Menu
 Όλα  τα ονόματα των δικαιούχων για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

Όλα τα ονόματα των δικα…

Ολοκληρώθηκε η ηλε...

(Ηχητικό) "Ακόμη και με πέντε χιλιάδες ευρώ οφειλές προς το δημόσιο μπορεί να βρεθεί κάποιος στη φυλακή"

(Ηχητικό) "Ακόμη και…

Ακούστε το ηχητικό ...

Πρωτοβουλία για δημοψήφισμα ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πρωτοβουλία για δημοψήφισ…

Πρωτοβουλία για τη δ...

Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα από τα μεσάνυχτα: Οδηγίες προς τους καταναλωτές

Διακοπές ρεύματος σε όλη …

Ενόψει της έναρξης...

Νίκη Χριστοπούλου: Από την Αμαλιάδα η πρώτη των πρώτων της Ελλάδας

Νίκη Χριστοπούλου: Από τη…

  Του 2ου ΓΕΛ με 19...

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξεταστέοι μαθητές της Α΄Λυκείου

Εξαπλασιάστηκαν οι μετεξε…

Εξαπλασιάστηκε το ...

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύργου

Η «πρώτη» του 1ου ΓΕΛ Πύρ…

Τα συγχαρητήρια του ...

Ταλαιπωρία στην εφορία για το ιλιγγιώδες ποσό του... 1 λεπτού

Ταλαιπωρία στην εφορία γι…

Το αστρονομικό ποσ...

Ο ιός του Facebook

Ο ιός του Facebook

Από την αφρικανική...

Πύργος: Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Αλφειού

Πύργος: Τροχαίο με τραυμα…

Ένα άτομο έχει τρα...

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για Μανωλά!

Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για …

  Πολύ έχουν ανέβει...

Αυτές οι σχολές δίνουν δουλειά

Αυτές οι σχολές δίνουν δο…

Οδηγός για ΑΕΙ- ΤΕ...

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχαμε πολλές πρωτιές και υψηλές βαθμολογίες»

Βασίλης Δημητρέλλος: «Είχ…

Ικανοποιημένος ο Δ...

Τελείωσε η αγωνία για τους 1000 Ηλείους υποψηφίους

Τελείωσε η αγωνία για του…

Ανακοινώθηκαν χθες...

Το παρεάκι των αριστούχων!

Το παρεάκι των αριστούχων…

Είναι και οι τρεις...

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητα στην ακαδημία

Δάφνη Ανδραβίδας: Βαρύτητ…

Της Μαρίας Καραντώ...

Prev Next
A+ A A-

Βόλεϊ -Πυργέας: Νίκη στο φινάλε για τους άνδρες και παραμονή

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Τ

ο καλύτερο για το τέλος κράτησαν τελικά οι άνδρες του Πυργέα, καθώς πήραν σπουδαία νίκη με 3-2 επί του Άρατου Κιάτου, η οποία σε συνδυασμό με την ήττα του Άργη Καλαμάτας στο Λουτράκι, τους χάρισε την παραμονή στη Β' Εθνική, στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Οι παίκτες του χάρη Λόλα, παρότι δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, καθώς εξαιτίας της κρισιμότητας του αγώνα ήταν λογικό να υπάρχει άγχος, σε έναν μέτριο ποιοτικά αγώνα, εντούτοις στα κρίσιμα σημεία έδειξαν σοβαρότητα, αν και πάλι δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους, καθώς στην αρχή του δεύτερου σετ αποχώρησε με διάστρεμμα ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ στο τέταρτο σετ δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Γρηγόρης Τσώνης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Ο Πυργέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με καλό σέρβις και υποδοχή πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-14. Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως κύλησε το πρώτο, με τον Πυργέα να διατηρεί σταθερό προβάδισμα 4-5 πόντων. Όμως στη συνέχεια ο Άρατος πίεσε στο σέρβις και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, με τους παίκτες του Πυργέα όμως να είναι πιο ψύχραιμοι και να κάνουν το 25-23 και 2-0 στα σετ, σκορ που ήδη τους έδινε την παραμονή.

Στο τρίτο σετ ο Πυργέας έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο καθώς και πάλι είχε ευρύ προβάδισμα, όμως στο 23-20 ήρθε το μπλακ-άουτ. Ο Άρατος και πάλι με όπλο το σέρβις έφτασε στο set-point και το 23-24. Στη συνέχεια ο Πυργέας είχε δύο συνεχόμενα match-point στο 25-24 και 26-25, όμως οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι μπροστά, για να πάρουν τελικά το σετ με 28-30.

Οι παίκτες του Πυργέα μετά τη δραματική εξέλιξη του τρίτου σετ, έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους στο τέταρτο, με αποτέλεσμα, κι ενώ προηγούνταν με 3-1, να χάσουν τους κερδισμένους πόντους, εξαιτίας λάθους στις αρχικές θέσεις σε σχέση με την εξάδα που βρισκόταν τη στιγμή εκείνη στο παρκέ. Το γεγονός αυτό αποσυντόνισε πλήρως τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα και να φτάνουν εύκολα στην ισοφάριση, κερδίζοντας το σετ με 16-25 και στέλνοντας το παιχνίδι στο tie-break.

Στο πέμπτο σετ ο Πυργέας σοβαρεύτηκε, ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό και με όπλο το σέρβις πήρε σημαντικό προβάδισμα, πηγαίνοντας στην αλλαγή τερέν προηγούμενος με 8-3. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος, το σετ κύλησε στον ίδιο ρυθμό, με τον Πυργέα να το κατακτά με 15-11 και μαζί τη νίκη που του δίνει τη δυνατότητα να αγωνίζεται στη Β' Εθνική και την επόμενη χρονιά.

Τηρουμένων των αναλογιών η παραμονή του Πυργέα στη Β' Εθνική αποτελεί σημαντική επιτυχία για το τμήμα, καθώς μετά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών το καλοκαίρι, η ομάδα άλλαξε τελείως προφίλ. Έδωσε βάρος στην προώθηση αθλητών από τις ακαδημίες του συλλόγου, ακόμα και από το παιδικό τμήμα, οι οποίοι όχι μόνο αποκόμισαν σημαντικές εμπειρίες, αλλά μαζί με τους παίκτες που παρέμειναν στην ομάδα κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή, παρά το γεγονός ότι στην αρχή της χρονιάς τα προγνωστικά ήταν εναντίον τους.

Σίγουρα οι πέντε βαθμοί που συγκέντρωσε ο Πυργέας και οι δύο νίκες σε δεκατέσσερις αγώνες αποτελούν πολύ φτωχή συγκομιδή. Γεγονός όμως είναι και το ότι η παραμονή μπορούσε να έχει έρθει πιο εύκολα, καθώς υπήρξαν αρκετοί αγώνες όπου με ψυχραιμία σε κρίσιμες στιγμές και λίγη τύχη, με βάση την απόδοσή του θα μπορούσε να έχει συγκεντρώσει κάποιους ακόμα βαθμούς. Επίσης δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων και ιδιαίτερα στους εκτός έδρας, ο προπονητής Χάρης Λόλας είχε να διαχειριστεί τις απουσίες βασικών παικτών, επηρεάζοντας αναμφίβολα το ρυθμό της ομάδας μέσα στη χρονιά.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για τους άνδρες του Πυργέα, που πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην επόμενη μέρα και τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Η προώθηση παικτών από τα τμήματα υποδομής παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες, κίνηση που παρά τα ψυχολογικά και αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Πυργέας (Χ. Λόλας): Χ. Λόλας, Δ. Κριαράς, Γ. Τσώνης, Α. Παπαδημητρίου, Δ. Στυλιανέσης, Ο. Παρασκευόπουλος, Λ. Μπομπής (λ), Μ. Τσιλότι, Π. Χρονόπουλος, Η. Κιοφίρης, Ι. Παναγιωτόπουλος, Α. Πασάϊ.

Άρατος (Γ. Λούτας): Χ. Γιαννάκαινας, Β. Τσιανάκας, Β. Τσετσώνης, Ν. Μερμίγκης, Α. Κοκκωνάκης, Ο. Τσιάνος, Δ. Θεοδωρόπουλος.

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα