Menu
Σκουπίδια : Μυρίζει κινητικότητα…

Σκουπίδια : Μυρίζει κινητ…

Περίεργη ησυχία για ...

Δωρεάν διακοπές από το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός 2014

Δωρεάν διακοπές από το πρ…

Ποιοι είναι δικαιο...

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής!

Ήρθε ως… μεταρρυθμιστής! …

Αν και δεν πρόλαβαν ...

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχει η πυροσβεστική

Άρχισαν οι φωτιές – Τρέχε…

Τέσσερα στρέμματα ...

Κατά φαντασίαν φαντασιακός

Κατά φαντασίαν φαντασιακό…

Του Στάθη στον eniko...

Η Βερενίκη με άλλο χτένισμα

Η Βερενίκη με άλλο χτένισ…

Ένα από τα πράγματ...

Απεργούν αύριο γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Απεργούν αύριο γιατροί κα…

«Δουλεύουμε καθημε...

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους καλλιεργητές ροδιάς

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους …

Αυτή η περίπτωση τ...

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρίστησε Λοχοβίτη

Κόροιβος Αμαλιάδα: Ευχαρί…

  Ο Κόροιβος με ανα...

Εφημερίες: «Λύση» με μετακινήσεις ειδικών γιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδος

Εφημερίες: «Λύση» με μετα…

Έρχονται ασφαλείς ...

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Προσλήψεις 3.384 εποχικών

Ιδιαίτερα θερμό αν...

Και πάλι για την αξιολόγηση!

Και πάλι για την αξιολόγη…

Ηλεκτρονική φόρμα-έκ...

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρονος ληστής με ρόπαλο

Στρούσι Ανδραβίδας:15χρον…

Επιτέθηκε σε 79χρο...

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμένοι για την ανατροπή

Εθνική Ελλάδας: Αποφασισμ…

  Οι διεθνείς μας δ...

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλίου σε μισθούς και επιδόματα

Αυτά αλλάζουν από 1η Ιουλ…

Αλλαγές στους μισθ...

Επιτυχημένη η εκδήλωση  των «μικρών» του Δημοτικού Ωδείου στην Αμαλιάδα

Επιτυχημένη η εκδήλωση τ…

Με μεγάλη επιτυχία...

Prev Next
A+ A A-

Καλό καλοκαίρι για τους μαθητές!!!

Αποχαιρετιστήριες γιορτές σε όλα τα δημοτικά σχολεία της Ηλείας για την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς

Το σχολείο, τους συμμαθητές τους και τους δασκάλους τους, αποχαιρέτισαν χθες με πολλά χαμόγελα, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ηλείας, αφού με τις σχολικές γιορτές τους και την απονομή των ενδεικτικών τους, έκλεισαν πίσω τους την αυλόπορτα και ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο.

 

Σε όλα τα δημοτικά σχολεία, το κλίμα χθες ήταν ενθουσιώδες, η μέρα τους ξεκίνησε χωρίς σχολική τσάντα και διάβασμα, τα πιτσιρίκια έβαλαν τα καλά τους και παρουσίασαν τις γιορτές που ετοίμασαν για την ημέρα του αποχαιρετισμού παρουσία των γονιών τους και των δασκάλων τους. Η λήξη της σχολικής χρονιάς, για όλες τις ηλικίες της μαθητικής ζωής, αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, γιατί συνοδεύεται πάντα από την απονομή των ενδεικτικών και των βαθμών τους, που αποτυπώνουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Οι μαθητές με καμάρι παρέλαβαν τους βαθμούς τους, έπαιξαν μικρά θεατρικά και σκετς, τραγούδησαν με τις χορωδίες τους, απήγγειλαν τα ποιήματά τους και στο βάθος του μυαλού τους, είχαν την αμέσως επόμενη κίνησή τους, που ήταν η προγραμματισμένη… βουτιά στη θάλασσα. Τα μικρότερα παιδιά, της πρώτης κυρίως τάξης του δημοτικού, ήταν εκείνα που απόλαυσαν περισσότερο την σχολική γιορτή, γιατί ήταν και η πρώτη τους σχολική εμπειρία, μια εκδήλωση που προετοίμαζαν μέρες και ανέμεναν με ιδιαίτερη χαρά. Εντελώς διαφορετική ήταν η αίσθηση των μαθητών της ΣΤ΄δημοτικού, που η χθεσινή ήταν η τελευταία τους μέρα στο δημοτικό σχολείο, αφού για εκείνα κλείνει ένας πρώτος μεγάλος κύκλος της σχολικής τους ζωής και ετοιμάζονται να ανοίξουν τα φτερά τους για το γυμνάσιο. Άλλος χώρος, άλλοι συμμαθητές, περισσότερο διάβασμα αλλά και πλησμονή για όλα όσα πρόκειται να έρθουν από το Σεπτέμβριο αλλάζοντας στην κυριολεξία τις μέχρι τώρα συνήθειές τους. Γι αυτό και υπήρχε ένα κλίμα συγκίνησης μεταξύ των αποφοίτων του δημοτικού, ο αποχαιρετισμός δεν ήταν εύκολος ούτε για τους μαθητές ούτε για τους δασκάλους τους που θα τα αποχωριστούν. Ο Σεπτέμβρης πιθανόν θα τα βρει σε διαφορετικά σχολεία, στο διπλανό θρανίο θα κάθονται πλέον νέοι συμμαθητές τους γι αυτό και τα συναισθήματα χθες ήταν ανάμεικτα. Βεβαίως, το συναίσθημα που κυριάρχησε ήταν η χαρά και ο ενθουσιασμός σε όλα τα δημοτικά.

Ωστόσο δεν υπήρξε σχολείο στην Ηλεία, από τα μονοθέσια και τα διθέσια των χωριών με τους λίγους μαθητές, ως τα πολυθέσια των μεγάλων πόλεων της Ηλείας, που να μην έχει ξεχωριστό χρώμα η γιορτή για την λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς. Σε κάποια από αυτά, όπως στο 6ο δημοτικό σχολείο του Πύργου, ο επί 12 χρόνια διευθυντής του και 18 συνολικά δάσκαλος στο ίδιο πάντα σχολείο, ο κ. Γιώργος Αντωνόπουλος, έκλεισε χθες την σχολική του καριέρα με 35 χρόνια υπηρεσίας και με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συναδέλφους του, στους μαθητές του και τους γονείς των παιδιών για όλα όσα έζησαν αυτά τα χρόνια, καθώς συνταξιοδοτείται και από τον Σεπτέμβρη δεν θα είναι πια κοντά τους. Πιθανόν να υπήρξαν και άλλες τέτοιες αποχωρήσεις δασκάλων με σύνταξη, που έκλεισαν πίσω τους την πόρτα του σχολείου με ένα δάκρυ. Όπως και να’ χει, κάθε τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς είχε χθες το δικό της χρώμα και η ευχή όλων ήταν… καλά μπάνια!!!

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα