Menu
Τραγωδία σε παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Τραγωδία σε παραλία της Α…

Τραγωδία στην παρα...

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών

Ανακοινώθηκαν τα στατιστι…

Στη δημοσιότητα δό...

Τέλος στην αγωνία και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Τέλος στην αγωνία και για…

Αναρτήθηκαν χθες ο...

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτοβουλία για λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτ…

Νομοθετική ρύθμιση...

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξοδα για την Άννα Συνοδινού

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξο…

«Οτιδήποτε χρειασθεί...

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις…

Από τις 14 Ιουλίου...

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλεία: Πέτυχαν το στόχο τους!

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλ…

Ρεπορτάζ: Κική Κολ...

«Εικονικό» παρελθόν

«Εικονικό» παρελθόν

Αναφερόμαστε τόσο ...

Και κάτι καλό…

Και κάτι καλό…

  Ενώ το γενικό κλί...

Αφόρητη η κατάσταση στα φανάρια

Αφόρητη η κατάσταση στα φ…

Τα παιδιά των φανα...

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλιστους

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλι…

Από την τσέπη τους θ...

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Η Χαριτίνη Χριστοπ...

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγαλείας: Γιόρτασαν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγ…

Με μια εντυπωσιακή ...

Χρώματα της Ήλιδας : Τον Αύγουστο στο προαύλιο  του Παλιού Μουσείου Ολυμπίας

Χρώματα της Ήλιδας : Τον …

Συνεχίζει τις μουσ...

Το ραντεβού με τον Βρούτση

Το ραντεβού με τον Βρούτσ…

 Στις αρχές της επόμ...

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κριστιάνο

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κρ…

  Πρόωρα αποχαιρέτι...

Prev Next
A+ A A-

Γιάννης Λυμπέρης: Είμαστε πολλοί!!!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Μετά από 16 χρόνια που δώσαμε την υπόσχεση όλοι μαζί να προχωρήσουμε!

Να πάμε την Ήλιδα μπροστά, σε μια δύσκολη εποχή!

 

Ήταν πριν 16 χρόνια, που δώσαμε την υπόσχεση να καταργήσουμε το εμφιαλωμένο νερό. Μετά από σχεδιασμό, περιπέτειες, κόπους, αγώνες, δυσκολίες σ την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι εικονική αυτή η πραγματικότητα;

Άκουσον – άκουσον! Το πρώτο έργο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το πρώτο έργο του ΕΠΠΕΡΑΑ το είπαν εικονική πραγματικότητα.

Μας λένε ότι τα εγκαίνια που κάναμε ήταν ψεύτικα. Εμείς σε λίγες μέρες θα πίνουμε νερό από τις βρύσες μας. Δεν τα κατάφεραν με τις ασυγχώρητες πράξεις τους να καθυστερήσουν το έργο. Δεν μπορούν να σταθούν στο ανάστημα ενός δημάρχου. Μικρή καρδιά, μικρή ψυχή δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που θέλουν να πάρουν τέτοιες θέσεις.

Είμαστε ο δήμος των έργων. Η μικρή Ήλιδα φιγουράρει αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση στην Ελλάδα στην κατανομή του ΕΣΠΑ. «Τι έκανες δήμαρχε;» ρωτούν.

Έκανα αυτό που ήταν δυνατόν να γίνει: Πήγα στο ΕΣΠΑ, το μοναδικό πρόγραμμα που ήταν ενεργό και έφερα όσα χρήματα μπορούσα να φέρω. Τα περισσότερα χρήματα από όλους τους δημάρχους της χώρας. Και κάναμε  έργο. Το αμφισβητείτε κύριοι που θέλετε να έρθετε στη δημοτική αρχή; Δεν μπορείτε. Έχουμε κάνει τεράστιο έργο.16 χρόνια συνεχώς μιλάμε με έργα.

Μίλησαν και για ψηφοδέλτιο. Μας κατηγόρησαν ότι έχουμε νέα παιδιά στο ψηφοδέλτιο, γιατί (άκουσον-άκουσον) δεν μπορούμε να βρούμε άλλους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη νεολαία και το μέλλον;  Στις 18 Μαΐου το βράδυ αυτή η κοινωνία θα έχει επιλέξει νέα πρόσωπα. Τα παιδιά που θα γράψουν τη δική τους ιστορία. Από αυτούς εδώ τους νέους ανθρώπους θα βγει ο αυριανός δήμαρχος Ήλιδας.

Η νεολαία είναι εδώΤα χωριά είναι  εδώ. Είμαστε όλοι εδώ. Γιατί κατάλαβαν μέσα από αυτή τη συγκυρία, που το ελληνικό κράτος πτώχευσε –δεν υπήρχαν πόροι δεν υπήρχε ευρώ - ότι δεν μπορούσαν να γίνουν τα απαραίτητα . Αλλά το εξηγήσαμε. Τα έργα του ΕΣΠΑ δεν είναι έργα μόνο για την Αμαλιάδα. Το διυλιστήριο δεν είναι έργο της Αμαλιάδας. Η παράκτια προστασία, ένα τεράστιο έργο ενταγμένο στο ΕΠΠΕΡΑΑ είναι έργο για όλα τα παραλιακά μας διαμερίσματα. Αποχέτευση   σε Δουνέικα, Καρδαμά,Κ ουρούτα, Μαραθιά, Αμπελόκαμπο, Σαβάλια. Το έργο της αντιρρύπανσης για τη θάλασσα ξεκινά το καλοκαίρι. Το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων που μαζί με τα αστικά θα μπορεί να διαχειρίζεται και τα γεωργικά απόβλητα δεν είναι έργο της Αμαλιάδας.

Η Πηνεία είναι εδώ. Έγινε η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και κόπηκαν τα πόδια σε μερικούς, που με ρωτούσαν: «Πού ήσουν Γιάννη Λυμπέρη;»

Εδώ ήμουν, εδώ είμαι και εδώ θα είμαστε και πάλι.

Αλήθεια, εσύ πού ήσουν κε Αντοπεριφερειάρχη των οικονομικών;

Πού ήσουν για την Αμαλιάδα, για την Πηνεία, για την Ήλιδα το χωριό σου;

Ακούσατε τίποτα από τον αντιπεριφερειάρχη όταν έλεγαν ότι θα σταματήσει η Ολυμπία οδός στην Πάτρα;

Όταν στην περιφέρεια μοίραζαν σε διάφορα έργα στην Ηλεία τα 20 εκατομύρια που ήταν για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ;

Όταν χωροθετούσαν στην Πάτρα το δημοπρατήριο που δικαιούται ο κάμπος;

Καμιά φωνή, καμιά διαμαρτυρία. Με τη σιωπή του και την ανοχή του.

Εμείς έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε να μαχόμαστε και θα κρατήσουμε το δήμο μας ψηλά. Θα δείξουμε την πραγματικότητα σε κάθε δημότη, για να κρίνει σωστά.

Έχουμε να καμαρώσουμε για το μεγαλύτερο έργο που πετύχαμε σήμερα. Είναι το τμήμα Γεωπονίας, που έγινε στην Αμαλιάδα. Που δεν υπήρχε στο χάρτη, όταν ήρθαμε εδώ. Μοναδικό τμήμα στη Δυτική Ελλάδα, όταν άλλες πόλεις και μάλιστα πρωτεύουσες έμειναν χωρίς σχολές. Πώς έγινε και η Αμαλιάδα βγήκε κερδισμένη; Τυχαία προφανώς δεν έγινε. Γιατί ο λαός δεν κάνει λάθη. Γιατί ο λαός επιλέγει και εκλέγει εκείνους που θα βγουν μπροστά, εκείνους που ξέρουν να διεκδικήσουν. Το τμήμα αυτό που διεκδικούσε ολόκληρη η Ηλεία επί 40 χρόνια, το πέτυχε τώρα η Ήλιδα και η Αμαλιάδα. Και σήμερα έχουμε 200 φοιτητές το χρόνο, 14 μόνιμους καθηγητές σε μια αυτόνομη μονάδα, που είναι βιώσιμη στην Αμαλιάδα της Ηλείας της Δυτικής Ελλάδας.

Ας μη φωνάζουν, ας μην απειλούν, ας μην κουνάνε το δάχτυλο.

Μιλάνε και για την Αρχαία Ήλιδα. Εμείς αναδείξαμε την Ήλιδα. Εμείςπροχωρήσαμε και προχωράμε τη διαδρομή Ήλιδα Ολυμπία, που θα εντάξουμε στο νέο ΕΣΠΑ για να προσελκύσει χιλιάδες να περπατήσουν το δρόμο που περπάτησαν οι αρχαίοι.

Τόλμησαν να μιλήσουν ακόμα και για αθλητισμό. Εμείς τιμούμε την αρχαία Ήλιδα, τη διοργανώτρια των Ολυμπιακών αγώνων,  που δεν μπορούσε παρά να έχει το καλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας. Οι άνθρωποι του αθλητισμού συστρατεύονται μαζί μας. Φτιάξαμε κολυμβητήριο διεθνών προδιαγραφών που διακρίνεται στα μεγαλύτερα περιοδικά. Βιώσιμο , χωρίς δαπάνες για ενέργεια, με σύστημα ηλιογεωθερμίας που λειτουργεί. Ένα κολυμβητήριο που φιλοξενεί όλη την Ηλεία. Σ’ αυτό το πρότυπο αθλητικό μας κέντρο γυμνάζονται καιι ψυχαγωγούνται εκατοντάδες παιδιά σε όλα τα αθλήματα.

Έτσι σχεδιάζονται τα μεγάλα έργα. Θέλουν χρόνο να μελετηθούν, να δημοπρατηθούν, να γίνουν.

 Έμείς θα είμαστε έδώ. Για να θεμελιώσουμε, να ξεκινήσουμε, να παραδώσουμε, να εγκαινιάσουμε αλλά και να ξεκινήσουμε τα μεγάλα έργα. Θα είμαστε παρόντες και την επόμενη πενταετία. Θα είμαστε μαζί σας για να σας κάνουμε περήφανους.

Δουλεύουμε για να σας κάνουμε περήφανους. Οι θέσεις και οι διακρίσεις που κερδίσαμε, δυο θητείες προεδρία στην ΤΕΔΚ, στο ΔΣ της ΚΕΔΕ είναι κατακτήσεις που πετύχαμε για το λαό της Ήλιδας. Είναι στρατηγικές θέσεις απ’ τις οποίες παλέψαμε για τα συμφέροντα της Ήλιδας.

  Το έργο μας παρουσιάζεται σε περιοδικά. Για να δείτε τι λέει η Ελλάδα για εμάς –όχι κάποιοι που θέλουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

Μπροστά μας έχουμε μια νέα θητεία. Στη νέα μας θητεία θα ανοίξουμε μας πόρτες του νέου ΕΣΠΑ μας επιχειρηματικότητας, μας καινοτομίας, μας αγροτικής οικονομίας. Από εδώ ξεκινάει η πραγματική οικονομία, από μας αγρότες και μας κτηνοτρόφους. Θα είμαστε εδώ, θα δώσουμε τον εαυτό μας  για να μας βοηθήσουμε να κάνουν μας υποδομές μας. Με φυσικό κτηνοτροφικό πάρκο από το Γεράκι ως το Πανόπουλο. Με συσκευαστήριο- δημοπρατήριο, για να δώσουμε νέα εμπορική αξία στα προϊόντα μας.

.

Πάμε όλοι μαζί. Η Αμαλιάδα είναι εδώ. Τα χωριά και η Πηνεία είναι εδώ. Οι νέοι είναι εδώ.

Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή!

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα