Menu
Επιχορήγηση, έστω και ψίχουλα

Επιχορήγηση, έστω και ψίχ…

  ΕΝΩ διαρκούσε η φ...

Κοντογιάννης: Να ληφθούν νέα μέτρα για τη διευκόλυνση των οφειλετών στον ΟΑΕΕP

Κοντογιάννης: Να ληφθούν …

Όχι σε κατασχέσεις...

 Διεθνές συνέδριο την Παρασκευή στον Πύργο για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Διεθνές συνέδριο την Παρ…

Συμπράττουν Περιφέ...

Αγανάκτηση για το τέλος ακίνητης περιουσίας στην Αμαλιάδα…

Αγανάκτηση για το τέλος α…

«Πονοκέφαλο», αλλά...

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ομαδικές αγωγές ή παρέμβαση βουλευτών για νομοθετική ρύθμιση

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου…

Δύο οι προτάσεις γ...

«Ανοίγει» η εφαρμογή για τα μηχανογραφικά

«Ανοίγει» η εφαρμογή για …

Μετά τις 14 Ιούλη ...

Πρόοδος Σαλμώνης: Πρόεδρος ο Πατσούρης

Πρόοδος Σαλμώνης: Πρόεδρο…

Ο Γιάννης Πατσούρη...

ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας : Προστασία από τροχαία ατυχήματα.

ΙΝ.ΚΑ Νομού Ηλείας : Προσ…

  Επανειλημμένα ...

Καθαρή η παραλία της Κυλλήνης

Καθαρή η παραλία της Κυλλ…

Έτοιμη να υποδεχθε...

Με επιτυχία η πολιτιστική  εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Γαστούνη

Με επιτυχία η πολιτιστική…

«Ας χορέψουμε στην...

Απ. Κατσιφάρας  προς τον Μάκη Βορίδη  για την υγεία στην Ηλεία:Πάρτε τώρα αποφάσεις !

Απ. Κατσιφάρας προς τον …

  Κινδυνεύουν ανθρώ...

Η Ζωή Παρασκευοπούλου «μύησε» τα παιδιά στην τοξοβολία

Η Ζωή Παρασκευοπούλου «μύ…

 Η Εθνική Ολυμπιακ...

Ολυμπιακός Σαβαλίων: Κοντά σε παραμονή ο Τζαβάρας

Ολυμπιακός Σαβαλίων: Κοντ…

Τοπικό ποδόσφαιροΠ...

Σκουπίδια: Το… μπαλάκι στο Λιατσή!

Σκουπίδια: Το… μπαλάκι στ…

Αδιέξοδη συνάντηση...

Θέμα πολιτισμού

Θέμα πολιτισμού

Αλήθεια πόσο δύσκολο...

Prev Next
A+ A A-

Στην πρέσα της τρόικας το δημόσιο ΙΕΚ Πύργου

 

 

 

Διέλυσαν και το Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου

-«Ακέφαλο» μετά την παραίτηση του Δ/ντή Π. Τσώνη

-Δεν υπάρχει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος να εξετάσει τις αιτήσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών

Μετά τη διάλυση των Επαγγελματικών Λυκείων, σειρά πήρε και το Δημόσιο ΙΕΚ του Πύργου τα μαθήματα στο οποίο ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει και οι 150 μαθητές που έχουν εγγραφεί σε αυτό βρίσκονται στον αέρα! Η υποστελέχωση του ήταν και η αιτία που οδήγησε τον ένα και μοναδικό υπάλληλο, τον μέχρι χθες Διευθυντή του, Παναγιώτη Τσώνη, σε παραίτηση.

Μπορεί όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν αποφασίστηκε η κατάργηση βασικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ το Υπουργείο Παιδείας να διαβεβαίωνε πως αυτές θα λειτουργήσουν μέσω των Δημοσίων ΙΕΚ με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου τους, η πραγματικότητα δείχνει πως όχι μόνο δεν αναβαθμίστηκαν αλλά απαξιώθηκαν εντελώς με αποτέλεσμα δέκα μέρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη των μαθημάτων, το Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Πύργου να παραμένει κλειστό!

Σημειώνεται ότι στο γ’ εξάμηνο έχουν εγγραφεί συνολικά για τα δυο τμήματα στην ειδικότητα «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων» και τα τμήματα «Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής» και «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» 95 μαθητές.

Επιπλέον στις δυο νέες ειδικότητες που εγκρίθηκαν, έχουν εγγραφεί συνολικά 55 παιδιά και συγκεκριμένα 30 στο τμήμα «Μαγειρικής Τέχνης» και 25 παιδιά στο τμήμα «Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων».

Πλήρης αδιαφορία

Με τις εγγραφές παλαιότερων και νέων μαθητών να έχουν ολοκληρωθεί στις τέσσερις ειδικότητες του προηγούμενου εξαμήνου και στις δυο νέες ειδικότητες, τα μαθήματα είναι αδύνατον να ξεκινήσουν καθώς παρόλες τις προσπάθειες του Διευθυντή του Δημόσιου ΙΕΚ Πύργου όλο το προηγούμενο διάστημα για την άμεση στελέχωση του Ινστιτούτου με Διοικητικό Προσωπικό προκειμένου να τρέξει τις διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων πρόσληψης εκπαιδευτικών, τίποτα απολύτως δεν έχει γίνει. Αποτέλεσμα είναι κανένας εκπαιδευτικός να μην έχει ακόμα προσληφθεί. «Εξαναγκάστηκα σε παραίτηση καθώς όλες οι προσπάθειες που κατέβαλα όλο το προηγούμενο διάστημα για την στελέχωση του Ινστιτούτου με διοικητικό προσωπικό προκειμένου να ρυθμίσει τις λεπτομέρειες των θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του ΙΕΚ, έπεσαν στο κενό. Μόνος μου, ως Διευθυντής, δεν ήταν δυνατόν να ελέγξω αιτήσεις εκπαιδευτικών, να αναζητήσω εξωτερικά εργαστήρια για την πρακτική των μαθητών, να κάνω εγγραφές, να δίνω βεβαιώσεις και χίλια δυο άλλα…» επισημαίνει ο μέχρι πρότινος Διευθυντής κ. Παναγιώτης Τσώνης και προσθέτει πως απέστειλε επανειλημμένως έγγραφα προς την κεντρική υπηρεσία, τη Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης ζητώντας την πρόσληψη με διάθεση ή απόσπαση δυο τουλάχιστον διοικητικών υπαλλήλων ενώ ενημέρωσε και τηλεφωνικώς τον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γ. Παναγιωτόπουλο που έχει και την αρμοδιότητα στελέχωσης του ΙΕΚ χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. «Παράλληλα, πραγματοποίησα και παράσταση στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ζητώντας του να μας διαθέσει εκπαιδευτικό χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και τα μαθήματα θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τις 21 Οκτώβρη…».

Προσωπικό ούτε για δείγμα!

Το Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου από την περασμένη Πέμπτη, μετά την παραίτηση του Διευθυντή η οποία εστάλει στο Υπουργείο παραμένει ακέφαλο και μάλιστα στη λίστα της πρόσκλησης που είχε γίνει για τη θέση των Διευθυντών δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος. «Πέντε χρόνια βρισκόμουν στο ΙΕΚ και δεν αντιμετωπίζαμε τέτοια προβλήματα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα υποδιευθυντή και δυο διοικητικούς υπαλλήλους που έρχονταν με απόσπαση αλλά φέτος κανέναν. Με λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής δεν έκανε τίποτα για να στελεχώσει το ΙΕΚ τη στιγμή που σε άλλες περιπτώσεις, τα κωλύματα που αναφέρονταν σε εμένα, για άλλους Διευθυντές ΙΕΚ ξεπερνιόντουσαν αμέσως… Ζητώ συγνώμη από τους μαθητές που περιμένουν πως και πώς να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους, αλλά αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία ήταν παραπάνω από αυτό που μπορούσα να περάσω. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα τόσα χρόνια, στα εξωτερικά εργαστήρια, τον Μητροπολίτη, το Χαμόγελο του Παιδιού και όλους όσους μας στήριξαν. Εξαναγκάστηκα σε παραίτηση και πλέον όπως ενημερώθηκα και από την Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης θα πρέπει να επιστρέψω στην υπηρεσία μου, την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας».

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων