Menu
Σεισμός 5.4R κοντά στην Ύδρα

Σεισμός 5.4R κοντά στην Ύ…

Σεισμική δόνηση 5.4 ...

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια υπό την προεδρία του Ε. Μπαλκάμου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα…

Η πρώτη φάση του Σ...

Συνεχίζεται η πτώση του τζίρου στο λιανικό εμπόριο

Συνεχίζεται η πτώση του τ…

Η Ελληνική Στατιστ...

Νοσοκομείο Κρεστένων: Δέσμευση Άδωνι ότι «θα» το εξετάσει

Νοσοκομείο Κρεστένων: Δέσ…

Στο Υπουργείο Υγείας...

"Τούρκοι πράκτορες έβαλαν τις φωτιές το 2007 στην Ηλεία!"

"Τούρκοι πράκτορες έ…

Στην αποκάλυψη ότι...

Συνελήφθη 42χρονος για καλλιέργεια ναρκωτικών στον Βούναργο

Συνελήφθη 42χρονος για κα…

Σ υνελήφθη, σήμερ...

Έφη Γεωργοπούλου–Σαλταρη: Αρνείται να απαντήσει το Υπ. Παιδείας για τις απλήρωτες καθαρίστριες

Έφη Γεωργοπούλου–Σαλταρη:…

"Να απαντήσει επιτέλ...

Τρελός ο κόσμος

Τρελός ο κόσμος

Δε θέλω να σταθώ ο...

Νοσοκομείο Πύργου: «Στοπ» στη μεταφορά ασθενών

Νοσοκομείο Πύργου: «Στοπ»…

Νέα ταλαιπωρία για...

 Γ. Χήνος: «Πρόκειται για πολιτική αλητεία»

Γ. Χήνος: «Πρόκειται για…

Ο πρόεδρος της ΝΟΔ...

Β ΤΟΕΒ: Σε απόγνωση οι αγρότες

Β ΤΟΕΒ: Σε απόγνωση οι αγ…

Χιλιάδες στρέμματα...

Αντιμέτωπος ξανά με τον εφιάλτη των σκουπιδιών ο δήμος Πύργου

Αντιμέτωπος ξανά με τον ε…

Τέλος ο ΧΥΤΑ Φυλής- ...

ΠΟΕΣΥ: Εδώ και τώρα επαναλειτουργία της ΕΡΤ

ΠΟΕΣΥ: Εδώ και τώρα επανα…

Οι αποκαλύψεις ότι...

Αναζητά… ισοδύναμα μέτρα

Αναζητά… ισοδύναμα μέτρα

Γράφαμε τις προάλλες...

Εκδήλωση της ΠΕ Ηλείας: «Ανθρώπινα δικαιώματα, φτώχεια και ρατσισμός»

Εκδήλωση της ΠΕ Ηλείας: «…

Εκδήλωση στο Λάτσε...

Ασθενοφόρα Νοσοκομείων, τέλος!

Ασθενοφόρα Νοσοκομείων, τ…

Σαν να μην έφταναν τ...

Prev Next
A+ A A-

Σωστός ο Καραβίδας στο Στρέφι

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ του Γιώργου Καραβίδα θεωρείται άκρως επιτυχημένη στο ντέρμπι, Άρη- Νίκης.

«Μπαρουτοκαπνισμένος» ο Πυργιώτης διαιτητής από τέτοια παιχνίδια, το αντιμετώπισε με ευθυκρισία, δικαιοσύνη, ίση μεταχείριση. Το γεγονός ότι διαμορφώθηκε νωρίς το σκορ τον βοήθησε, στο πρώτο ημίχρονο δεν έβγαλε την κίτρινη. Στην επανάληψη που χρειάστηκε δεν ήταν καθόλου φειδωλός και μοίρασε τις κάρες, όπου κι όταν έπρεπε. Ήταν έξι συνολικά 5 και μία. Κυρίως οι κίτρινες έπεσαν στις δυο διακοπές. Όταν απειλήθηκε σύρραξη. Ήμουν αναλυτικός στις «Αιχμές» της Τρίτης. Κράτησε την καθυστέρηση που έπρεπε και είχε καλή συνεργασία με τους βοηθούς του, Φτερνιάτη και Καραλή. Οι τελευταίοι ήταν πολύ καλοί στις υποδείξεις τους, αν και δεν είχαν πολλή δουλειά. Πέρασαν σχεδόν απαρατήρητοι κι αυτό είναι το σπουδαιότερο.

Να σημειώσουμε πως στην κερκίδα υπήρξαν και οι γνωστοί «κεκράχτες», αλλά ο καραβίδας δεν έδωσε σημασία.

 

Πήρε ορισμό ο Λαμπρόπουλος!

* ΓΡΑΨΑΜΕ την περασμένη εβδομάδα κάποια πράγματα για το Μάριο και ώ του παραδόξου θαύματος η ΚΕΔ τον θυμήθηκε και τον όρισε στο παιχνίδι ΓΙΑΝΝΙΝΑ- ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ. Ήταν το έκτο φετινό του παιχνίδι. Μαζί του κι ο Παναγιώτης Σταθόπουλος που πήρε τον δωδέκατο ορισμό για φέτος. Το παιχνίδι έγινε χτες και ελπίζουμε τα παιδιά να πήγαν καλά.

* ΟΡΙΣΜΟ πήρε κι ο ξεχασμένος Καλογεράκος. Αυτός με βοηθούς τους Πήττας, Λάττα ορίστηκε στο παιχνίδι κυπέλλου, Ναυπακτιακός Αστέρας- Αίολος Καρπενησίου. Μάλιστα καπάκι ο εξ Αμαλιάδας ρέφερι θα σφυρίξει το Σάββατο το παιχνίδι Νέων του Πανηλειακού με τον Ολυμπιακό Βόλου. Βοηθοί του οι Ξυδούς, Σαμπανιώτης. Παρατηρητής του θα είναι ο Βασιλάκης.

* ΤΟ δωδέκατο φετινό ορισμό του πήρε ο Γ. Μαρκαντωνατος στη Γ’ Εθνική. Θα σφυρίξει Δόξα Βύρωνα- Προοδευτική με βοηθούς τους Πήττα, Λάττα.

* ΑΠΟ το χώρο των παρατηρητών διαιτησίας τώρα. Ο Γρηγόρης Ηλιοπουλος είδε την Τετάρτη τον Τσιρώνη (Αιτωλ.) στο ματς Κυπέλλου, Ζακυνθιακός- ΑΟ Κυπαρισσίας. Ακόμη ο Αντώνης Καραγιάννης θα κάνει την Κυριακή το ταξιδάκι του στο Τζάντε, όπου θα τσεκάρει τον Άγγελο Αδαμόπουλο στο ματς Νέων Ζάκυνθος- Δόξα Δράμας.

 

Ενδιαφέρουν κι αυτά

* ΕΔΩ και κάμποσο καιρό η Επιτροπή έχει αρχίσει κι ορίζει διαιτητές εκτός πινακα Α1 και Α2 Κατηγορίας. Αυτό το συνηθίζει η παρούσα ΕΔ εδώ και πέντε χρόνια. Μπορεί να παίρνει μυστικές αποφάσεις διερεύνησης του πίνακα. Δικός της είναι ο πίνακας ό,τι θέλει τον κάνει. Έπειτα κάποια παιχνίδια Α2 είναι την πλάκας, οπότε στην τελική καλά κάνει και ορίζει διαιτητές μικρότερων κατηγοριών μπας κι αποκτήσουν εμπειρίες.

* ΑΚΟΜΗ στο χέρι της Επιτροπής είναι να θέτει διαιτητές στο περιθώριο δίχως να δίνει λόγο. Όπως έχει κάνει για το Γιώργο Παπαφωτόπουλο που (ως φαίνεται) μ’ εντολή άνωθεν δεν τον ορίζει πλέον. Και είναι αλήθεια, πως δεν έχει δημιουργήσει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα. Δε θα ήταν πιο σωστό όμως να σήκωναν ένα τηλέφωνο και να τον ενημέρωναν, ώστε ο άνθρωπος να μην έχει αγωνία και δεν… κοιμάται.

* ΤΟ εγκώμιο της διαιτητού, Βίκυς Σιαχάμη, έπλεξαν οι δύο παίκτριες του Πανηλειακού που φιλοξένησε την περασμένη Δευτέρα στην τηλεοπτική εκπομπή του ο Γ. Αστέρης. Ο παρουσιαστής που έχει άγρια κόντρα με την κ. Σιαχάμη κάτι άλλο περίμενε να ακούσει, αλλά οι κοπέλες τον αφόπλισαν και τι να κάνει ο Γιώργος το υπέμεινε.

* ΕΚΕΙΝΟΙ οι μέντορες τι απόγιναν. Πήγαν 2-3 το πολύ φορές και αιφνιδίως κόπηκαν. Προφανώς για οικονομικούς λόγους. Έτσι όμως δουλειά δε μπορεί να γίνει. Γι’ αυτό πάμε από το κακό στο χειρότερο.

* ΣΤΙΣ 17 του Μάρτη στην δευτεριάτικη επιμορφωτική η αίθουσα ήταν μισογεμάτη. Στις 24 ήταν μισοάδεια. Δε νομίζει η Επιτροπή πως κουράζει κάθε Δευτέρα- κάθε Δευτέρα. Και οι διαιτητές υποχρεώσεις έχουνε.

 

Μικρά

* ΑΡΚΕΤΟΥΣ ορισμούς έχει πάρει ως τώρα ο Άγγελος Πηττας που είναι αξιολογημένος βοηθός Β’ Εθνικής. συγκεκριμένα εχει οριστεί 4 φορές στη Β’ Εθνική (παρότι δεν έχει η Ηλεία διαιτητή στην κατηγορία αυτή) κι άλλες 12 φορές στη Γ’ Εθνική. Είναι σοβαρός, αξιόλογος και προσεχτικός, όπως και στα τοπικά. Μάλιστα ο Άρης Λάνθι τον συγχαίρει για τη διαιτησία του στο παιχνίδι με το Νέδα.

* ΜΑΖΙ του κι ο Χρηστος Λάττας, αξιολογημένος βοηθός Γ’ Εθνικής, έχει οριστεί σε δέκα παιχνίδια ως τώρα. Τα αναφέρουμε αυτά, γιατί οι αξιολογημένοι είναι παραδείγματα προς μίμηση για τους υπολοίπους. Άλλωστε δεν είναι αρκετοί. Δύο όλοι κι αν οι διαιτητές έβγαιναν πιο τακτικά θα είχαν κι αυτοί περισσότερους ορισμούς.

* ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ όμως κάποιος, με 60 τόσους εν ενεργεία διαιτητές ο Σύνδεσμος ή καλύτερα η Ενωση Ηλείας, πώς είναι δυνατόν να έχει μόνον δύο διαιτητές – βοηθούς αξιολογημένους; Η ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε…

* ΕΚΛΕΙΣΕ ο κατάλογος των υποψηφίων διαιτητών της νέας Σχολής Διαιτησίας. Δεν ξέρουμε τον αριθμό των υποψηφίων, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση. Πάντως από την προηγούμενη σχολή βγήκαν 21 διαιτητές και ορίζονται καμιά δεκαριά.

Π.Κ.Τ.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα