Menu
Σκουπίδια : Μυρίζει κινητικότητα…

Σκουπίδια : Μυρίζει κινητ…

Περίεργη ησυχία για ...

Δωρεάν διακοπές από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014

Δωρεάν διακοπές από το πρ…

Ποιοι είναι δικαιο...

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής!

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής! …

Αν και δεν πρόλαβαν ...

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχει η πυροσβεστική

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχε…

Τέσσερα στρέμματα ...

Κατά φαντασίαν φαντασιακός

Κατά φαντασίαν φαντασιακό…

Του Στάθη στον eniko...

Η Βερενίκη με άλλο χτένισμα

Η Βερενίκη με άλλο χτένισ…

Ένα από τα πράγματ...

Απεργούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Απεργούν αύριο γιατροί κα…

«Δουλεύουμε καθημε...

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους καλλιεργητές ροδιάς

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους …

Αυτή η περίπτωση τ...

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρίστησε Λοχοβίτη

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρί…

  Ο Κόροιβος με ανα...

Εφημερίες: «Λύση» με μετακινήσεις ειδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδος

Εφημερίες: «Λύση» με μετα…

Έρχονται ασφαλείς ...

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Ιδιαίτερα θερμό αν...

Και πάλι για την αξιολόγηση!

Και πάλι για την αξιολόγη…

Ηλεκτρονική φόρμα-έκ...

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρονος ληστής με ρόπαλο

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρον…

Επιτέθηκε σε 79χρο...

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμένοι για την ανατροπή

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμ…

  Οι διεθνείς μας δ...

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλίου σε μισθούς και επιδόματα

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλ…

Αλλαγές στους μισθ...

Επιτυχημένη η εκδήλωση  των «μικρών» του Δημοτικού Ωδείου στην Αμαλιάδα

Επιτυχημένη η εκδήλωση τ…

Με μεγάλη επιτυχία...

Prev Next
A+ A A-

Προχωρά η βελτίωση του οδικού άξονα Αρχ. Ολυμπία – ΕΟ 111

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Αυτοψία Καφύρα – Κοτζιά στο τμήμα της Αρχ. Πίσσας – Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Μολυβιάτη

Του Γιάννη Σπυρούνη

Το έργο της αποκατάστασης ζημιών στην επαρχιακή οδό Αρχ. Ολυμπία – Αρχ. Πίσσα – Λάλα – ΕΟ 111, επιθεώρησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς. Το έργο που χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 900.000 ευρώ από το Ταμείο Μουβιάτη, ολοκληρώνεται ως προς το πρώτο τμήμα του μήκους 1250 μέτρων, όπου το πλάτος της οδού βελτιώθηκε στα δέκα μέτρα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. 

 

Μετά την ολοκλήρωση του έργου (τέλος του καλοκαιριού) θα προχωρήσει και η μελέτη βελτίωσης της ίδιας οδού στο τμήμα από Ι.Ν. Αγίου Νικολάου έως διασταύρωση Πευκών (Βύλιζας) με προϋπολογισμό μελέτης ύψους 300.000 ευρώ.  Το τμήμα αυτό μήκους 3.5 χλμ περίπου έχει αφετηρία 400μ μετά τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου και πέρας τη διασταύρωση με τη δημοτική οδό που οδηγεί στην Τοπική Κοινότητα Πευκών Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο δρόμος αυτός είναι πρωτεύων Επαρχιακός με σημαντική κυκλοφορία αφού συνδέει την πόλη του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας με τους οικισμούς των πρώην Καποδιστριακών Δήμων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος. Στο τμήμα αυτό υπάρχουν σημαντικές καθιζήσεις /κατολισθήσεις και απαιτούνται σοβαρές παρεμβάσεις (φρεατοπάσσαλοι, αντιστηρίξεις κλπ). Επίσης σκοπός της μελέτης είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού ώστε μετά την κατασκευή του να προκύψει ένας δρόμος ασφαλής και ταχείας κυκλοφορίας ,όπως και στο τμήμα από διασταύρωση Πευκών έως Λάλα. Ο χρόνος εκπόνησης της μελέτης είναι περίπου 12 μήνες και η συνολική δαπάνη υλοποίησης του έργου ανέρχεται στα τέσσερα εκατ. ευρώ περίπου. 

 

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, για το έργο που εκτελείται τόνισε πως «η δημοπρασία ολοκληρώθηκε με καθυστερήσεις και το έργο θα συνεχιστεί μετά από απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εντάχθηκε η μελέτη της συνέχειας της οδού έως τη διασταύρωση Βύλιζας, περίπου 3,5 χλμ με πολλά τεχνικά έργα και εντός αυτού και το τμήμα που κατολισθαίνει. Το συνολικό ύψος της μελέτης είναι 300.000 ευρώ και το συνολικό κόστος 4,5 εκατ. ευρώ, όπου στο νέο ΣΕΣ πιστεύουμε ότι θα τα εντάξουμε για να ολοκληρώσουμε το δρόμο έως την ΕΟ 111. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί και η βελτίωση της ΕΟ 111 από την Πάτρα στην Τρίπολη και θα είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο τμήμα αυτό».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς τόνισε πως «είναι σημαντικό έργο για εμάς καθώς δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να επικοινωνούν με την έδρα του δήμου και την πρωτεύουσα του νομού πιο γρήγορα. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο άξονας αυτό μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να έχουμε λύσει τα θέματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο. Δεν εμφανιστήκαμε να το παρουσιάσουμε προεκλογικά, αλλά μετά τις εκλογές, γιατί είναι έργα ουσίας και ανάπτυξης του δήμου. Υπάρχει κονδύλι για τη βελτίωση της βατότητας της ΕΟ 111. Είναι κάτι που σύντομα θα δημοπρατηθεί. Σε συνδυασμό με τον άξονα Αρχ. Ολυμπία – Λάλα, θα δώσει λύσεις στις μετακινήσεις».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα