Menu
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας!

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΝΑΚΑΚΑΛΥΨΕ ΝΕ…

Το ναζιστικό κόμμα τ...

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμαλιάδα, για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη 40χρονη στην Αμ…

Εκκρεμούσαν σε βάρ...

Νεκρός 90χρονος σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Νεκρός 90χρονος σε τροχαί…

Στο νοσοκομείο Αμα...

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα και αν μας χωρίζουν!»

«Ήρθαμε κοντά, όσα σύνορα…

Σκέψεις και συναισ...

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες…

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλ…

Μην προτρεχέτω η γ...

Σήμερα, όχι αύριο

Σήμερα, όχι αύριο

Την ώρα που είναι ...

Στην Πάτρα ο Αίολος

Στην Πάτρα ο Αίολος

      Την ευκαι...

Υπομονή… δυο χρόνια!

Υπομονή… δυο χρόνια!

Μέσα στα επόμενα 2...

Παραλίγο τραγωδία από έκρηξη φιάλης υγραερίου

Παραλίγο τραγωδία από έκρ…

Μάνα και βρέφος που ...

 Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Τρέχουν και δεν φτάν...

Νέα όργανα

Νέα όργανα

Τα όργανα με τα σκ...

Άρης Αρχ.. Ολυμπίας Καλογερόπουλος: «Μας λείπει η φαντασία…»

Άρης Αρχ.. Ολυμπίας Καλογ…

Μετά κόπων και βασ...

Πανηλειακός - Δημητρίου: «Όλοι μια γροθιά…»

Πανηλειακός - Δημητρίου: …

Για το κρίσιμο εντ...

Ασυγχώρητο

Ασυγχώρητο

Το έβλεπαν να έρχε...

Είδαν «φως» 32 νοικοκυριά στην Ηλεία

Είδαν «φως» 32 νοικοκυριά…

-Εκτιμάται ότι θα ...

Prev Next
A+ A A-

«Παλεύουμε για αναβάθμιση, όχι κλείσιμο»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 Προσφεύγουν δικαστικά τα μέλη του Δ.Σ του Α/ Σ  Πύργου κατά της ΕΑΣ  

 

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του συνεταιρισμού στο Λαμπέτι

 

     Συνέχεια στην σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ αγροτών-συνεταιριστών και της διοίκησης της ΕΑΣ Ηλείας –Ολυμπίας, με αφορμή την απόφαση μετατροπής της Ένωσης σε  Εταιρική Σύμπραξη, δόθηκε χθες, από τα μέλη αυτή τη φορά της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου.

Στην διάρκεια της συνέντευξης ειπώθηκε, ότι ο Συνεταιρισμός θα καταθέσει φάκελο στον εισαγγελέα, για όλα όσα συνδέονται με τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της ΕΑΣ και την λήψη των αποφάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις, ενώ το ίδιο θα πράξει ο αντιπρόσωπός του συνεταιρισμού στην ΕΑΣ  Μιχ. Πλαστουργός, καθώς ουδέποτε ενημερώθηκε ή κλήθηκε να συμμετάσχει.  

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία του Συνεταιρισμού στο Λαμπέτι,  με τον πρόεδρό του Σπύρο Ροζή και το μέλος Διονύση Μπελόκα, να τονίζουν ότι ήταν από αυτούς που στήριζαν την διοίκηση της ΕΑΣ και τον πρόεδρό της Γεράσιμο Καλλιμωρο. Ωστόσο οι τελευταίες εξελίξεις, τους οδήγησαν στο να αλλάξουν στάση. Ο κ. Ροζής επέμενε ότι η πρόσκληση για συνέλευση τον περασμένο Απρίλιο, δεν είχε θέμα την λήψη απόφασης για μετατροπή  της ΕΑΣ βάσει του νέου νόμου περί συνεταιρισμών και ότι ουδέποτε συμφώνησε σε κάτι τέτοιο.  

Ο κ. Μπελόκας, αναφέρθηκε στην δυναμική του Α/Σ Πύργου, με μέλη που διαθέτουν  τουλάχιστον 200χιλιάδες ελαιόδεντρα, δηλωμένα στο ΟΣΔΕ,  ελαιοτριβείο που οι προγενέστεροι «έφτυσαν αίμα για να το φτιάξουν», αποθήκη η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για τυποποίηση  γραφεία ιδιόκτητα.  Ήθελα να μας καλέσει  και να μας υποδείξει τον τρόπο για το πώς θα αναβαθμιστούμε και όχι για το πώς θα κλείσουμε», κατέληξε .  

 

Ανδρέας Κούτρας,  ταμίας συνεταιρισμού, που ασχολείται  τριάντα χρόνια, με τα αγροτικά, είπε ότι θεωρεί  ντροπή και ξεπεσμό μία κατατεμαχισμένη αγροτική οικονομία να θέλουν να την μετατρέψουν  σε επίπεδο μονοπωλιακών συγκροτημάτων. «Έχουμε 4 δευτεροβάθμιες ενώσεις στο νομό και κοιτάμε να κάνουμε αγροτικό συνεταιρισμό σε κάθε ένωση με κάνα δύο «μαέστρους» που  πάνε να καπηλευτούν ολόκληρη την περιοχή Ηλείας – Ολυμπίας. Μία κολοσσιαία σε υποδομή συνεταιριστική οργάνωση που ασχολείτο και έλυνε χιλιάδες προβλήματα της οικονομίας του τόπου, είτε ήταν σταφίδα είτε ήταν εσπεριδοειδή, αλλά κάποιοι φρόντισαν να τηρήσουν την παροιμία που λέει «οι φρόνιμοι έφτιαχναν και οι τρελοί χαλούσαν».

 Όλοι θα πρέπει να πάρουν τις ευθύνες τους, είπε ο κ. Κούτρας που κατήγγειλε επίσης τα κόμματα εξουσίας που δεν έχουν πάρει θέση σε τέτοια σοβαρά ζητήματα και να ασχολούνται για τους συνδυασμούς που θα φτιάξουν ανά δήμο. Κατήγγειλε και την πολιτική της κυβέρνησης με τους συνεταιριστικούς  αλλά και την διοίκηση της Ένωσης για  αδιαφάνεια. Ο νομικός δρόμος δεν είναι ο μόνος είπε, αλλά υπάρχει και αυτός  της ανάπτυξη των αγώνων.

 

Μιχάλης Πλαστουργός, από την πλευρά του, επανέλαβε όλα τα ερωτήματα που είχε θέσει εξ αρχής στην διοίκηση της ΕΑΣ, εκτιμώντας ως ανεπαρκείς τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρός της και για την «είσοδο» της ΣΚΟΣ στο σαφιδεργοστάσιο με μετοχές, αναρωτήθηκε πότε αποφάσισε η Γενική συνέλευση  για την υποθήκευση του κτηρίου της Αστυνομίας , για το αν ευθύνεται ή όχι η διοίκηση για τα τεράστια χρέη της Ένωσης στην ΣΚΟΣ, στην Πειραιώς, στα ασφαλιστικά Ταμεία κλπ  

Ο κ. Πλαστουργός κάλεσε επίσης τον Διευθυντή της ΕΑΣ Σπύρο Γιακουμέλο  να απαντήσει, εφόσον μετείχε στα  Διοικητικά Συμβούλιο και εισηγείτο, τι εισηγήσεις έκανε όλο αυτό το διάστημα

« Ελπίζω ότι μαζεύει τα στοιχεία να βγει» είπε . Αμφισβήτησε τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα για το πόρισμα του ορκωτού λογιστή για το έλλειμμα των 300 τόνων στο οινοποιείο της ΕΑΣ, έκανε ειδική αναφορά στην εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο της πιστοποίησης ελαιολάδου, τον τρόπο που λειτούργησε και το αποτέλεσμα να μην εισπράξουν ούτε οι αγρότες, ούτε η ΕΑΣ την «δεύτερη επιδότηση» του λαδιού, αλλά και στους χειρισμούς σε σχέση με την σταφίδα, για την οποία είπε ότι υπάρχουν παραγωγοί που παρέδωσαν στην ΕΑΣ και τους χρωστούν την περσινή παραγωγή τους, 18 μήνες μετά.

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα