Menu
Μικτή Χορωδία Πύργου: Ένας Πύργος από τα παλιά

Μικτή Χορωδία Πύργου: Ένα…

Νύχτα νοσταλγίας μ...

 Λιατσής : «Θα αποκαταστήσουμε με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια των Πυργιωτών»

Λιατσής : «Θα αποκαταστή…

Αποκλειστική συνέν...

Ορεινή Ηλεία: Εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά τον θρύλο

Ορεινή Ηλεία: Εκεί που η …

Δύο άγνωστα στο ευ...

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος: Γιόρτασαν το φινάλε της χρονιάς . . . χορεύοντας

Λαογραφικός Χορευτικός Όμ…

Του Γιάννη Σπυρούν...

Γιόρτασε στο Κατάκολο η Φιλαρμονική Πύργου

Γιόρτασε στο Κατάκολο η Φ…

Την Ευρωπαϊκή Ημέρ...

Στάχτη 30 στρέμματα στην Φραγκαβίλα

Στάχτη 30 στρέμματα στην …

Η πρώτη μεγάλη πυρ...

Προσφυγιά

Προσφυγιά

Με τόση προπαγάνδα...

Γ. Λιατσής: «Στον Πύργο θα επανέλθει το τμήμα ΜΜΕ και Πληροφορικής γιατί μας το χρωστάνε!»

Γ. Λιατσής: «Στον Πύργο θ…

Αποκλειστική συνέν...

Λιατσής για τα σκουπίδια: «Ο Πύργος μέσα στα όρια του θα κάνει ότι είναι συμφέρον για το δήμο»

Λιατσής για τα σκουπίδια:…

Αποκλειστική συνέν...

Μουσικές διαδρομές

Μουσικές διαδρομές

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα ...

Εκτός νυμφώνος ξανά

Εκτός νυμφώνος ξανά

Πολλοί ήσαν εκείνο...

Ας το σκεφθεί καλύτερα

Ας το σκεφθεί καλύτερα

Μαθαίνω ότι ο επαν...

Δήμαρχο βγάζει ο λαός

Δήμαρχο βγάζει ο λαός

Αναβλήθηκε δια ολί...

Αποτελεί εξαίρεση

Αποτελεί εξαίρεση

Στον δήμο Πύργου η...

Στους ΑΝ-ΕΛ

Στους ΑΝ-ΕΛ

Το δελτίο καιρού ε...

Prev Next
A+ A A-

Digea: Νέα ψηφιακή εποχή αλλά όχι για όλους !

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Δεκάδες χωριά της ημιορεινής Ηλείας ακάλυπτα από το ψηφιακό σήμα της  Digea
Στους δήμους το κόστος των «βοηθητικών» κέντρων εκπομπής

Μεγάλες περιοχές του νομού μας, νομού με «δύσκολη» και για τούτο γοητευτική τοπογραφία, θα μείνουν εκτός της «νέας, ψηφιακής εποχής» στην οποία θα περάσουμε όλοι, θέλοντας και μη από τις 27 Ιουνίου και μετά.  Το βασικό όφελος για τους τηλεθεατές είναι η καλύτερη ποιότητα σήματος, που σημαίνει καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, χωρίς «χιόνια» και παρεμβολές στον ήχο.Ως γνωστόν στις 27 Ιουνίου 2014 περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα. Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης.

Λευκές και γκρίζες ζώνες !
Στο νομό μας, τα κέντρα εκπομπής είναι δυο, το Φραγκαπήδημα  και η Σμέρνα!
Τα οποία ωστόσο αφήνουν «ακάλυπτες» πολλές περιοχές  της Ηλείας  σύμφωνα με τον χάρτη των περιοχών κάλυψης που κυκλοφόρησε η ίδια η Digea ! Θα συνεχίσουν δηλαδή να  απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα αναλογικά, αν και εφόσον έχουν πρόσβαση  στους πομπούς του Αίνου της Κεφαλονιάς που θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά ως το τέλος του χρόνου.Στο χάρτη αυτό λοιπόν μπορεί  κανείς να δει εκατοντάδες χωριά του νομού μας που είναι ενταγμένα στις λευκές ζώνες, όπου η Digea μας πληροφορεί ότι οι Δήμοι οφείλουν (!) να αναλάβουν το οικονομικό κόστος της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή, των βοηθητικών, όπως τα ονομάζει,  κέντρων εκπομπής  σε μεταγενέστερο χρόνο και πάντως ως τα τέλη του 2015. Η Digea θα βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση στο τεχνικό σκέλος !Σε ο.τι αφορά τις  «γκρίζες ζώνες»  θα πρέπει να βρεθούν «εναλλακτικοί» τρόποι. (μια και σήμερα δεν προβλέπονται), ήτοι το κράτος θα  πρέπει να πληρώσει για την ψηφιακή κάλυψη μέσω δορυφορικών πλατφορμών

Κάποιοι ακόμη, δηλαδή οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι που ήδη είχαν περάσει στην ψηφιακή εποχή θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις νέες συχνότητες.Όπου πολλές από τις νέες συχνότητες, επικαλύπτουν άλλες στις οποίες εκπέμπουν με αναλογικό σήμα, τόσο τοπικά και περιφερειακά κανάλια, όσο και εθνικής εμβέλειας, όπως αναφέρουν  τεχνικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.  Όσοι κάτοικοι ανήκουν σε περιοχή που επηρεάζεται χρειάζεται να διαθέτουν δέκτη (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή) τεχνολογίας DVB-T MPEG4 ή H.264 και να τον συντονίσουν στις νέες συχνότητες στις 27 Ιουνίου. Αν σύμφωνα με τους χάρτες ανήκουν σε περιοχή ενδεχόμενης κάλυψης, τότε ενδέχεται να χρειάζεται και η εγκατάσταση ενισχυτή στην εγκατάστασή τους.Δεν απαιτείται καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της ήδη υπάρχουσας κεραίας  προκειμένου να λάβουμε το ψηφιακό σήμα. Η μετατροπή του σήματος γίνεται εξ ολοκλήρου από τον αποκωδικοποιητή που θα τοποθετήσουμε.Θα χρειαστεί βέβαια  ένας διαφορετικός αποκωδικοποιητής για κάθε τηλεόραση που υπάρχει στο σπίτι και δεν διαθέτει ψηφιακό δέκτη που υποστηρίζει το σύστημα ΜΡΕG-4. Ο κάθε αποκωδικοποιητής που συνδέεται στην τηλεόρασή μας ουσιαστικά υποκαθιστά μόνο τον δικό της αναλογικό δέκτη. Επομένως κάθε τηλεόραση που έχουμε στο σπίτι θα χρειαστεί τον δικό της ξεχωριστό αποκωδικοποιητή.

Το κόστος για έναν απλό αποκωδικοποιητή που αναβαθμίζει την τηλεόρασή σας με μια απλή σύνδεση  υπολογίζεται κάτω από 40 ευρώ. Όταν σταματήσει εντελώς η εκπομπή αναλογικού τηλεοπτικού σήματος στην Πελοπόννησο, όσοι  δεν έχουν φροντίσει να προμηθευτούν τον αποκωδικοποιητή, δεν θα έχουν πλέον εικόνα στην τηλεόρασή τους.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων