Menu
Φέρνει μόνο δεινά

Φέρνει μόνο δεινά

Σε δεινή θέση έχουν ...

Έφη Σαλτάρη: Η συγκυβέρνηση αποδομεί το εναπομείναντα κοινωνικό κράτος

Έφη Σαλτάρη: Η συγκυβέρνη…

Η συγκυβέρνηση μειών...

Τουρνουά streetball στον Πύργο: «Να ζωντανέψουμε την πόλη μας…»

Τουρνουά streetball στον …

Αναβαθμίζεται το...

 Θηλιά τα δάνεια

Θηλιά τα δάνεια

Οι θεσμικοί εκπρόσωπ...

Δεν είχαν αφήσει δίκυκλο σε Βουπρασία και Αχαΐα

Δεν είχαν αφήσει δίκυκλο …

Συνελήφθησαν οκτώ άν...

Μεγάλος κίνδυνος το πεδίο βολής

Μεγάλος κίνδυνος το πεδίο…

Η ιστορία με τις βολ...

Ολυμπία: Οι σφαίρες έπεφταν βροχή

Ολυμπία: Οι σφαίρες έπεφτ…

Ληστεία σε κοσμηματο...

 Βαθμολογικό «σοκ» στα σχολεία:«Έμεινε» για Σεπτέμβρη το 25-30% των μαθητών της α’ Λυκείου στην Ηλεία

Βαθμολογικό «σοκ» στα σχ…

«Τσακίστηκαν» στ...

Ολυμπία: Καυστική δήλωση Δεββέ για την ληστεία

Ολυμπία: Καυστική δήλωση …

Για την ληστεία στην...

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Κυβερνητική επιλογή «εφιάλτης» για χιλιάδες μαθητές»

Γιάννης Γιαννόπουλος: «Κυ…

«Με τον πιο οδυνηρό ...

Το παραμυθένιο κρουαζιερόπλοιο φτάνει στο Κατάκολο

Το παραμυθένιο κρουαζιερό…

  Όταν η μαγεία τη...

Παιδεία: Η… επιστροφή της βάσης του 10

Παιδεία: Η… επιστροφή της…

Το πρόβλημα εφέτος ε...

Ποδόσφαιρο:Συμμετοχή αλλοδαπών - κοινοτικών παικτών

Ποδόσφαιρο:Συμμετοχή αλλο…

Τόσο στη Γ' Εθνική ό...

Όλα έτοιμα για τον 4ο Eco ποδηλατικό Γύρο Ζαχάρως

Όλα έτοιμα για τον 4ο Eco…

Και για τον 2ο αγώνα...

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου: Στα… χαρακώματα για τον δάκο!

Αγροτικός Συνεταιρισμός Π…

Συμβολική κατάληψη δ...

Συνάντηση με Γρηγοράκο: Επέστρεψαν με … 6 Επικουρικούς γιατρούς

Συνάντηση με Γρηγοράκο: Ε…

Συνάντηση Διοίκησης ...

Prev Next
A+ A A-

Βρέχει βλήματα στο Παλαιοχώρι

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Δύο άστοχες βολές βρήκαν αγωγό του ΤΟΕΒ και καντίνα στην παραλία

Του Γιάννη Σπυρούνη

Δύο βλήματα από εκπαιδευτικές βολές της Πολεμικής Αεροπορίας που ξέφυγαν από το πεδίο βολής Παλαιοχωρίου, έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής και τη δημοτική αρχή. Πριν δύο ημέρες ένα βλήμα έπεσε και προκάλεσε φθορές στον αγωγό άρδευσης του ΤΟΕΒ στην περιοχή, ενώ προχθες το βράδυ ένα άλλο βλήμα έπεσε δίπλα σε καντίνα στην παραλία Παλαιοχωρίου, όπου προκλήθηκαν φθορές και σταθμευμένα αυτοκίνητα και κινδύνεψαν πολίτες και μικρά παιδιά που βρίσκονταν στο σημείο. Χθες το πρωί κάτοικοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής μαζί με το δήμαρχο πραγματοποίησαν συνάντηση στο σημείο που έπεσε προχθές το βράδυ η οβίδα και μίλησαν με σκληρή γλώσσα ζητώντας την απομάκρυνση του πεδίου βολής από την περιοχή, καθώς η ύπαρξή του αποτελεί όχι μόνο κίνδυνο αλλά και εμπόδιο στην ανάπτυξη της περιοχής. Ιδιαίτερη σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός που αναφέρθηκε και στις κινήσεις που έχουν γίνει για να προωθηθεί το αίτημα της απομάκρυνσης του πεδίου βολής

Λάβρος ο Καστρινός κατά επικριτών και κεντρικής εξουσίας
Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, κατήγγειλε το γεγονός ως απαράδεκτο με τα δύο βλήματα που έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή, χαρακτηρίζοντάς το ως φαινόμενο τριτοκοσμικής χώρας. Αναρωτήθηκε πως αν υπήρχε χθες δυστύχημα τι θα ικανοποιούσε τους αρμόδιους και σχολίασε πως δεν γίνεται να παίζουν κάποιοι με τις ανθρώπινες ζωές. Χαρακτήρισε ως κατάρα την ύπαρξη του πεδίου βολής στην περιοχή και έκανε τη σύγκριση με το πεδίο βολής της Σχίζας που δεν ήταν κατοικημένη περιοχή, αλλά καταργήθηκε. «Στη γη της επαγγελίας η κεντρική εξουσία επιβάλει το πεδίο βολής όχι μόνο για την 117 ΠΜ Ανδραβίδας, αλλά και από την Καλαμάτα και τον Άραξο». Ο κ. Καστρινός επικοινώνησε τόσο με το γραφείο του ΥΠΕΘΑ κ. Αβραμόπουλου όπου ζήτησε ραντεβού, όσο και με τον διοικητή της 117 ΠΜ όπου ζήτησε εξηγήσεις και θα διενεργηθεί ΕΔΕ. Καυτηρίασε την τοποθέτηση «τοπικών παραγοντίσκων» για άτυπες συμφωνίες και σχολίασε πως ο κόσμος όλους αυτούς τους έχει τοποθετήσει στο χρονοντούλαπο. «Με ενδιαφέρουν οι ζωές των συνδημοτών μου. Έχουμε καταφύγει στο ΣτΕ, εκδικάστηκε η υπόθεση και περιμένουμε την απόφαση. Με το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, έχουμε κάνει μελέτες για το θέμα, το έχουμε κυνηγήσει και συνεχίζουμε να απαιτούμε την απομάκρυνση του πεδίου βολής». Ο δήμαρχος Πηνειού απάντησε στους επικριτές του για θέματα ανάπτυξης, έργων μέσω του Ταμείου Μολυβιάτη, όπως ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία Παλαιοχωρίου, αλλά και για την παρουσία του στο θέμα των οβίδων και τόνισε πως όταν υπάρχουν εξελίξεις θα προβεί σε ανακοινώσεις με σοβαρότητα.

 

Τι είπαν κάτοικοι και φορείς

Δημήτρης Χρόνης κάτοικος Παλαιοχωρίου
«Περίπου στις 10,30 είχαμε νυχτερινές βολές και στην καντίνα του γιού ψήναμε σουβλάκια. Ξαφνικά ακούμε έναν θόρυβο και πέτρες άρχισαν να πετάγονται πάνω μας και στην καντίνα. Ο κόσμος που βρισκόταν εδώ ταράχτηκε. Η εγγονή μου ήταν στα τέσσερα μέτρα από το σημείο που έπεσε το βλήμα. Δηλαδή πρέπει να σκοτωθούν άνθρωποι για να σταματήσουν; Ήταν το δεύτερο περιστατικό σε δύο ημέρες, με πρώτο αυτό στον αγωγό του ΓΟΕΒ. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα γιατί θα έχουμε θύματα. Ο τόπος έχει ανάγκη από ανάπτυξη και τουρισμό. Το πεδίο βολής κάνει κακό στην περιοχή. Ο δήμος Πηνειού προσπαθεί όμως πιστεύω ότι είναι άλλες δυνάμεις που μπορούν να διώξουν το πεδίο βολής. Δεν έχουμε κράτος».

Γεράσιμος Αντωνόπουλος κάτοικος Παλαιοχωρίου
«Μια ζωή έχουμε εδώ το πεδίο βολής και δεν το διώχνουν. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Να ζήσουν καλά τα παιδιά μας. Δεν είναι η πρώτη φορά τώρα, έχουν πέσει και μέσα στο χωριό βλήματα και στα χωράφια που δουλεύουμε. Έχουμε κουφαθεί από τη βοή, πάνω από τα σπίτια μας περνάνε. Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Μακριά από την κατοικημένη περιοχή».

Σωκράτης Παπαδόπουλος κάτοικος Παλαιοχωρίου
«Δεν είναι πράγματα αυτά. Πρέπει να σταματήσει. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Χθες νομίζαμε ότι μας βομβαρδίζουν από το Ιράκ. Δεν πάει άλλο. Κινδύνεψε κόσμος εδώ χθες (σ.σ. προχθές). Δεν μας υπολογίζει η διοίκηση της Ανδραβίδας. Και έρχονται εδώ και από την Καλαμάτα και τον Άραξο. Δεν σκέφτονται ούτε τους ηλικιωμένους, ούτε τα μικρά παιδιά, ούτε τους μαθητές που διαβάζουν. Τον στρατό και την αεροπορία την αγαπάμε. Είναι κομμάτι της κοινωνίας αλλά πρέπει να μας σεβαστούν».

Κώστας Γαβρηλιάδης πρόεδρος Παλαιοχωρίου
«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πενήντα χρόνια τώρα. Έχουμε κάνει προσπάθειες να μπει τουλάχιστον ένα μέτρο. Μέτρο δεν μπαίνει, δεν έχουν βάλει καν κόκκινες σημαίες για οριοθέτησή του. Το βασικό είναι να φύγει το πεδίο βολής από δω, να βρεθεί άλλος χώρος, γιατί η περιοχή μας αναπτύσσεται διαρκώς. Αυτό πρέπει να το δουν κεντρικά. Ο διοικητής και οι χειριστές δεν φταίνε κάτι. Η κεντρική εξουσία πρέπει να δει το θέμα. Οι κάτοικοι παραπονιούνται συνέχεια και στο τέλος θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με αυτή την κατάσταση και θα έχουμε δυσάρεστα γεγονότα. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να αλλάξει η κατάσταση;»

Θανάσης Τσατσός αντιδήμαρχος Πηνειού
«Με λύπη παρακολουθώ αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Πρώτα με το βλήμα που έπεσε στον αγωγό του ΤΟΕΒ και μετά με την οβίδα που έπεσε δίπλα στην καντίνα και από θαύμα δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα. Είναι χιλιοειπωμένα. Η κεντρική εξουσία δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα. Ο δήμος έχει κάνει πολλές προσπάθειες και ο δήμαρχο προσωπικά. Πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον μια συνεννόηση με την 117 ΠΜ και τους τοπικούς φορείς για τους θερινούς μήνες να μην γίνονται βολές εδώ. Ζητήσαμε την περίοδο των πανελληνίων εξετάσεων να μην γίνονται πτήσεις να μην ενοχλούνται οι μαθητές, αλλά δεν εισακουστήκαμε, έκαναν περισσότερες. Δεν τα έχουμε ούτε με τους πιλότους ή το διοικητή της μονάδας, αλλά με την κεντρική εξουσία».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα