Menu
«Άνθρακες»,  η επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάκολο

«Άνθρακες», η επίσκεψη Σ…

Ήταν απλά μια τυπι...

Ο Δημήτρης Ζέρβας διαπρέπει και στα γήπεδα της Νέας Υόρκης!

Ο Δημήτρης Ζέρβας διαπρέπ…

ο Δημήτρης Ζέρβας ...

Φθίνουσα πορεία…

Φθίνουσα πορεία…

Ο στίβος στην Ηλεί...

 Μαυρίστε, όσους επέτρεψαν ή συναίνεσαν να μας  μαυρίσουν  τη ζωή !

Μαυρίστε, όσους επέτρεψα…

Τι να θυμηθούμε στ...

Ημερίδα στο δημαρχείο Πύργου και μαθητικές δράσεις από 27 σχολεία της Ηλείας

Ημερίδα στο δημαρχείο Πύρ…

Διοργάνωση Α/βαθμι...

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια ημέρα, γιορτή!

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια η…

Οι μαθητές του 4ου...

Ζαχάρω: Ιερέας στο αυτόφωρο για καβγά που ξεκίνησε για τα εκλογικά

Ζαχάρω: Ιερέας στο αυτόφω…

Στο αυτόφωρο κατέληξ...

.Πανελλήνια συγκίνηση απο το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής που "έσβησε" στην Πατρών- Πύργου

.Πανελλήνια συγκίνηση απο…

Το πανελλήνιο έχει σ...

Σε εκλογικά τμήματα στην Πάτρα βρέθηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού του

Σε εκλογικά τμήματα στην …

Τα εκλογικά τμήματ...

Γιάννης Λυμπέρης :  Για να μείνει ο πήχυς ψηλά!

Γιάννης Λυμπέρης : Για ν…

 Στο δήµο Ήλιδας β...

Βάρδα: Νεκρή η 31χρονη Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Άννα Πολλάτου σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου

Βάρδα: Νεκρή η 31χρονη Ολ…

Η 31χρονη χάλκινη Ολ...

Σημαντική η ψήφος των ετεροδημοτών!

Σημαντική η ψήφος των ετε…

Τα γραφεία υποψηφίων...

 Αλήθεια

Αλήθεια

΄Ηταν κάποτε ένας άν...

 Μας λείπουν 7,5 χιλιάδες ψηφοφόροι !

Μας λείπουν 7,5 χιλιάδες…

Μέσα σε μια τετραετί...

 «Καθάρισαν»  για όλους μας

«Καθάρισαν» για όλους μ…

Χαμόγελα αισιοδοξί...

Όχι και… σελοτέιπ ρε παιδιά!

Όχι και… σελοτέιπ ρε παιδ…

Δεν θέλαμε να διαταρ...

Prev Next
A+ A A-

Σημαντική η ψήφος των ετεροδημοτών!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Τα γραφεία υποψηφίων και κομμάτων προχωρούν στην οργανωμένη κάθοδό τους στην Ηλεία με μισθωμένα λεωφορεία  

 

 

  • Έκπτωση 25% για τους εκλογείς από τα ΚΤΕΛ  

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Το δίλλημα των ετεροδημοτών εκλογέων του νομού, για το αν θα κατέβουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους να ψηφίσουν την μία ή την άλλη Κυριακή ή και τις δύο δεδομένης της οικονομικής αδυναμίας των ελληνικών νοικοκυριών για πολλές μετακινήσεις,

 προσπαθούν να απαντήσουν οι υποψήφιοι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, όπως και τα κόμματα, επιστρατεύοντας για μια ακόμα φορά την οργανωμένη μεταφορά ετεροδημοτών από την Αθήνα προς την Ηλεία και αντίστροφα. Διότι η ψήφος των ετεροδημοτών, είναι ικανή να διαμορφώσει ακόμα και το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης, ειδικά στην περίπτωση των δημοτικών εκλογών.

Έτσι, αρκετά γραφεία υποψηφίων, είτε κατεβάζουν δικά τους λεωφορεία για να μεταφέρουν τους ψηφοφόρους τους που απευθύνονται στα εκλογικά τους κέντρα για πληροφορίες, είτε «επιχορηγούν» την κάθοδό τους εφόσον δεν είναι τόσοι που να γεμίσουν ένα λεωφορείο, με την μετακίνησή τους με το ΚΤΕΛ Ηλείας η αυτοκίνητα φίλων και γνωστών. Βεβαίως τα παλιά «πράσινα», «γαλάζια» και «κόκκινα» λεωφορεία, έχουν πάψει να υπάρχουν από την στιγμή που σταμάτησε και η μαζική μετακίνηση των κομματικών «στρατών». Ωστόσο, επειδή οι τωρινές τριπλές εκλογές έχουν σημαντική σημασία και για τις τοπικές κοινωνίες και επειδή η ψήφος είναι πολιτική, γίνεται προσπάθεια οι ετεροδημότες να έρθουν στην Ηλεία να ψηφίσουν και στις 18 και στις 25 Μαίου, στον πρώτο και δεύτερο δηλαδή γύρο. Μάλιστα κάποιοι ετεροδημότες που έχουν μια μόνο δυνατότητα επιλογής, επιλέγουν να κατέβουν την δεύτερη Κυριακή για να συνδυάσουν τις επαναληπτικές εκλογές δημοτικές και περιφερειακές ( στους περισσότερους δήμους θα υπάρξει δεύτερη Κυριακή ενώ στην Περιφέρεια είναι απολύτως σίγουρη λόγω των πολλών υποψηφίων) και σαφώς για να ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη των Ευρωεκλογών. Ωστόσο, τα πολιτικά κόμματα και κυρίως η ΝΔ, η ΕΛΙΑ, ο  ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και το πρωτοεμφανιζόμενο ΠΟΤΑΜΙ, , δίνουν τεράστια σημασία στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αφού αυτό θα διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η ψήφος είναι πολιτική και επομένως η ψήφος των ετεροδημοτών δεν πρέπει να χαθεί! Έτσι, την δεύτερη Κυριακή θα γίνει προσπάθεια μαζικότερης οργανωμένης μετακίνησης των ετεροδημοτών από τα κόμματα.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι για την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 18 Μαίου, η κάθοδος των ετεροδημοτών θα είναι περιορισμένη και η πλειοψηφία θα επιλέξει όπως όλα δείχνουν να κατέβει την δεύτερη Κυριακή.

Έκπτωση 25% και από τα ΚΤΕΛ  

Βεβαίως, όσοι ετεροδημότες επιθυμούν αυτόνομη κάθοδο, χωρίς εμπλοκή εκλογικών κέντρων υποψηφίων και κομμάτων, μπορούν να μετακινηθούν με το ΚΤΕΛ, με μειωμένο εισιτήριο και τις δύο Κυριακές. Προκειμένου λοιπόν, να διευκολύνει τους εκλογείς που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιφέρειες (ετεροδημάτες) το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων των λεωφορείων των ΚΤΕΛ για … τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών και των δικαστικών αντιπροσώπων, για τις εκλογές του Μαΐου.

Μάλιστα, της έκπτωσης θα δικαιούνται και όσοι ούτως ή άλλως βγάζουν μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, πολύτεκνοι), αλλά και όσοι έχουν κάποια έκπτωση επειδή βγάζουν εισιτήριο με επιστροφή.

Το μοναδικό έγγραφο που καλούνται να προσκομίσουν οι εκλογείς είναι η επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Επίσης, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και έφοροι θα έχουν προτεραιότητα στην έκδοση των εισιτηρίων.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ηλείας κ. Χρήστο Δημακόπουλο, δεν θα μπουν έκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από την Αθήνα προς την Ηλεία και αντίστροφα για την εξυπηρέτηση των ετεροδημοτών, γιατί οι ανάγκες θα καλυφθούν από τα υπάρχοντα τακτικά δρομολόγια, που είναι συνολικά 13. Όμως όπως μας είπε, τα λεωφορεία από την Αθήνα, το τελευταίο διήμερο, κατεβαίνουν γεμάτα και κρατήσεις θέσεων έχουν γίνει εδώ και μέρες. Όποιος ενδιαφέρεται να μετακινηθεί με το ΚΤΕΛ Ηλείας, θα πρέπει εγκαίρως να τηλεφωνήσει και να κρατήσει θέση έγκαιρα, εάν και εφόσον υπάρχει.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα