Menu
.Συνελήφθη  ανήλικος καλλιεργητής ναρκωτικών στα Καβάσιλα

.Συνελήφθη ανήλικος καλλ…

Κατασχέθηκαν συνολι...

Στον Κορυδαλλό ο φονιάς του Βασίλη Μαρτζάκλη

Στον Κορυδαλλό ο φονιάς τ…

Τι είπε ο πατέρας ...

Ότι θέλει, θέλει…

Ότι θέλει, θέλει…

Όπως σε κάθε προεκ...

Γίνονται και θαύματα;

Γίνονται και θαύματα;

Το νέο σχολικό χάρτη...

Στήριξη από ηλειακές επιχειρήσεις

Στήριξη από ηλειακές επιχ…

Την έμπρακτη συμπαρά...

Υποψήφιος ο Θαν. Γκατζόπουλος

Υποψήφιος ο Θαν. Γκατζόπο…

  Αποτελεί τα τελευ...

Υποψήφιος με Αργυρόπουλο ο Νούσιας!

Υποψήφιος με Αργυρόπουλο …

  Υποψήφιος δημοτικ...

Βόλεϊ- Κόροιβος: Στις 7.30μμ σήμερα ο τελικός με Απόλλωνα!

Βόλεϊ- Κόροιβος: Στις 7.3…

  Στις 7.30μμ θα ξε...

 Για καθαρή λύση, Ανταρσία !

Για καθαρή λύση, Ανταρσί…

Της  Μαρία Τσαντίλ...

Στίβος: Με επιτυχία και φέτος τα «Κοροίβεια»

Στίβος: Με επιτυχία και φ…

Για ακόμη μία χρον...

ΠΑΟ Βάρδας: Όλη η Βουπρασία ζει για τον «τελικό» με Κόρινθο!

ΠΑΟ Βάρδας: Όλη η Βουπρασ…

Γ’ Εθνική Της Μαρ...

Αχτύπητο… δίδυμο με διάθεση για προσφορά!

Αχτύπητο… δίδυμο με διάθε…

  Δύο εικοσιτετράωρ...

Το πρώτο debate με Έλληνα πολιτικό -Ο Τσίπρας κέρδισε το ενδιαφέρον και στο ...twitter-βίντεο

Το πρώτο debate με Έλληνα…

Διεκδικώντας τη στ...

Με το κεφάλι ψηλά!

Με το κεφάλι ψηλά!

Έχει τραβήξει τα π...

Άξιος και ικανός για τις ευθύνες της εξουσίας

Άξιος και ικανός για τις …

Στην θορυβούσα και α...

Στην Α2 Σιδέρης τα πιο πολλά

Στην Α2 Σιδέρης τα πιο πο…

  Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σιδέ...

Prev Next
A+ A A-

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να κουκουλωθεί το σκάνδαλο του Ταμείου Μολυβιάτη!»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε χθες με τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

«Θα διεκδικήσουμε να επιστραφούν τα χρήματα στους πυρόπληκτους συμπατριώτες μου της Ηλείας»

 

 Της Ελένης Παπαδοπούλου

Ως «ανοιχτή πληγή και ανοιχτό σκάνδαλο», χαρακτήρισε χθες από τον Πύργο,  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, την υπόθεση του Ταμείου Μολυβιάτη διαβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει  να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί και κυρίως δεν θα επιτρέψει να κουκουλωθεί!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο διήμερο βρίσκεται στον Πύργο, όπου συμμετείχε στην κεντρική ομιλία του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική εκδήλωση της υποψηφίας δημάρχου Δώρας Καλάκου, παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΑ Πύργου και χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος Δημήτρης Δημητρουλόπουλος και μέλη του Δ.Σ, όπου αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για θέματα που αφορούν το δικηγορικό σώμα και την απονομή της δικαιοσύνης. Με αυτήν την αφορμή, έδωσε συνέντευξη τύπου, ευχαριστώντας αρχικά τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας για την πρόσκληση,  με πρώτη αναφορά το μείζον θέμα του Ταμείου Μολυβιάτη αναφέροντας:

«Μια και βρισκόμαστε στην Ηλεία, θα ήθελα να μιλήσω για ένα θέμα που άπτεται και της αρμοδιότητας της Δικαιοσύνης και της διεκδίκησης των πολιτών και πληγέντων κατοίκων της Ηλείας από την βιβλική καταστροφή των πυρκαγιών  του 2007. Μιλάω για το Ταμείο Μολυβιάτη που παραμένει  ανοιχτή πληγή και ανοιχτό σκάνδαλο!  Το γεγονός ότι τα εκατομμύρια ευρώ που συνελέγησαν από την έμπρακτη αλληλεγγύη των πολιτών προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας, αγνοούνται! Και από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσουμε όχι μόνο να διαλευκανθεί το σκάνδαλο αυτό αλλά και να αποδοθούν στους δικαιούχους τα χρήματα εκείνα που ο ελληνικός λαός συγκέντρωσε χάριν της αποκατάστασής τους και εις ένδειξη ανυπόκριτης συμπαράστασης στους πληγέντες συνανθρώπους μας και συμπατριώτες μας.

Σε ερώτησή μας για το εάν έχει την πληροφορία ότι οικονομικοί Εισαγγελείς ανοίγουν το φάκελο του Ταμείου Μολυβιάτη, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι όπως έχει ενημερωθεί,  η υπόθεση ερευνάται.
«Γνωρίζετε ασφαλώς ότι υπήρξε δημόσια παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να μην κουκουλωθεί άλλο ένα σκάνδαλο ολκής και σας διαβεβαιώνω ότι από πλευράς ελέγχου του κυβερνητικού έργου σε θέματα δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Επιτροπής της οποίας έχω την ευθύνη για λογαριασμό της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτή η υπόθεση ούτε να ξεχαστεί, ούτε να σκεπαστεί!»   

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχες για να μην περισταλούν άλλο τα δικαιώματα των πολιτών»

Όσον αφορά τα θέματα που συζητήθηκαν και αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης και άλλα νομικά ζητήματα, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να δίνουν την μάχη για να μην περισταλούν άλλο τα δικαιώματα του πολίτη:

«Η Δικαιοσύνη είναι το πρώτο πεδίο δοκιμασίας του πολιτικού συστήματος και της ίδιας της Δημοκρατίας και που δυστυχώς επί εποχής μνημονίου η Δικαιοσύνη βάλλεται και προσβάλλεται, υπονομεύεται και υποσκάπτεται και δυστυχώς κάποιοι επιδιώκουν και να χειραγωγείται. Το γεγονός ότι οι δικηγόροι οι φυσικοί και εκ του νόμου παραστάτες και συμπαραστάτες των πολιτών που πλήττονται τα δικαιώματά τους βρίσκονται και οι ίδιοι να βάλλονται, είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδευμένης στρατηγικής της μνημονιακής διακυβέρνησης η οποία επιδιώκει τελικά να αποκλείσει τους πολίτες από την Δικαιοσύνη επιβάλλοντας χαράτσια επί χαρατσιών αλλά και αποδεκατίζοντας τους δικηγόρους οι οποίοι διαθέτουν τα νομικά και γνωστικά εργαλεία για να συμπαρασταθούν στους πολίτες. Με πάρα πολύ ευαισθησία αλλά και απόλυτη συμπαράσταση σε όσα αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι της χώρας και της Ηλείας αλλά και οι πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, είχαμε αυτήν την συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας. Οφείλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι οι δικηγόροι της Ηλείας παραμένουν ένα ζωντανό κύτταρο διεκδίκησης δημοκρατίας και διεκδίκησης του ζωντανού περιεχομένου του κράτους δικαίου. Οφείλω να πω, ότι από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, της αξιωματικής αντιπολίτευσης δώσαμε, δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, ούτως ώστε να μην περισταλούν άλλο τα δικαιώματα των πολιτών και να μην περικοπούν άλλο οι έννομες δυνατότητες και προσφυγές και να μην υποκατασταθεί ο πυρήνας του κράτους δικαίου έτσι όπως έχει κατοχυρωθεί επί εποχής του Διαφωτισμού. Θυμίζω ότι δυστυχώς σήμερα ο ισχύων κώδικας περί δικηγόρων, δεν ψηφίστηκε από την Βουλή, ψηφίστηκε από μια βουβή Επιτροπή με κενά έδρανα, όπου κανείς δεν ψήφισε θετικά σε κανένα άρθρο. Αντίθετα εμείς ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίσαμε τα άρθρα εκείνα που υπονομεύουν την λειτουργία της Δικαιοσύνης και την αποστολή του δικηγόρου και λειτουργού της δικαιοσύνης.»

 

Ποια θέματα έθεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κ. Δημήτρης Δημητρουλόπουλος αμέσως μετά την συνάντηση με την κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε:

« Με χαρά υποδεχθήκαμε στα γραφεία μας την τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης μας, είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για διάφορα θέματα που αφορούν την απονομή της δικαιοσύνης στον τόπο μας, δεδομένου ότι μοιραζόμαστε την κοινή πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του πολιτεύματός μας και υπό αυτήν την έννοια θα πρέπει πάντα να προστατεύεται. Δυστυχώς δέχεται όλη αυτήν την περίοδο ισχυρά πλήγματα με συνέπεια να έχει πληγεί το κύρος της και βεβαίως το ενδιαφέρον όλων μας είναι το πώς θα πρέπει να αποκατασταθεί σε θεσμικό επίπεδο προκειμένου η δικαιοσύνη να επιτελεί το ρόλο που πρέπει να επιτελεί. Όταν μιλάμε για πλήγματα αναφερόμαστε στις επικείμενες αλλαγές σε βασικούς  κώδικες απονομής της δικαιοσύνης όπου προωθούνται δίκες – εξπρές που συνεπάγονται τον περιορισμό του δικαιώματος της δημοσιότητας και της ελεύθερης ακρόασης των εμπλεκομένων μερών, η καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης που είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που όμως δεν θα μπορέσει να γίνει με κριτήριο μόνο και μόνο την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας με παράλληλη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των διαδίκων. Αυτά συζητήθηκαν μεταξύ μας και είχαμε και την ευκαιρία να ακούσουμε και τις απόψεις του κόμματός της, του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτά τα θέματα που θέσαμε.»

Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που αφορούν γενικά το δικηγορικό σώμα, γιατί είναι ένας από τους κλάδους που επίσης πλήττονται από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης με αποτέλεσμα σήμερα πάρα πολλοί συνάδελφοι να είναι ανασφάλιστοι, να μην είναι σε θέση να να εκπληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις. Τέλος, με την ίδια ευκαιρία, θέσαμε στην κ. Κωνσταντοπούλου και θέματα που αφορούν το Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας όπως την ανυπαρξία της υλικοτεχνικής υποδομής που θα επέτρεπε την απρόσκοπτη απονομή της δικαιοσύνης, όπως το κτίριο του δικαστηρίου που πλέον δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Πρωτοδικείου και του Δικηγορικού Συλλόγου, την έλλειψη προσωπικού, δικαστών, απουσία ηλεκτρονικής οργάνωσης και ακόμα το θέμα του Εφετείου που προφανώς εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ο οποίος μελετάται.»  

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα