Menu
Την Δευτέρα εκλέγεται ο επικεφαλής στην Αρχαία Ολυμπία

Την Δευτέρα εκλέγεται ο ε…

Κάλεσμα για ανοιχτή ...

"Το Σταφιδικό ζήτημα" το χρονικό της κρίσης και οι συνέπειες της»

"Το Σταφιδικό ζήτημα…

Τη Δευτέρα στο Επαρχ...

Εκδήλωση από την Πολιτιστική Λέσχη Τραπεζικών Ηλείας στο Λάτσειο «Ηλείας Εγκώμιον»

Εκδήλωση από την Πολιτιστ…

Ένα αφιέρωμα στο τρί...

Βέρροιος: «Αυλαία» με ματς… φωτιά σε κορυφή και ουρά!

Βέρροιος: «Αυλαία» με ματ…

Της Μαρίας Καραντώνη...

Μπήκε… «το νερό στ’ αυλάκι» στο ΤΕΙ Αμαλιάδας!

Μπήκε… «το νερό στ’ αυλάκ…

Στα εργαστήρια και τ...

Πολλά σχολεία κλειστά χθες λόγω της 24ωρης κοινοποίησης ενάντια στην αξιολόγηση

Πολλά σχολεία κλειστά χθε…

Απέργησε το 43% των ...

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Πύργου: «Να συνδράμει ο κόσμος το έργο του Συλλόγου»

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Πύργο…

Εκδήλωση χθες του Φι...

Η… ουσία ήταν κρεολίνη στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Η… ουσία ήταν κρεολίνη στ…

Αναστάτωση προκλήθ...

Πρόστιμα 600 ευρώ σε καταστήματα του Πύργου για το κάπνισμα!

Πρόστιμα 600 ευρώ σε κατα…

Επιβλήθηκαν ήδη σε τ...

Ανδραβίδα: Στο ελληνικό Top Gun τρεις Αρχηγοί για την άσκηση "Ηνίοχος"

Ανδραβίδα: Στο ελληνικό T…

Στο ΚΕΑΤ στην 117 ΠΜ...

Τον βρήκε κρεμασμένο η μητέρα του

Τον βρήκε κρεμασμένο η μη…

Τέλος στη ζωή του ...

Μεταγραφές στο ψηφοδέλτιο του κ. Σώκου

Μεταγραφές στο ψηφοδέλτιο…

Διαβουλεύσεις με   π...

Έντονες διαβουλεύσεις στον Πύργο

Έντονες διαβουλεύσεις στο…

Στην Ηλεία  βρέθηκε ...

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείου Πρωταθλητής το 3ο ΓΕΛ Πύργου!

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφ…

Με δυο γκολ του Νεκτ...

Ο Ν. Μαρκάτος  σήμερα στην Ηλεία

Ο Ν. Μαρκάτος σήμερα στη…

Επίσκεψη στην Ηλεία ...

Prev Next
A+ A A-

Για να τα λέμε όλα!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, όταν ήταν υπεύθυνος αθλητικός στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», αλλά και Γ.Γ. στο Σύνδεσμο Διαιτητών Ηλείας, για πρώτη φορα ασχολήθηκε με τον αριθμό των διεξαχθέντων τελικών κυπέλλου, αρχές της δεκαετίας του ’90. Μέσα, λοιπόν, από το αρχείο του Συνδέσμου βρήκαμε όλους τους τελικούς.

Τα αποτελέσματα αυτών και τους κυπελλούχους. Έκτοτε κατ’ έτος οι διάδοχοί μου στην εφημερίδα εκείνη, αλλά και στις άλλες τοπικές δημοσίευσαν τον κατάλογο των τελικών σύμφωνα με τον αρχικό κι εκαστοτε συμπληρωμένο. Πέρυσι για πρώτη φορά ο μοναδικός σε ποδοσφαιρικό αρχείο, Τώνης Ροζής, μου επισήμανε 2-3 λάθη που είχαν γίνει. Ετσι φέτος τα διορθώσαμε, ώστε ο κατάλογος να είναι πλήρης και σωστός. Φέτος έγινε ο 43ος τελικός. Να προσθέσω ότι καμιά ευθύνη δεν έχουν οι φετινοί και περυσινοί και προπέρσινοι και οι εκάστοτε οργανωτές γι’ αυτό το λάθος, ότο δηλ. ο τελικός ήταν ο 41ος. Αυτά για να τα λέμε όλα.

 

Ιστορική μέρα

ΠΑΕΙ την Τετάρτη στην Κυπαρισσία η κυπελλούχος, Νίκη Τραγανού, να συναντήσει τον τοπικό ΑΟΚ για τη δεύτερη φάση του κυπέλλου Ερασιτεχνών. Ιστορική μέρα για την ομάδα των Κολοτουραίων που επίσημα βγαίνουν για πρώτη φορά εκτός συνόρων της Ηλείας. Ο ΑΟ Κυπαρισσίας βγήκε κυπελλούχος στα πέναλτι με την πασίγνωστη Εράνη Φιλιατρών (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση).

 

Το χάλι

ΔΕΝ ξερω ακριβώς, γιατί επέμειναν οι οργανωτές να γίνει ο τελικός στο Ενωσιακό γήπεδο και φέτος. Το προέβλεπε, βέβαια, η προκήρυξη, αλλά αυτό δε λέει και τίποτε. Ο περιβάλλων χώρος, αλλά και η είσοδος του γηπέδου της Σπιάντζας από τη συνεχιζόμενη βροχή είναι στα χάλια τους, αδιάβατος ο τόπος προ τη μεγάλη κερκίδα. Έπειτα οι κερκίδες είναι βρωμικες από τη χρήση. Γεμάτες χαρτιά, υπολείμματα ξηρών καρπών και σπασμένων καθισμάτων. Κι επειδή ο δήμος δεν οχλείται από την ΕΠΣ, ήταν ανάγκη οι θεατές, πολλοί από τους οποίους για πρώτη φορά ήρθαν στο ενωσιακό να αντικρίζουν αυτό το χάλι;

 

Με κούριερ

ΑΝ δεν το έχετε κάνει ακόμη, να το κάνετε έστω και αργά. Να στείλετε το πολύ – πολύ με κούριερ το κυπελλάκι στη φιναλίστρια ομάδα του Ηρακλή Π/Β. αλλιώς εχετε παραβεί τόσο την προκήρυξη, όσο και τον ΚΑΠ. Και μια χρηστή διοίκηση δε μπορεί να το κάνει αυτό.

 

«Πραγματάκια»

ΣΤΟΝ αγώνα Β’ τοπικής Μακρίσια- Λαστέικα γίνανε πράματα. Ήρθε και η αστυνομία. Υπέφερε ο παρατηρητής αγώνα. Γέμισε το ΦΑ παρατηρήσεις!

 

Δεν άντεξε

ΑΦΑΝΤΟΣ έγινε ο Νίκος Χριστοδούλου από τον πίνακα παρατηρητών αγώνων της ΕΠΣΗ. Ως φαίνεται αποχώρησε οικεία βουλήσει, μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο γηπ. Δουνεϊκων, κατά τον μη τελεσθέντα (λόγω προκών) αγώνα Νέος Απόλλων – Λαμπετι. Ο Χριστοδούλου δέχτηκε επίθεση τότε από αξιωματούχο των γηπεδούχων. Το γεγονός ανεγράφη στο ΦΑ και η επιβληθείσα τιμωρία ήταν επίπληξη! Το γεγονός επηρέασε το Νίκο Χριστοδούλου που είναι δασολόγος, με πανεπιστημιακή μόρφωση και με πολυετή προσφορά στο τοπικό ποδόσφαιρο και στην ΕΠΣ, τόσο ως υπεύθυνος μικτών ομάδων, όσο και ως παρατηρητής. Δεν άντεξε ο άνθρωπος και τα παράτησε.

 

Ο Θανάσης Δημόπουλος

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ σ’ όλους μας, Θανάσης Δημόπουλος, της ποδοσφαιροοικογένειας των Δημοπουλαίων, είναι από το Δεκέμβρη και δώθε προπονητής της Αναγέννησης Γιαννιτσών. Η ομάδα του δεν πάει και τόσο καλά στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής. Σήμερα από την τηλεόραση ΟΤΕ TV μπορείτε να τον δειτε που θα κοουτσάρει στα Γιαννιτσά στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου, ζωντανά στις 3μμ.

 

Τα παράπονα της Προοδευτικης

ΜΕ πηχυαίο τίτλο και  παράθεση αγώνων που αδικήθηκε από τη ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ φέτος, η Προοδευτική (Παλαιάς) Μανολάδας, εξέφρασε προ καιρού τις απόψεις της σ’ άλλη εφημερίδα. Εκεί έγραψαν οι άνθρωποι πολλά και διάφορα. Εμεις όλοι «φωτιστήκαμε» και το απολαύσαμε. Ωστόσο πριν λίγες μέρες ο εκπρόσωπός της στη συνέλευση της ΕΠΣ, υπερψήφισε τα πεπραγμένα της διοίκησης Κουλούρη μ’ ένα μεγαλοπρεπές «ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ!». Αν δε μπορούσε να πει «ΟΧΙ», γιατί αυτό το λενε μόνον όσοι διαθέτουν ήθος και μεγαλοπρέπεια και δεν κατέχονται από δουλοπρέπεια, θα μπορούσε είτε να μην προσέλθει είτε να φύγει την ώρα της ψηφοφορίας. Τους έπιασε όμως η «τσιμπίδα» της Πειθαρχικής και τους «τσάκισε»! Εκατό ευρώ πρόστιμο και ανάκληση του δημοσιεύματος!

 

Και η ανάκληση!

ΚΑΙ μια ωραία και ηλιόλουστη μέρα του Μάρτη, του γδάρτη και κακού παλουκοκάφτη, η ιστορική Προοδευτική ανακάλεσε το δικό της δημοσίευμα, το οποίο δεν ήταν τίποτε άλλο, ειμή κριτική για τις διαιτησίες που αντιμετώπισε. Μάλιστα είναι υποχρεωμένοι την ανάκληση να την πάνε στην Ενωση, ώστε να ενημερωθούν τα παιδιά της Πειθαρχικής. Αυτό είναι το επίπεδό μας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα