Menu
Θέατρο Απόλλων: Πρεμιέρα- αριστούργημα για τον «Ματωμένο Γάμο»!

Θέατρο Απόλλων: Πρεμιέρα-…

Η θεατρική ομάδα «...

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του "κοινωνικού μερίσματος"

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι…

Τρεις κατηγορίες δικ...

Φονικό – βεντέτα Ρομά στο κέντρο του Πύργου

Φονικό – βεντέτα Ρομά στο…

Αδελφός σκότωσε αδελ...

Συλλογος Δασκαλων &  Νπιαγωγων  Πύργου -   Μηνυμα για την 25η Μαρτίου

Συλλογος Δασκαλων & …

Μέρα γιορτής και μνή...

 Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αύριο στο Κατάκολο

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας …

-Συναντώντας τις μπα...

Αυτοκτόνησε 41χρονος άνεργος και διαζευγμένος στο Ανεμοχώρι

Αυτοκτόνησε 41χρονος άνερ…

Ένας 41χρονος άντρας...

¨Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού, τότε…¨

¨Όταν η Διοίκησις βιάζη, …

Του Νίκου Μπογιόπουλ...

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι φαρμακοποιοί από την Τετάρτη

Σε απεργία διαρκείας προχ…

Όπως αναφέρεται στ...

Υδροπλάνα στην Πύλο, στο Κατάκολο και στην Κυλλήνη από τα «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Υδροπλάνα στην Πύλο, στο …

Η σύνδεση με πτήσε...

Γιάννης Τσολάκος: «Η μάστιγα των ναρκωτικών» που συγκλονίζει…

Γιάννης Τσολάκος: «Η μάστ…

Εγκαινιάστηκε στο ...

Οι «Μπρος» ζωντανά απόψε στο «Νηπιαγωγείο»

Οι «Μπρος» ζωντανά απόψε …

Το ρακομελάδικο «Ν...

Αντώνης Καράμπελας: Δυναμική αρχή με έτοιμη πρόταση

Αντώνης Καράμπελας: Δυναμ…

Μεθαύριο Τετάρτη η...

Ενεργός Πολίτης

Ενεργός Πολίτης

Αναπόφευκτο πλέον πρ...

Δύο αδέλφια… απέναντι!

Δύο αδέλφια… απέναντι!

Αντίπαλοι στην εκλ...

ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ

ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ

Ο Γιάννης Αργυρόπο...

ΕΧΕΙ ΛΕΝΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

ΕΧΕΙ ΛΕΝΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ

Στο Πύργο ο Μάκης ...

Prev Next
A+ A A-

Σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών ρήμαζαν τα σπίτια σε Πύργο και Καλαμάτα

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Μεγάλη επιτυχία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και των υπηρεσιών της Α.Δ. Ηλείας – Συνελήφθησαν τρεις δράστες

 

Του Γιάννη Σπυρούνη

 

 Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία, έζησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του 4ου δημοτικού σχολείου, όταν βρέθηκαν μπροστά στο   ανθρωποκυνηγητό  που είχαν εξαπολύσει άνδρες  της Ασφάλειας εναντίον  Γεωργιανών διαρρηκτών.

 Οι Αρχές στην Ηλεία κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες σωρείας διαρρήξεων και κλοπών που έχουν διαπραχθεί στον Πύργο και την Καλαμάτα, τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας, καθώς εκτιμάται πως ο αριθμός των διαρρήξεων στις δύο πόλεις ξεπερνά τις εβδομήντα.

 

Το ανθρωποκυνηγητό για την  σύλληψη

Τις τελευταίες εβδομάδες στον Πύργο, είχαν σημειωθεί δεκάδες διαρρήξεις σε διαμερίσματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και των οδών Αρτεμίου και Φωκίωνος, οι περισσότερες με τη μέθοδο της θραύσης του αφαλού της κλειδαριάς. Οι Αρχές για αρκετές ημέρες περιπολούσαν και τελευταία παρακολουθούσαν την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών. Τελευταίο και πιο ηχηρό κρούσμα ήταν αυτό πριν λίγες ημέρες όπου ένας από τους δράστες είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με θύμα του, στην είσοδο πολυκατοικίας. Χθες το πρωί οι αστυνομικοί σε οργανωμένη επιχείρηση «περίμεναν» το χτύπημα των δραστών. Και αυτό συνέβη περίπου στις οκτώ το πρωί. Οι δράστες εντοπίστηκαν «εν τω πράττεσθαι», την στιγμή της δράσης τους μέσα σε πολυκατοικία έτοιμοι να διαρρήξουν ένα ακόμα διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους καταδίωξαν στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια στα χωράφια της περιοχής. Με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από τους τρεις δράστες, ενώ ο τρίτος της σπείρας διέφυγε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 39χρονο και έναν 24χρονο από τη Γεωργία, οι οποίοι κατά την προανάκριση φάνηκαν «σκληρά καρύδια» και δεν είπαν κουβέντα για τη δράση τους. Όμως τα δύο αυτοκίνητα, ένα Opel Astra και ένα Citroen BX που βρήκαν και κατέσχεσαν στη γειτονιά οι αστυνομικοί, είχαν αρκετά διαρρηκτικά εργαλεία που άνηκαν στους δράστες. Ανάμεσά τους «κλειδιά – πασπαρτού» με τα οποία οι διαρρήκτες αχρήστευαν ακόμα και κλειδαριές ασφαλείας πολύ εύκολα και γρήγορα.

 

Η σύλληψη στο Καλό Νερό και οι έρευνες στην Καλαμάτα

Ο τρίτος Γεωργιανός ηλικίας 25 ετών κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, να μεταβεί στην περιοχή Χαλικιάτικα του Πύργου και να από εκεί να πάρει ταξί, το οποίο τον άφησε στο Καλό Νερό. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του στην Μεσσηνία και κατάφεραν να τον συλλάβουν.  Παράλληλα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Καλαμάτας, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του σπιτιού – κρησφύγετου, όπου θα υπήρχαν περισσότερα στοιχεία για τις υποθέσεις. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου εκτιμάται πως οι δράστες είχαν διαπράξει περί τις 40 διαρρήξεις, ενώ στην Καλαμάτα ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος,  περί τις 30. Αργά χθες το βράδυ,  οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπίσει το σπίτι που διέμεναν οι δράστες, καθώς επίσης και αρκετά κλοπιμαία που όμως δεν ήταν δυνατό τόσο γρήγορα να ταυτοποιηθούν. Σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση και τη δράση της σπείρας Γεωργιανών διαρρηκτών.

 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα