Menu
Έχουν ρημάξει τα πάντα!

Έχουν ρημάξει τα πάντα!

του Γιώργου Δελαστίκ...

Έκλεισε με επιτυχία η Γιορτή Μουσικής 2014 στην Αμαλιάδα

Έκλεισε με επιτυχία η Γιο…

Ο εορτασμός της Ευρω...

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ηλεία

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύμα…

Ειδοποιούνται οι ενδ...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ…

Ένα καλοκαίρι γεμά...

Κυλλήνη: Τραυματίστηκε ηλικιωμένη στις κυλιόμενες σκάλες πλοίου

Κυλλήνη: Τραυματίστηκε ηλ…

Ενημερώθηκε το Σάβ...

Πως θα κινηθούν οι βαθμολογίες

Πως θα κινηθούν οι βαθμολ…

Ανοδική εκτιμάται ότ...

Πέφτει "τσεκούρι" στο εφάπαξ

Πέφτει "τσεκούρι…

Μειώσεις-σοκ, που ...

Δωρεάν Wi-Fi σε 6 δήμους της Ηλείας και 4 αρχαιολογικού χώρους και μουσεία

Δωρεάν Wi-Fi σε 6 δήμους …

Εντάσσονται σε πρό...

Άνοιξε τις πύλες της η 24η Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου στον Πύργο

Άνοιξε τις πύλες της η 24…

Άνοιξε τις πύλες τ...

Συνεχίζονται οι διώξεις εκπαιδευτικών με έμφαση στη συνδικαλιστική δράση (Ηχητικό)

Συνεχίζονται οι διώξεις ε…

Ακούστε το ηχητικό: ...

5 μπλόκα ελέγχου χθες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας για την καταστολή της εγκληματικότητας

5 μπλόκα ελέγχου χθες από…

Πέντε ταυτόχρονες ...

Έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας του Δημήτρη Κορδαλή στο Δημαρχείο Πύργου

Έκθεση πολιτικής γελοιογρ…

Από αύριο έως 29 Ι...

Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο

Έξι φόροι από Ιούλιο έως …

Το χέρι στην τσέπη...

Αμαλιάδα: Δυσοσμία… εγκατάλειψης κάτω στην πόλη!

Αμαλιάδα: Δυσοσμία… εγκατ…

Αποκαρδιωτικές οι ...

Συνεδρίαση του φορέα διαχείρισης: Η Τριανταφυλλιά έγινε… μεταφορά!

Συνεδρίαση του φορέα διαχ…

Στον Υπουργό Εσωτε...

Prev Next
A+ A A-

ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΑΝ.ΟΛ: Θετικό το πρόσημο από την λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο- Ολυμπία

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχαν συνεργασία με την ΑΝ.ΟΛ για το την προβολή και στήριξη του τρένου

Δύο σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών, το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία με κοινό παρανομαστή την κρουαζιέρα και χιλιάδες τουρίστες σε καθημερινή σχεδόν βάση την καλοκαιρινή σεζόν, συνδέει το τρένο της θεματικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο- Πύργος- Ολυμπία. Το τρενάκι παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αλλά και παγκόσμια αγορά και τον μεγάλο ανταγωνισμό,  συνεχίζει σταθερά και με αξιώσεις, τα δρομολόγια του, εξυπηρετώντας μια πλειάδα τουριστών που το επιλέγουν ως μέσον μεταφοράς τους από το λιμάνι στην Αρχαία Ολυμπία, με δύο βασικά κριτήρια: Το ένα είναι ότι είναι φτηνό μεταφορικό μέσον ( 10 ευρώ αλέ ρετούρ το εισιτήριο για τους τουρίστες) και το άλλο ότι είναι  γρήγορο και ασφαλές και κινείται σε μια διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς. Την πρακτόρευση της γραμμής έχει αναλάβει η ΑΝ.ΟΛ ( Αναπτυξιακή Ολυμπίας) σε συνεργασία πάντα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κοινός τους στόχος την περίοδο αυτή είναι η περαιτέρω στήριξη της γραμμής με την διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων που θα βοηθήσουν στο να γίνει ευρύτερα γνωστό κυρίως στους τουρίστες τους οποίους εξυπηρετεί. Βεβαίως στο λιμάνι υπάρχει κιόσκι και ένας υπάλληλος της ΑΝ.ΟΛ σε καθημερινή βάση για την έκδοση των εισιτηρίων και την παροχή πληροφοριών στους ταξιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό των προωθητικών εκδηλώσεων για την στήριξη της σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου- Πύργου- Ολυμπίας, την Πέμπτη το μεσημέρι επισκέφθηκαν το Κατάκολο και είχαν επιτόπια συνεργασία με τον Δ/ντή της ΑΝ.ΟΛ ( Αναπτυξιακή Ολυμπίας) κ. Νίκο Θεοφιλόπουλο, στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Ειδικότερα, στο Κατάκολο βρέθηκαν οι Σύμβουλοι Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ   Αιμιλία Μαρκοπούλου και Λευτέρης Μαρούσης που με τα στελέχη της ΑΝ.ΟΛ συζήτησαν θέματα που αφορούν την συνεργασία τους και την προβολή της γραμμής. Μιλώντας στην Πρωϊνή για το τρένο Κατακόλο- Ολυμπίας  ο κ. Λευτέρης Μαρούσης, τόνισε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αποφασισμένη με κάθε τρόπο να στηρίξει όχι απλά την συνέχιση της γραμμής αλλά να βελτιώσει και να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την παροχή υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, ποντάροντας βεβαίως στην τουριστική αξιοποίηση της γραμμής.

« Αν προσμετρήσουμε όλους τους παράγοντες που υπάρχουν ανεξάρτητα από την λειτουργία της γραμμής, δηλαδή την οικονομική κρίση που είναι παγκόσμια, τον μικρότερο αριθμό των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων την φετινή χρονιά, τον μεγάλο ανταγωνισμό μέσων που υπάρχουν στο Κατάκολο για την μεταφορά των τουριστών και την περιήγησή τους, δεδομένων των στόχων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το πρόσημο για την λειτουργία της θεματικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατακόλου- Ολυμπίας, για εμάς είναι θετικό. Το τρένο είναι γρήγορο, οικονομικό και ασφαλές μέσον και γι αυτό το επιλέγουν οι τουρίστες, η διαδρομή των 45 λεπτών προς την Ολυμπία είναι ενδιαφέρουσα και το εκδρομικό εισιτήριο των 10 ευρώ θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή τιμή. Εξάλλου πέρα από τα καθημερινά απλά δρομολόγια, το τρένο στο Κατάκολο έχει το πλεονέκτημα να ελίσσεται όσον αφορά τα έκτακτα δρομολόγια του και να τα αυξάνει ανάλογα με την κρουαζιέρα και τον αριθμό των επισκεπτών που κατεβαίνουν από τα καράβια. Κάθε πρωί όταν έχει κρουαζιέρα βγαίνει το πρόγραμμα της ημέρας, υπάρχει υπάλληλος στο λιμάνι και ενημερώνει τους τουρίστες για τα δρομολόγια, ενώ στην ουσία τους προτείνει μια πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό. Οι ξένοι είναι εξοικιωμένοι με το τρένο και σε όλη την Ευρώπη είναι το πιο προσφιλές μέσο μεταφοράς. Είμαστε ευχαριστημένοι δεδομένων των συνθηκών τονίζω και πάλι, από την λειτουργία της γραμμής και στόχος μας είναι να η διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων κυρίως για την προβολή της μεταξύ των ταξιδιωτών της κρουαζιέρας και την μεγαλύτερη ακόμα πληρότητα των συρμών.»Να θυμίσουμε τέλος, ότι πρόκειται για μια σιδηροδρομική γραμμή, μεγάλης ιστορικής σημασίας ως η πρώτη στην Ελλάδα (εκτός Αθηνών)  με δέκα στάσεις σε ισάριθμους οικισμούς (Αϊ Γιάννης, Γρανιτσέϊκα, Συκιά, Πελόπιο, Βαρβάσαινα, Επιτάλιο, Αλφειούσα κλπ) και του περάσματος του ποταμού Ενιπέα,  με την  ανάδειξη των χαρακτηριστικών (φυσικό τοπίο, ιστορικό τοπίο, μνημεία, τοπικά προϊόντα κλπ) που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες ή και μόνιμους κατοίκους, δημιουργώντας ένα δίκτυο  μεταξύ Πύργου και υπαίθρου, λιμένος και ενδοχώρας, τουριστικών πόλων και αγροτικών θυλάκων.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων