Menu
 Επικίνδυνα απρόσεκτος !

Επικίνδυνα απρόσεκτος !

Απίστευτο περιστατικ...

Πέλλα: Τρείς ανήλικοι σκότωσαν 83χρονο για 50 ευρώ!

Πέλλα: Τρείς ανήλικοι σκό…

Λεία τους, ένα αγροτ...

Στη «σέντρα» οι πονηροί πολιτικοί

Στη «σέντρα» οι πονηροί π…

Την επέμβαση της Εισ...

Πάση θυσία, ασφαλείς εφημερίες από ένα Νοσοκομείο στην Ηλεία!

Πάση θυσία, ασφαλείς εφημ…

 Συναντήσεις Διοίκησ...

Αύριο η Γενική Συνέλευση της Αλφειός Ρόδι Α.Ε στην Ολυμπία

Αύριο η Γενική Συνέλευση …

Σε τακτική γενική συ...

Συνελήφθη 22χρονος για διακίνηση ναρκωτικών στην Αμαλιάδα

Συνελήφθη 22χρονος για δι…

Κατασχέθηκαν μεταξύ ...

 Το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχ. Ήλιδας: Ένας σπουδαίος θεσμός πολιτισμού...

Το πρόγραμμα του 24ου Φε…

Τις σημαντικότερες...

 Αμαλιάδα : Σε ΤΑΙΠΕΔ & ΟΣΚ ο Χρ. Χριστοδουλόπουλος

Αμαλιάδα : Σε ΤΑΙΠΕΔ …

Το ΤΑΙΠΕΔ και τον ΟΣ...

5 εκατομμύρια  για τους  κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Πελοποννήσου - Υπάρχει πρόβλεψη για την  Ηλεία ;

5 εκατομμύρια για τους …

Το ποσό των 5 εκατ. ...

 Βγαίνει στην σύνταξη

Βγαίνει στην σύνταξη

Με περίσσια συγκίνησ...

 Όλοι σε ένα;

Όλοι σε ένα;

Ιδιαίτερα «θερμό» πρ...

 Ταξιδεύοντας στην ιστορία με τα Αρχεία

Ταξιδεύοντας στην ιστορί…

Τα Αρχεία Ν. Ηλείας ...

Συλλήψεις για ηρωίνη στην Καλαμάτα

Συλλήψεις για ηρωίνη στην…

Εξαρθρώθηκε από τη...

(Ηχητικό) Πρωτοφανής παραβίαση των κανόνων της συνταγματικής νομιμότητας

(Ηχητικό) Πρωτοφανής παρα…

Ακούστε την συνέντευ...

Ο Νίκος Κουρμπανάς αρνείται οποιαδήποτε επαφή με τον Πανηλειακό

Ο Νίκος Κουρμπανάς αρνείτ…

Τα σενάρια για προπο...

Prev Next
A+ A A-

Άδωνις - Κεδίκογλου: Διωγμένοι και ατιμασμένοι

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

απο τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη

 

 Τους ανέθεσαν τις πιο βρόμικες αποστολές, τις οποίες έφεραν εις πέρας με ενάργεια, πάθος και αυταπάρνηση. Έγιναν σύμβολα της πιο φαύλης διακυβέρνησης των τελευταίων σαράντα ετών και μετά πετάχτηκαν από τα αφεντικά τους σαν στυμμένες λεμονόκουπες, άχρηστοι και ατιμασμένοι. Έλαβαν αυτό που τους άξιζε, τέτοιοι ήταν, τέτοια έπαθαν. Και λίγα έπαθαν.



Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέλαβε να διαλύσει ό,τι είχαν αφήσει όρθιο οι προκάτοχοί του και τα πήγε μια χαρά. Με εντολή Σαμαρά, ανατίναξε τον ΕΟΠΥΥ, συγχώνευσε τα νοσοκομεία, έκλεισε τα μεγάλα ντιλ με τους κλινικάρχες και τους φαρμακοβιομήχανους, οργάνωσε αποστολές εξόντωσης γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτών. Ο Γεωργιάδης έγινε το λατρεμένο παιδί της τρόικας, έκανε περισσότερα απ' ό,τι του ζήτησαν οι δανειστές, πήρε πάνω του μέχρι και το όνειδος της απόλυσης των γιατρών, για να μην του φάει τη δόξα ο Τόμσεν. Κι όλα τούτα με θόρυβο, με περηφάνια, με φανφάρες, με επίγνωση ότι βάζει τη δημόσια υγεία στην προκρούστεια κλίνη της αποκρουστικής ιδεολογίας του: Ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμός, ο συνδυασμός που σκοτώνει. Στην κυριολεξία.

Ο Γεωργιάδης δεν ήταν μόνο ο υπουργός Υγείας, ήταν και ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτός που έβγαινε στα κανάλια για να πει όσα δεν τολμούσε να ξεστομίσει ο Κεδίκογλου. Χρησιμοποιώντας το υπερόπλο της τσιρίδας, κάτι σαν ακτίνα λέιζερ που παραλύει όποιον αγγίζει, πολέμησε από το μετερίζι των παραθύρων τους εχθρούς της κυβέρνησης, που ήταν ταυτοχρόνως και εχθροί του έθνους. Κανείς δεν ξέφυγε από τον Ύστερμαν, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε οι αντιφρονούντες, ούτε οι κομμουνιστές, ούτε οι ρεφορμιστές. Το επιχείρημά του ήταν ακαταμάχητο: ο Σαμαράς έσωσε την Ελλάδα από τον όλεθρο, γι' αυτό πρέπει να πάρει 80% στις εκλογές. Τελικώς ο Σαμαράς πήρε 22,7% και ο Άδωνις πήρε τον πίλον του και επέστρεψε στις τηλεπωλήσεις, αυτή τη φορά χωρίς το απατηλό «Ε» της δήθεν επανάληψης. Κατόπιν τούτων, ο ανθρωπάκος που έγινε υπουργός είναι πλέον σκέτος ανθρωπάκος.

Εκτός από τον άτυπο, υπήρχε και ο τυπικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Σίμος ο Κεδίκογλου. Ο χαμηλότονος βουλευτής Ευβοίας -θα μπορούσες να τον πεις και χλεχλέ- που μεταμορφώθηκε σε πιτ-μπουλ της σαμαρικής Δεξιάς, διατηρώντας ωστόσο την εγγενή ιδιότητα του χλεχλέ. Τι βγήκε από το στόμα του Σίμου αυτά τα δυο χρόνια δεν περιγράφεται: Εξίσωση των ναζιστών με τους αγωνιστές της Αριστεράς, εξοντωτικές κατηγορίες για τρομοκρατία ή φιλοτρομοκρατία, εξόφθαλμα ψέματα για την οικονομία, τρόμος και βλακεία, βλακεία και τρόμος, μέχρι τελικής πτώσεως. Και το επιστέγασμα όλων, το χουντικής εμπνεύσεως διάγγελμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, που θα τον ακολουθεί εφ' όρου ζωής, σαν τατουάζ ανεξίτηλης ντροπής.

Ο δημοσιογράφος που έγινε υπουργός δεν είναι πλέον ούτε υπουργός ούτε δημοσιογράφος. Ξεγραμμένος από τον Σαμαρά, διαγραμμένος από την ΕΣΗΕΑ, περιφρονημένος από τους συναδέλφους του, διωγμένος και ατιμασμένος.

απο την Αυγή

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα