Menu
 Αμαλιάδα: Πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και πέθανε εκεί

Αμαλιάδα: Πήγε στο νοσοκ…

Ένας 66χρονος άφησε ...

Η Σαλτάρη για το 4ο δημοτικό σχολείου Αμαλιάδας

Η Σαλτάρη για το 4ο δημοτ…

«Μαθητές-γονείς-εκ...

Κλοπές στην Ηλεία

Κλοπές στην Ηλεία

Στον Πύργο άγνωστο...

Ηλεία: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για διακίνηση  λαθραίων τσιγάρων

Ηλεία: Συνελήφθησαν τρεις…

Κατασχέθηκαν 11.000 ...

Εύλογες απορίες αναγνωστών

Εύλογες απορίες αναγνωστώ…

Αναγνώστης της  Πρωι...

Συνελήφθη και ο πέμπτος δραπέτης!

Συνελήφθη και ο πέμπτος δ…

Συνελήφθη χθες λίγο ...

Ο ποιητής των στίχων

Ο ποιητής των στίχων

«Εκεί που φύτρωνε ...

ΠΑΟ Βάρδας: Νίκησε και… περιμένει την Κόρινθο!

ΠΑΟ Βάρδας: Νίκησε και… π…

Γ’ Εθνική: ΠΑΟ Βάρ...

Στους 282 οι νεκροί στην Τουρκία

Στους 282 οι νεκροί στην …

Νέα πτώματα ανασύρθη...

1.080 παιδιά του Πύργου «Κυκλοφόρησαν με ασφάλεια»

1.080 παιδιά του Πύργου «…

Όμιλος «Πολιτεία Ή...

1,5 εκατομμυρία ευρω θα κατανεμηθεί τελικά στους Ηλείους σεισμοπαθείς

1,5 εκατομμυρία ευρω θα κ…

Κάλυψη οφειλών ως ...

Σέκουλα: Την σκότωσε το μοσχάρι

Σέκουλα: Την σκότωσε το μ…

Έζησε 97 χρόνια γι...

Ο Αργύρης Σαλπέας για τα σκουπίδια

Ο Αργύρης Σαλπέας για τα …

Σε ερώτηση Δημοσιο...

Γιώργος Κοντογιάννης: Να οριοθετηθεί άμεσα η κατολισθείσα περιοχή της Καυκανιάς

Γιώργος Κοντογιάννης: Να …

Την άμεση οριοθέτηση...

Κώστας Δέρβος: «Οι αγρότες δεν χειραγωγούνται»

Κώστας Δέρβος: «Οι αγρότε…

Θεωρώ υποχρέωσή μο...

Αληθεύει;

Αληθεύει;

Σε επιστολή που δη...

Prev Next
A+ A A-

Η διαιτησία του τελικού κυπέλλου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ (δυστυχώς) η διαιτησία του τελικού κι ο ταλαντούχος ρέφερι, Γιώργος Μαρκαντωνάτος, βρέθηκε στο μάτι του… κυκλώνα.

Αν μπορώ να αρθρώσω μια κουβέντα είναι, πως η Επιτροπή με τα τερτίπια της κοίταξε να καταστρέψει έναν ταλαντούχο ρέφερι, ο οποίος έχει πάρει εννέα ορισμούς φέτος στη Γ’ Εθνική και (κατά τη γνώμη μου) είναι υποψήφιος ανόδου στη Β’ Εθνική.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ βρίθει από λεπτομέρειες του ορισμού του. Ενώ το δίκαιο ήταν να οριστεί ο Λεωνιδας Κούρτης (κι έχουμε εξηγήσει τους λόγους), κάποια στιγμή υπήρξε σκέψη για τον Παυλόπουλο (και ήταν σωστό κι αυτό), αλλά προέκυψε αξιολογημένος. Ο Κούλης έχει σφυρίξει και προτιμήθηκε ο Μαρκαντωνάτος.

ΟΛΕΣ αυτές τις ημέρες απέφυγα επιμελώς στα καθ’ εκάστην σχόλια μου να αναφερθώ στη διαιτησία. Ήθελα να δω ένα βίντεο, όπως ακριβώς λένε οι μεγαλοσχήμονες παρατηρητές της Σουπερλγκα. Δυστυχώς δε μπόρεσα να ικανοποιηθώ, οπότε θα αναφερθώ σ’ όσα δια γυμνού οφθαλμού διαπίστωσα. Στο 28’ κάνει χέρι ο Μαραθιάς σε σουτ του Φάσκο. Το κάνει για να προφυλαχτεί. Ο ρεφερι στήνει τη μπάλα στα 11 βήματα και κίτρινη στον παίκτη. Στο 40’ ανατρέπεται ο Μαρκόπουλος καθαρά κι ο ρέφερι λέει «παίζεται». Αν το έδινε πιθανόν να είχε κριθεί και το παιχνίδι και να είχε αποφευχθεί όλη η ιστορία. Στο 81’ ο Μαραθιάς, κάτοχος της μπάλας, βγαίνει από την περιοχή του τζαρτζάρεται μ’ αντίπαλο και ο διαιτητής του δίνει δεύτερη κίτρινη! Εκεί έγινε το «έλα να δεις».

ΟΙ άνθρωποι της ΕΠΣ αργότερα κλείστηκαν στα γραφεία και μέχρι αργά συζητούσαν για τη διαιτησία. Ο πρόεδρος του Ηρακλή έκανε παράπονα και στον Γιαννόπουλο και στον ορισμένο παρατηρητή Κυριακάκη. Πήρε την απάντηση, πως η διαιτησία ήταν άψογη. Όμως ο Στέλιος αργά το βράδυ τηλεφώνησε στον κ. Γκέτσιο και στην κυριολεξία του ζήτησε συγνώμη για τα διαιτητικά λάθη.

Να συμπληρώσουμε κλείνοντας, πως οι δυο βοηθοί ήταν αψογοι στα καθήκοντά τους και κυρίως ο Καραλής, ο οποίος είχε κάποιες φάσεις στο α’ ημίχρονο. Ο Φτερνιάτης είχε λιγότερη δουλειά.

Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ, ο Γκατζόπουλος, άπειρος ών από τέτοια καθήκοντα τα «θαλάσσωσε».

 

Ενδιαφέρουν κι αυτά

* Ο ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ κάλεσε τους παρατηρητές διαιτησίας την περασμένη Δευτέρα, ώστε να φρεσκάρει τις γνώσεις τους γύρω από την έκθεση που στέλνουν στην Επιτροπή, σύμφωνα με τις οδηγίες που πήρε πρόσφατα, μαζί με το Ρουμπάνη από την ΚΕΔ.

* δυο λαθάκια στον καταλογισμό των φάουλ έκανε ο Γιάννης Καλογερόπουλος στο παιχνίδι Α2 Κατηγορίας Ηρακλής Π/Β- Καλλίκωμο. Άντε και μια κίτρινη που ήταν ή δεν ήταν και οι κεκράκτες της εξέδρας ξεσήκωσαν τον κόσμο!

* ΝΤΟΡΟΣ πολύς έγινε για το διαιτητή που θα σφύριζε τον τελικό. Ξεκίνησαν από το Λεωνίδα, προχώρησαν στον Παναγιώτη και κατέληξαν στο Μαρκαντωνάτο, επειδή ήταν προφανώς αξιολογημένος ή επειδή είναι καμπίτης;

* ΙΔΟΥ η απορία μου, γιατί, αν δεν ανακατευόταν στην υπόθεση ο βαθύς… γνώστης της Διαιτησίας, πρόεδρος Άρης, οι άλλοι δύο της Επιτροπής θα έκαναν καλύτερα τη δουλίτσα και θα αποφευγόταν ο ντόρος.

* ΚΑΙ για να αντιληφθείτε το μέγεθος του λάθους που πιστεύει, πως έκανε η Επιτροπή, ο Γιαννόπουλος στη δευτεριάτικη Επιμορφωτική αποκάλυψε, πως από το νέο τελικό θα γίνεται κλήρωση μεταξύ των τριών πρώτων ρέφερι στη βαθμολογία του προηγούμενου έτους.

* ΕΝΑΣ «μικρός» πρότεινε η κλήρωση να γίνεται μεταξύ των τριών καλύτερων διαιτητών της χρονιάς του κυπέλλου και πάει λέγοντας.

* Ο,ΤΙ θέλουν κάνουν οι κρατούντες. Στην Αθήνα ο Καλογερόπουλος που σφύριξε στον προχτεσινό τελικό, ορίστηκε για δεύτερη φορά σε τελικό!

* ΟΜΩΣ σωστό δεν είναι κι εκείνο που είπε ο Ανδρέας Φωτεινόπουλος. Γιατί να μην οριστεί κι αυτός βοηθός σ’ έναν τελικό, μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στο χώρο, αφού οσονούπω σταματάει; Μάλιστα δε σ’ ένα τόσο εύκολο για τους βοηθούς τελικό!

 

Μικρά κι ενδιαφέροντα

* ΣΤΗΝ περίπτωση έχουν πέσει οι τρεις διαιτητές της Γ’ Εθνικής που διαθέτει η ΕΠΣ Ηλείας (Μαρκαντωνάτος, Καλογεράκος, Κούλης). Η ΚΕΔ/ΕΠΟ αξιολόγησε αυτην την αγωνιστική τα 6 από τα οκτω παιχνίδια του τέταρτου ομίλου, ενώ στο ένα μη αξιολογημένο Σαγέικα- Αστέρας, μετέχει ηλειακή ομάδα!

* ΟΜΩΣ και οι 5ος και 6ος όμιλος, όπου μπορούν να οριστούν Ηλείοι διαιτητές, ορίστηκαν αξιολογημένοι από τη Β’ Εθνικη. Ετσι απόμεινε ο αγώνας Νέων Πανηλειακού- Φωκικού για το Χρήστο Κούλη (βοηθοί οι Ασημακόπουλος, Κοιλιομενιάτης) και παρατηρητής ο Αντωνης Καραγιάννης.

* ΤΕΛΟΣ ο Γιαννόπουλος ορίστηκε παρατηρητής του Μπλούνα (Φθιώτιδας) στο αξιολογημενο ματς Μεσολόγγι- Παναργειακός.

* ΜΕΣΩ της στήλης ο Άρης Λάνθι συγχαίρει το Βασίλη Αποστολόπουλο για τη διαιτησία του στο τοπικό ντέρμπι, Πανωλενιακός- Άρης.

* ΤΟΥ έδωσαν ένα παιχνιδάκι του Άγγελου Αδαμόπουλου που ανήκει ως γνωστό στο Συνδ. Ζακύνθου θα σφυρίξει στον αγώνα Νέων της Σουπερλίγκα Παναιτωλικός- Ξάνθη.

Π.Κ.Τ.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα