Menu
Σκουπίδια : Μυρίζει κινητικότητα…

Σκουπίδια : Μυρίζει κινητ…

Περίεργη ησυχία για ...

Δωρεάν διακοπές από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014

Δωρεάν διακοπές από το πρ…

Ποιοι είναι δικαιο...

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής!

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής! …

Αν και δεν πρόλαβαν ...

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχει η πυροσβεστική

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχε…

Τέσσερα στρέμματα ...

Κατά φαντασίαν φαντασιακός

Κατά φαντασίαν φαντασιακό…

Του Στάθη στον eniko...

Η Βερενίκη με άλλο χτένισμα

Η Βερενίκη με άλλο χτένισ…

Ένα από τα πράγματ...

Απεργούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Απεργούν αύριο γιατροί κα…

«Δουλεύουμε καθημε...

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους καλλιεργητές ροδιάς

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους …

Αυτή η περίπτωση τ...

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρίστησε Λοχοβίτη

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρί…

  Ο Κόροιβος με ανα...

Εφημερίες: «Λύση» με μετακινήσεις ειδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδος

Εφημερίες: «Λύση» με μετα…

Έρχονται ασφαλείς ...

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Ιδιαίτερα θερμό αν...

Και πάλι για την αξιολόγηση!

Και πάλι για την αξιολόγη…

Ηλεκτρονική φόρμα-έκ...

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρονος ληστής με ρόπαλο

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρον…

Επιτέθηκε σε 79χρο...

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμένοι για την ανατροπή

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμ…

  Οι διεθνείς μας δ...

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλίου σε μισθούς και επιδόματα

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλ…

Αλλαγές στους μισθ...

Επιτυχημένη η εκδήλωση  των «μικρών» του Δημοτικού Ωδείου στην Αμαλιάδα

Επιτυχημένη η εκδήλωση τ…

Με μεγάλη επιτυχία...

Prev Next
A+ A A-

Αδελφές πόλεις η Αρχ. Ολυμπία και το Colorado Springs των ΗΠΑ

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η τελετή θα γίνει στο ναό της Ήρας την Τρίτη 17 Ιουνίου

 

Μια νέα, σύγχρονη προσέγγιση επιλέγει ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο θεσμό των αδελφοποιήσεων, και βάζει στις βασικές προτεραιότητές του την  δυναμική αξιοποίηση των σχέσεων με τις αδελφοποιημένες πόλεις. Οι αδελφοποιήσεις μπορούν να λειτουργήσουν ως εφαλτήρια για μία ευρύτερη προοπτική, συμβάλλοντας στην προώθηση αναπτυξιακών συνεργασιών και κοινών δράσεων με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μας.

Η μεγάλη διεθνής επιρροή της Αρχαίας Ολυμπίας παρακίνησε τον δήμαρχο της πόλης Σπρίνγκς του Κολοράντο των ΗΠΑ ,να θέσει θέμα αδελφοποίησης των δύο πόλεων.. Το Κολοράντο Σπρίνγκς είναι μια πόλη 500.000 περίπου κατοίκων και πάντα ενδιαφερόταν να διοργανώσει χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς  στο Κολοράντο Σπρίνγκς είναι η έδρα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ και κέντρο σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων, Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πόλη αυτή υπάρχει ένα εξαιρετικό προπονητικό κέντρο για Ολυμπιακούς Αγώνες, από τα καλύτερα στον κόσμο, που το επιλέγουν χιλιάδες αμερικανοί αθλητές, όπως και ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα στον κόσμο, στις παρυφές των Βραχωδών Ορέων. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σύμφωνα με έρευνα του γνωστού περιοδικού «Money» το 2009 το Κολοράντο Σπρίνγκς αναδείχθηκε ως η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στις ΗΠΑ. Ο δήμαρχος της πόλης κ. Μπαχ απευθυνόμενος στον κυβερνήτη του Κολοράντο υποστήριξε δυναμικά την αδελφοποίηση με την Αρχαία Ολυμπία, κάτι που  θα τονίσει ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό χαρακτήρα της πόλης του.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρχαίας Ολυμπίας στην συνεδρίασή του, στις 24 Μαρτίου 2014 ομόφωνα είχε αποδεχθεί το αίτημα και είχε  αποφασίσει την αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας Πόλης των Ολυμπιακών Αγώνων και έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας με την πόλη Colorado Springs των Η.Π.Α. Ήδη έχει επίσημα γίνει η διαδικασία αδελφοποίησης από την αμερικανική πόλη και η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στις 9 Απριλίου 2014 στην οποία συμμετείχε εκπρόσωπος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η αδελφοποίηση θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο πλευρές να αναπτύξουν κοινές πρωτοβουλίες:

Για την προώθηση των μεγάλων Ολυμπιακών Ιδεωδών, της Φιλίας, της Ειρήνης και της Συναδέλφωσης των Λαών.

Για την προώθηση και καλλιέργεια πολιτιστικών, κοινωνικών και αθλητικών σχέσεων μεταξύ των πόλεων μας και γενικότερα μεταξύ των φίλων Λαών της Ελλάδας και των Η.Π.Α., που πιστεύουμε ότι θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την συνεργασία μεταξύ μας.

Η σχετική τελετή να πραγματοποιηθεί στο Ιερό Άλσος της Ολυμπίας, μπροστά στον Ναό της Ήρας, όπως έχει καθιερωθεί να πραγματοποιούνται οι τελετές Αδελφοποίησης και που στις μέρες μας ανάβει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με την αδελφοποίηση, θα επισφραγιστούν και επισήμως οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων , με απώτερο σκοπό, την ανάπτυξη στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της παιδείας και της επιχειρηματικότητας με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

 

Ο αναπληρωτής δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, μιλώντας για την αδελφοποίηση αυτή τόνισε ότι «ο δήμος Ολυμπίας, αξιοποιώντας τον θεσμό των αδελφοποιήσεων για την προώθηση των Ολυμπιακών ιδεωδών και την δημιουργία σχέσεων με διάφορες πόλεις του εξωτερικού, απεδέχθη την πρόταση της Ολυμπιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ, της πόλης Colorado Springs. Και το λέμε αυτό επειδή σε αυτή την πόλη εδρεύει η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ και εκεί γίνονται όλες οι δραστηριότητες και η προετοιμασία των αθλητών των ΗΠΑ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και όχι στην πρωτεύουσα ή σε μια πολύ μεγάλη πόλη της χώρας. Το λέω αυτό και ως παράδειγμα για τη χώρα μας που όλα γίνονται και νομίζουμε ότι πρέπει να γίνονται στην Αθήνα. Την ερχόμενη Τρίτη 17 Ιουνίου, υποδεχόμαστε εξαμελή αντιπροσωπία από την πόλη του Colorado Springs προκειμένου να προχωρήσουμε στην τελετή αδελφοποίησης η οποία ως γνωστό πραγματοποιείται στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας μπροστά στο ναό της Ήρας εκεί που ανάβει και η Ολυμπιακή φλόγα, για λόγους συμβολικούς. Θέλω να προσκαλέσω τους δημότες και τους φίλους της Ολυμπίας την Τρίτη 7 το απόγευμα στο ναό της Ήρας, προκειμένου να τιμήσουν με την παρουσία τους στη σημαντική αυτή εκδήλωση. Επικεφαλής της αμερικανικής αποστολής θα είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, αφού ο δήμαρχος λόγω εκτάκτου γεγονότος δεν μπόρεσε να έλθει και θα επισκεφθεί την Ολυμπία το Σεπτέμβριο.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της τελετής στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα γίνει συνάντηση στο Δημαρχείο μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πόλεων και μαζί θα αναχωρήσουν για τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Στις 7,15 θα ξεκινήσει η τελετή που θα περιλαμβάνει την ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών, το καλωσόρισμα του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, τους χαιρετισμούς του δημάρχου του Colorado Springs και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, ενώ θα ακολουθήσει η ανάγνωση της πράξης αδελφοποίησης από τον  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ολυμπίας και η υπογραφή της πράξης από τους δύο δημάρχους.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα