηση πραγματική όμως, να μειωθεί η γραφειοκρατία, να μας επιμορφώσει, να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στην κοινωνία. Όχι όμως υποχρεωτικά. Για να φέρω ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί η αξιολόγηση, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει σε ένα σχολείο ένας δάσκαλος που υποχρεούται να βάλει στα 15 παιδάκια βαθμό από 9 και πάνω και στα υπόλοιπα από 6 και κάτω, αξιολόγηση δηλαδή μόνο με ποσοστά. Δεν είναι αυτός ένας παραλογισμός;»

Τέλος να σημειώσουμε ότι για το θέμα της αξιολόγησης, έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ απεργία- αποχή σε περίπτωση που αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος.

Ε.Π

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα