Menu
"Είμαστε ακόμα ζωντανοί" . . . στην ΕΡΑ Πύργου

"Είμαστε ακόμα ζωντα…

Σε χώρο «αντίστασης»...

ΕΡΤ:  Εκλογές ή διερευνητικές εντολές

ΕΡΤ: Εκλογές ή διερευνητ…

Φουντώνουν τα εκλο...

 ΟΧΙ  στην διακοπής λειτουργίας της ΕΡΤ

ΟΧΙ στην διακοπής λειτο…

Ψήφισμα του Παντείου...

Αλέρτ!

Αλέρτ!

Του Νίκου Μπογιόπο...

Η απεργία για ελεύθερη ενημέρωση συνεχίζεται

Η απεργία για ελεύθερη εν…

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2...

Πύργος: Ξανά στους δρόμους για την ΕΡΤ και την ΕΡΑ

Πύργος: Ξανά στους δρόμου…

Ξανά σ τους δρόμο...

Συνεδριάζει εκτάκτως για την ΕΡΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο νεδριάζει εκτάκτως για την ΕΡΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεδριάζει εκτάκτως για …

Άραγε θα σηκώσουν το...

ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ

Το απεργιακό πρόγραμ...

Αυτές είναι οι αμοιβές και προσλήψεις που έγιναν στην ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο

Αυτές είναι οι αμοιβές κα…

Στη δημοσιότητα ήρθε...

Πασαλάρης: Απειρία, ατζαμοσύνη και τυφλή υποταγή στην ξενοκρατία

Πασαλάρης: Απειρία, ατζαμ…

Το αιχμηρό άρθρο τ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ.ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ(Red Boys,Athens Club,Red Youth)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Φ.ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ…

Λίγο καιρό μετά τη...

Εδώ ΕΡΤ, εδώ ΕΡΤ

Εδώ ΕΡΤ, εδώ ΕΡΤ

Το αιφνίδιο κλείσιμο...

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ

24ωρες επαναλαμβανόμενες …

Δεν θα κυκλοφορήσει ...

Ο άυλος πλούτος μας …

Ο άυλος πλούτος μας …

Πολλές οι προτάσεις ...

Μαύρο…

Μαύρο…

Ξαφνικά μαύρο στην...

Συνεχίζουν αδιάκοπα «On AIR»

Συνεχίζουν αδιάκοπα «On A…

Κάλεσμα των Ηλείων...

Prev Next
A+ A A-

Έξι χρόνια μετά, μας θυμήθηκαν και περιόδευσαν στα πυρόπληκτα…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Κλιμάκιο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής χθες στην Ηλεία

       Φάκελος προτάσεων θα υποβληθεί στον Ευρωπαϊκό Επίτροπο κ. Χαν

    

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά την βιβλική καταστροφή της Ηλείας από τις πυρκαγιές του 2007, κλιμάκιο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, περιόδευσε χθες στις πληγείσες περιοχές καταγράφοντας τα προβλήματα και τις ελλείψεις με στόχο να ασκηθεί πίεση στην κεντρική εξουσία και να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αναγέννησης των περιοχών αυτών.

Η περιοδεία, πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόταση της προέδρου της Επιτροπής, Διονυσίας- Θεοδώρας Αυγερινοπούλου και τη συμμετοχή βουλευτών όλων των κομμάτων και όπως τονίστηκε στην τελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και τοπικών φορέων στο Λάτσειο, οι προτάσεις που κατεγράφησαν θα υποβληθούν στον Ευρωπαίο  Επίτροπο κ. Χαν στις 13 Ιουνίου,  προκειμένου να διεκδικηθεί  χρηματοδότηση μέσα από τη νέα προγραμματική περίοδο για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης που έχουν καθυστερήσει.  Μάλιστα, οι προτάσεις αυτές θα κατατεθούν προς ψήφιση και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κλιμακίου, τόσο ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας και ο Περιφερειάρχης Α. Κατσιφάρας, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χ. Καφύρας και ο Δήμαρχος Πύργου Μ. Παρασκευόπουλος, επικεντρώθηκαν στο ζήτημα της επέκτασης της Ολύμπιας Οδού θέτοντας προ των ευθυνών τους όλους τους παριστάμενους βουλευτές και ζητώντας τους να μην ψηφίσουν στην Βουλή οποιαδήποτε τροποποίηση της σύμβασης που θα περιορίζει το φυσικό και τεχνικό  αντικείμενο του έργου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας , στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο παρουσία δεκάδων υπηρεσιακών παραγόντων και φορέων της Ηλείας,  ο κ.  Αγγελάκας στο σύντομο χαιρετισμό του, επισήμανε ότι τα προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές παραμένουν και θα πρέπει να τα διαχειριστούν με σεβασμό στα χρήματα του ελληνικού λαού, με σεβασμό στις διαδικασίες, με διαφάνεια και με καθαρότητα,  γιατί αυτό απαιτούν οι καιροί και οι πολίτες.

Ακολούθως, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους, όσοι συμμετείχαν στην περιοδεία, τονίζοντας ότι αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η πορεία αποκατάστασης δεν προχωρά  με τον ρυθμό που θα έπρεπε και πως θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν  για τις πυρόπληκτες περιοχές περισσότερα χρήματα και από άλλες πηγές  πλην του Ταμείου Μολυβιάτη.

 

«Ζητάμε συμπαράσταση για  την Ολύμπια Οδό»

 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναρωτήθηκε αν έξι χρόνια μετά από μια μεγάλη καταστροφή, γίνεται η πολυπόθητη νέα αρχή όπως είχε δεσμευθεί στο σύνολο του το πολιτικό σύστημα της χώρας, τονίζοντας ότι στην πορεία αυτών των έξι χρόνων έγιναν αποσπασματικές κινήσεις με τεράστιες καθυστερήσεις και εμπόδια, χωρίς πυξίδα και χωρίς σχέδιο πραγματικής ανασυγκρότησης, περιβαλλοντικής, οικονομικής, παραγωγικής. «Αν θέλουμε να κάνουμε μια αποτίμηση φοβάμαι πως με αυτό που είχαμε τότε, αυτό που είχαν οι πολίτες των καμένων περιοχών, νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Έχουμε ευθύνη αυτή την απόσταση, αυτό το χάσμα να το μικρύνουμε, να το γεφυρώσουμε και να αλλάξουμε σελίδα. Έχω πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Είμαι όμως βαθιά πεπεισμένος ότι ακόμα και τώρα μπορούμε πραγματικά αν πάμε συντεταγμένα, συντονισμένα και με  ιεράρχηση,  να καλύψουμε αυτή την απόσταση και να βάλουμε ένα γερό θεμέλιο για το αύριο. Το ειδικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης δεν ξεκίνησε ποτέ για την Ηλεία. Το κεντρικό κράτος το χρωστά στην περιοχή» είπε και απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές τους ζήτησε να μεταφέρουν σε στο Κοινοβούλιο ότι η Περιφέρεια και η Ηλεία στερείται των μεγάλων αναπτυξιακών δικτύων. Συγκεκριμένα τόνισε: «Ολύμπια Οδός χωρίς Ολυμπία δεν γίνεται…Αυτό θέλω να το μεταφέρετε  στη Βουλή. Είμαστε εκτός του χάρτη των μεγάλων δικτύων μεταφορών και των ενεργειακών δικτύων. Κυρίως δε,  του φυσικού αερίου. Άρα λοιπόν σε μια εποχή που η περιφερειακή ανάπτυξη θα είναι η αρχή μιας ανατροπής προς ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, δεν μπορεί να έρθει όταν η περιφερειακή ενότητα Ηλείας είναι αποκλεισμένη από τα μεγάλα αναπτυξιακά δίκτυα. Ζητούμε ως Περιφέρεια και λέμε ότι δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με καμία έκπτωση του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου πλην μιας περίπτωσης που έχει κριθεί στο ΣΤΕ και αφορά τον Καϊάφα.  Ζητούμε την συμπαράσταση σας».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα